מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ביוני ב-0.18% לעומת הצפי לעליה של 0.3%, כך שקצב העלייה השנתי ירד ל-3.0% לעומת הצפי ל-3.1%. נציין כי קצב האינפלציה השנתי בישראל עמד נכון לסוף חודש מאי על 4.6%.
מבחינת רכיבי המדד מצביעה על ירידת מחירים במוצרי הסחורות ועל התמתנות גם באינפלציית השירותים.
קצב עליית מחירי השכירויות בארה"ב המשיך להתמתן ביוני, כך שקצב העלייה השנתי של מחירי השכירות התמתן קלות זה חודש שני ברציפות ל-7.8%.
בשורה התחתונה, מדובר בהפתעה כלפי מטה בנתון האינפלציה אשר מובילה להיחלשות הדולר בעולם. יצוין כי ההסתברות הגלומה בשוק להעלאת ריבית הפד ביולי נותרה כמעט ללא שינוי ברמה של 90%.
ישפיע גם על ישראל?
יוני פנינג, אסטרטג עסקאות ראשי בחדר המסחר של בנק מזרחי טפחות, מסביר כי "ירידת מחירי האנרגיה במהלך השנה האחרונה דוחפת את האינפלציה בארה"ב כלפי מטה, לשפל של יותר משנתיים. למרות התמתנות האינפלציה, בשלב הנוכחי, שווקי הריביות בארה"ב ממשיכים לתמחר הסתברות של כ-85% להעלאת ריבית על ידי הפד, בעוד שבועיים".
לדבריו, "כפי שהיה ניכר בהודעת הריבית האחרונה אצלנו, נראה כי בנק ישראל ממוקד ברגע זה יותר באינפלציה המקומית, מאשר בהתפתחויות בארה"ב. ונתוני האינפלציה המקומיים ביום שישי הקרוב, יסמנו להערכתנו אבן דרך משמעותית יותר לקראת ההחלטה הבאה אצלנו, בתחילת ספטמבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו