פריזבי, יבואנית אלפין בישראל, משיקה את האלפין A290, דור חדש של ספורטיבית חשמלית שאמור לשלב פרופורציות קומפקטיות, משקל מופחת באופן יחסי והתנהגות כביש בהתאם. הדגם החדש מבטא את הרוח העדכנית של אלפין ומציע, לטענת היצרן, חוויית נהיגה דינאמית ושונה ממה שהכרנו עד היום.
ה-A290 משווקת בישראל בשלוש גרסאות: GT ו-GT Premium בעלות מנוע המפיק 177 כ”ס ו-29.1 קג״מ, ו-GTS, הכוללת מנוע חזק יותר המפיק 218 כ”ס ו-31 קג״מ. התאוצה ל-100 קמ״ש עומדת על 7.4 שניות בגרסאות ה-GT, ו-6.4 שניות בגרסת ה-GTS, עם מהירות מרבית של 170 קמ״ש. בכל הגרסאות מותקנת סוללה בנפח 52 קוט״ש, המאפשרת טווח מוצהר של עד 379 ק”מ על פי תקן WLTP, בהתאם לגרסה, וטעינת DC מהירה עד 100 קוט”ש, המאפשרת להטעין את הסוללה מ-15% ל-80% בכ-30 דקות.

העיצוב שואב השראה מעולמות הראלי, עם יחידות תאורה הכוללות את מוטיב ה-X הכפול, כמחווה לעבר המרוצים. גרסאות Premium ו-GTS מקבלות חישוקי “19, כאשר ב-GTS החישוקים מגיעים בעיצוב שונה. ממדי הרכב עומדים על אורך 3,997 מ”מ, רוחב 1,823 מ”מ ובסיס גלגלים של 2,534 מ”מ. כל הגרסאות מצוידות בבלמי ברמבו בחזית ובצמיגי משלין פיילוט ספורט S5 המותאמים לדרישות ולביצועים של המכונית.

בתא הנוסעים מוצעים, בהתאם לגרסה, ריפודי בד כחולים או עור נאפה דו-גווני, מסך מולטימדיה בגודל “10.1, תאורת אווירה ותפרים בחלק מהחיפויים. מרכז גלגל ההגה כולל לחצן לאספקת כוח מירבי לפרקי זמן קצרים ולחצן נוסף לטובת שליטה בבלימה הרגנרטיבית. גרסת ה-Premium מוסיפה מערכת שמע איכותית יותר, טעינה אלחוטית, מושבים מחוממים ומערכת טלמטריה למדידת זמנים וניטור הביצועים. ברמת הגימור GTS מצטרף גם חימום להגה.

כל הגרסאות מגיעות עם מערך בטיחות מלא הכולל בלימת חירום אוטונומית, בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור, שמירה על מרכז הנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי עייפות נהג, זיהוי תמרורים ואור גבוה אוטומטי. המחירים מתחילים ב-205,000 שקלים לגרסת ה-GT וגרסת ה-GT פרימיום עולה 220,000 שקלים. ה-GTS עומדת בראש ההיצע עם מחיר שעומד על 235,000 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו