"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
טעם מר בפה: בשטראוס מחשבים מסלול מחדש
הדחתו של גיורא בר דעה ממחישה עד כמה המשבר הניהולי שעובר על החברה הוא עמוק • המסקנה: בתקופה האחרונה שטראוס התנהלה יותר כמו מפעל קטן ללא פיקוח
מפעל שטראוס בנוף הגליל| צילום: גיל אליהו - ג'יני
צניחה חופשית

טעם מר בפה: בשטראוס מחשבים מסלול מחדש

הדחתו של גיורא בר דעה ממחישה עד כמה המשבר הניהולי שעובר על החברה הוא עמוק • המסקנה: בתקופה האחרונה שטראוס התנהלה יותר כמו מפעל קטן ללא פיקוח

,עודכן
0השמעה

שטראוס ניסתה בתחילתו של כל הסיפור העגום להראות שהעסקים מבחינת ניהול החברה הם כרגיל, למרות המשבר הגדול ביותר בחברה מאז הקמתה, ואחד ממשברי המזון הגדולים בישראל. עם זאת, הדחתו של גיורא בר דעה ממחישה עד כמה המשבר הניהולי שעובר על החברה הוא עמוק. בניגוד לריקול שקורה מעת לעת בתחום המזון, המצב חשף את ממדי המשבר הניהולי העמוק של החברה. התדמית ששטראוס זכתה לה לאורך שנים, ובצדק, היא של חברה חדשנית, שמשיקה מוצרים חדשים וחדשניים בתדירות גבוהה מאוד, וכן זכתה לתדמית של חברה עם מפעלים קפדניים ומצוחצחים.

כתוצאה מכך הצרכנים הביעו בה אמון רב. בפועל, התברר שבתקופה האחרונה שטראוס התנהלה יותר כמו מפעל קטן ללא פיקוח. גם בתעשייה תמיד דיברו על המפעלים הקפדניים של שטראוס, ואילו אחת מתוצאות הבדיקה היתה שיונים הטילו לשלשת במפעל. ייתכן גם שהסלמונלה היא מסך עשן.

העובדה שעד היום המפעל לא חזר לייצר היא אחד המחדלים הגדולים בתעשייה הישראלית. מדובר בחברת המזון השנייה בגודלה במשק, וכל מוצרי השוקולד שלה, אשר מיוצרים במפעלים של עלית, נפקדים מהמדפים זה זמן רב. כמי ששולטת בשוק השוקולד, ההפסדים הם של מאות מיליוני שקלים, ולא מדובר רק בהפסדים הכספיים אלא גם בהפסד תדמיתי. הצרכנים מתרגלים יום־יום לראות מותגים אחרים, ובינתיים הם נאלצים לעבור למותגים אחרים אשר "נהנים" מהמשבר של שטראוס.

רק כדי לסבר את האוזן: משבר הסלמונלה התרחש בסוף אפריל האחרון. באפריל שטראוס עדיין החזיקה ב־51.1% משוק השוקולד ביחידות בודדות, לפי נתוני סטורנקסט, ואילו בחודש יולי האחרון היא צנחה ל־5.3%. המתחרות שלה נהנו, כאמור, וקיבלו בן־לילה נתחי שוק שהן לא היו יכולות לחלום עליהם בשום תרחיש. כך, למשל, חברת פררו ישראל, יבואנית פררו, קינדר ועוד, זינקה מ־14.6% ל־26.7%; חברת מרס ישראל, יבואנית מרס, סניקרס, אם אנד אמס ועוד - זינקה גם היא מ־12.3% ל־25.8%; יוניליוור ישראל, יבואנית המותגים קליק וורד הגליל, עלתה מ־11.3% ל־17.3%. ליימן שליסל, יבואנית השוקולד ריטר - מ־6.5% ל־15.3%.

מה יקרה למכירות לאחר ששטראוס תשוב לייצר את מוצריה, מבחינת נתחי שוק? ימים יגידו. בינתיים, הראשון לשלם את מחיר המחדל הגדול של החברה הוא בר דעה, ויש להניח שהוא לא האחרון. באשר לעתיד החברה, לאחר עזיבתו של בר דעה שטראוס תמשיך להיות חברה חזקה. החברה הפסידה הרבה כסף, אבל היא תמשיך הלאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו