אל הסגמנט הצפוף של קרוסאוברים חשמליים קומפקטיים, מצטרף בימים אלו דיפאל S05. זהו דגם חדש שמגיע אחרי ה-S07 שהושק כאן אשתקד. ה-S05 מבוסס על אותה פלטפורמה של אחיו הגדול ומשמר קווי עיצוב דומים. החזית כוללת יחידות תאורה צרות וקווים חדים שמעניקים לו מראה קופה-ספורטיבי. גם מבפנים ניכרת ההשראה מה-S07, עם מסך מרכזי גדול בלוח המכשירים והיעדר לוח מחוונים מסורתי. במקומו ישנה תצוגה עילית צבעונית (ברמות הגימור הגבוהות).
הדיפאל S05 מציג ממדים נדיבים בתחשב בקטגוריה. אורכו 462 ס”מ ובסיס הגלגלים שלו עומד על 288 ס”מ – נתונים שממקמים אותו כמעט בקטגוריה מעל, כשהוא קצר בכמה סנטימטרים בלבד מה-S07. הדגם ישווק בארץ בשתי גרסאות הנעה, שתיהן עם סוללה בקיבולת 68.8 קוט”ש התומכת בטעינה מהירה בהספק של עד 150 קילוואט. גרסת ההנעה האחורית כוללת מנוע יחיד בהספק של 272 כ”ס ו-29.5 קג”מ, מאיצה ל-100 קמ”ש תוך 7.3 שניות ומציעה טווח נסיעה מוצהר של 485 ק”מ. מעליה נמצאת גרסת ההנעה הכפולה, שמוסיפה מנוע קדמי נוסף ומגיעה להספק משולב של 435 כ”ס ו-51 קג”מ. היא מאיצה ל-100 קמ”ש ב-5.5 שניות, עם טווח של 445 ק”מ ומהירות מרבית של 180 קמ”ש בשתי הגרסאות.

שתי התצורות מצוידות במערך בטיחות מלא הכולל בלימה אוטונומית (גם בנסיעה לאחור), תיקון סטייה מנתיב, שמירה אקטיבית על נתיב הנסיעה, זיהוי תנועה בשטח מת, מניעת מעבר לנתיב לא פנוי וזיהוי תנועה חוצה. יש גם 7 כריות אוויר. המחירים ממשיכים את מגמת התחרותיות שנראתה לאחרונה בדגמים חדשים בקטגוריה, עם תג פתיחה של פחות מ-170 אלף שקל. גרסת הבסיס Pro, בהנעה אחורית, כוללת ריפודי עור סינטטי, כניסה והנעה ללא מפתח, תאורת אווירה צבעונית, מצלמות היקפיות וחישוקי 18 אינץ’, ומחירה עומד על 150 אלף שקל. תמחור שנועד להיות אטרקטיבי במיוחד עבור ציי רכב, אך גם מציב אותה מול מתחרות קטנות ובעלות טווח מוגבל יותר.

בתוספת של 10,000 שקלים ניתן לשדרג לרמת אבזור עשירה הכוללת חימום למושבים ולגלגל ההגה, תצוגה עילית, מערכת שמע איכותית, דלת תא מטען חשמלית, ידיות דלת נשלפות, משטח טעינה אלחוטי, גג שמש פנורמי וחישוקי 20 אינץ’. גרסת ההנעה הכפולה מוצעת ברמת האבזור הגבוהה בלבד ומחירה 185 אלף שקל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו