"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ממשיכים לדהור: זינוק של 21.7% במסירות מתחילת השנה
לאחר שנה בה סבלו מרבית יבואני הרכב מבעיות מלאי, רושם שוק הרכב המקומי זינוק במסירות עם 76,328 רכבים חדשים שעלו על הכביש מתחילת השנה. הסיניות והחשמליות ממשיכות לצמוח

ממשיכים לדהור: זינוק של 21.7% במסירות מתחילת השנה

לאחר שנה בה סבלו מרבית יבואני הרכב מבעיות מלאי, רושם שוק הרכב המקומי זינוק במסירות עם 76,328 רכבים חדשים שעלו על הכביש מתחילת השנה. הסיניות והחשמליות ממשיכות לצמוח

,עודכן
0השמעה

איגוד יבואני הרכב מפרסם את נתוני מסירות הרכב החדש בחודש פברואר, המצביעים על 29,132 רכבים חדשים שעלו לכביש בחודש החולף ובסה”כ- 76,328 רכבים חדשים שעלו לכביש מתחילת 2023. נתון זה מצביע על זינוק של 21.7% במסירות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ועל חזרה לפעילות מרשימה בקרב חלק מהיבואנים שסבלו אשתקד מבעיות מלאי בשל משבר השבבים העולמי ובעיות בשרשרת האספקה. בנוסף, צמיחת מותגי הרכב החדשים מסין תורמת את שלה כנכון לעתה 12,381 מכוניות שיוצרו בסין עלו על הכבישים מתחילת השנה, לעומת דרום קוריאה ממנה הגיעו 12,774 מכוניות ויפן עם 11,212 מכוניות.

עוד מ-wheel.co.il

גם המכוניות המחושמלות ממשיכות לצבור מומנטום, כאשר האחת מתוך 3 מכוניות שעלו לכביש מתחילת השנה (24,773 מכוניות ונתח שוק של 32.4%) צוידה במנוע חשמלי. בפירוט לפי סוגים מדובר ב-10,193 מכוניות חשמליות מלאות (BEV), 9,564 מכוניות היברידיות (HEV) ו-4,286 מכוניות פלאג אין (PHEV). יחד עם זאת צריך לזכור, נתוני המסירות המרשימים של תחילת השנה, הכוללים אלפי הזמנות שנעשו ברבעון האחרון של השנה, אינם מעידים עדיין על המשך השנה והתייקרות משמעותית של מחירי המכוניות, יחד עם העלאות הריבית התכופות וסימני האטה כלכליים עשויים לצנן קצת את החגיגה.

בצמרת טבלת מסירות הרכב נרשמים שינויים קלים כאשר יונדאי ממשיכה להוביל את המכירות מתחילת השנה בבטחה עם 12,935 מסירות, ומקדימה את קיה שנחלשה ומסרה 8,264 מכוניות, כשמאזדה הפתיעה וטיפסה למקום השלישי עם 6,284 מסירות. טויוטה צוללת ב-36.7% ל-5,942 מסירות בשל בעיות אספקה משמעותיות ו-BYD סוגרת את החמישיה הפותחת עם 4,589 מסירות ותואר “החשמלית הנמכרת בישראל” מתחילת השנה.

סוגרות את העשיריה הפותחת סקודה עם 3,380 מסירות, מיצובישי עם 3,221 מסירות, צ’רי עם 3,044 מסירות, סיטרואן עם 2,334 מסירות וסוזוקי עם 2,259 מסירות. את שוק היוקרה מובילה מרצדס עם 1,802 מסירות ובפער גדול מאאודי שחוזרת לצמוח עם 1,113 מסירות. ב.מ.וו שלישית עם 775 מסירות מקדימה את וולוו שמתחזקת עם 618 מסירות ולקסוס שסוגרת את החמישיה הפותחת עם 418 מסירות. בקצה מותגי היוקרה פורשה מסרה 75 מכוניות, מזראטי 21 מכוניות, פרארי עם 6 מסירות, בנטלי עם 4 מסירות ואסטון מרטין עם צמד מסירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו