בעלי קורקינט או אופניים חשמליים? סיכוי גבוה שיגנבו לכם אותם

ל-28% מבעלי אופניים וקורקינטים חשמליים נגנב הכלי לפחות פעם אחת, כך עולה מסקר של חברת איתוראן • 42% מבני 18 עד 34 מחזיקים באופניים חשמליים, 36% בקורקינט חשמלי

אדם רוכב על קורקינט חשמלי ברחוב אלנבי, ת"א (להמחשה), צילום: יהושע יוסף

מסקר שערכה חברת איתוראן באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה בקרב בעלי אופניים וקורקינטים חשמליים עולה כי ל-28% מבעלי האופניים והקורקינטים החשמליים נגנב הכלי לפחות פעם אחת. עוד עולה מהסקר של-5% הכלי נגנב פעמיים, ל-4% הכלי נגנב שלוש פעמים, ול-1% הכלי נגנב יותר משלוש פעמים.

מסתבר שהחשש העיקרי של בעלי אופניים וקורקינטים חשמליים הוא שיפגעו על ידי כלי רכב אחר (50%), 36% חוששים מגניבה, 25% שהבטרייה תתלקח, 26% מנפילה מקורקינט או מהאופניים ו-16% מדריסת הולך רגל.

בקבוצות הגיל 18-34 ל-42% יש אופניים חשמליים ול-36% יש קורקינט חשמלי. בגילאי 35-54 ל-40% יש אופניים חשמליים ול-58% יש קורקינט חשמלי. בגילאי 55 פלוס, ל-18% יש אופניים חשמליים ורק ל-5.5% יש קורקינט חשמלי.

בחברת איתורן מספרים כי לאחרונה פיתחו מיגון מתקדם לקורקינטים ולאופניים חשמליים. הוא פועל בצורה כזו שניתן לצפות במשך כל שעות היממה בכלי התחבורה בזמן אמת, לקבל התראה על תחילת נסיעה שלא באישור, כניסה ויציאה מאזור שהוגדר מראש, חריגת מהירות ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר