"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

788 כוחות סוס וללא מערכת היברידית: מקלארן מסיימת עידן עם ה 788HS

מקלארן חושפת את ה 788HS, גרסת הקצה האחרונה במשפחת מכוניות העל מסדרת 700, שמסיימת פרק משמעותי בתולדות היצרנית הבריטית. הדגם החדש מפיק 788 כוחות סוס, שוקל 1,265 קילוגרם בלבד וייוצר במהדורה מוגבלת של 200 מכוניות, כולן ללא כל סיוע חשמלי

,עודכן
0השמעה

לאחר תקופה שכללה קשיים כלכליים ושינויי בעלות, מקלארן ממשיכה בתוכנית ההתחדשות שלה. בתחילת השנה הוצגה ה W1 החדשה, וכעת מגיע תורו של הדגם האחרון המבוסס על משפחת ה 700. ה 788HS מבוסס על ה 750S שהוצגה לפני שלוש שנים, אך כולל שורה ארוכה של שיפורים שנועדו להפוך אותו לגרסה הקיצונית ביותר של הסדרה.

שורשי המשפחה הזו מגיעים עד לדגם 12C, שהושק בתחילת העשור הקודם. מאז עברה הפלטפורמה שדרוגים מתמשכים בתחום הביצועים וההתנהגות, כאשר ה788HSמסמן את נקודת הסיום. הייצור יוגבל ל 200 מכוניות בלבד, מחציתן בתצורת קופה ומחציתן בגרסת ספיידר, לפני שהיצרנית תציג מחליפה חדשה לחלוטין.

האותיות HS, ראשי תיבות של High Sport, הופיעו בעבר רק בשני דגמים של החברה. במקרה הזה הן מלוות יחס הספק למשקל של 623 כוחות סוס לטון, הודות למשקל עצמי של 1,265 קילוגרם בלבד.

כדי להגיע לנתון הזה משלבת המכונית שלדת מונוקוק מסיבי פחמן, מרכב העשוי אף הוא מסיבי פחמן ושימוש נרחב בחומרים קלי משקל ובמתכות ייחודיות. מאחור פועל מנוע V8 כפול מגדשים שעבר שורת שדרוגים הכוללת בוכנות מחושלות, מגדשי טורבו משופרים, משאבות דלק כפולות ומערכת פליטה מטיטניום עם ארבעה פתחי פליטה צמודים.

צילום: יצרן

התוצאה היא הספק של 788 כוחות סוס ב 7,500 סל”ד ומומנט של 81.5 קג”מ ב 5,500 סל”ד. כל הכוח מגיע ממנוע הבנזין בלבד, ללא מנוע חשמלי, ללא מערכת היברידית וללא סוללה. הביצועים כוללים תאוצה מעמידה ל 100 קמ”ש בתוך 2.8 שניות, הגעה ל 200 קמ”ש בתוך 7 שניות ומהירות מרבית של 330 קמ”ש.

גם המראה החיצוני זכה לטיפול מקיף. העיצוב שומר על קווי המתאר המוכרים, אך כולל מרכב מעודכן עם מכסה מנוע חדש, רכיבים אווירודינמיים נוספים וספוילר אחורי אקטיבי גדול. במקלארן מציינים כי כוח ההצמדה גבוה ב 10 אחוזים לעומת ה 765LT, כאשר גם הנמכה של 5 מילימטרים לעומת ה 750S מסייעת לשיפור היכולת הדינמית.

מערכת המתלים כוללת חיבור הידראולי בין הבולמים לצמצום זוויות הגלגול, לצד בולמי זעזועים אדפטיביים. מערכת הבלימה משלבת דיסקים קרמיים, כאשר הבלמים הקדמיים נלקחו ממקלארן סנה, עם קאליפרים מאלומיניום בעלי שש בוכנות. בנוסף מצוידת המכונית בחישוקי אלומיניום מחושלים ובפעם הראשונה בסדרה גם בהברגה מרכזית, פתרון המקובל במכוניות מסלול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר