יוסף, בן וופא וסמיר, אח לדימא ולאמיר. נולד בחיפה למשפחה מכובדת וידועה. כבוד המשפחה, עזרה לזולת וחברות ורעות היו תמיד הערכים שליוו אותו, והוא השכיל לשלב באורח מופתי בין החברה היהודית שחי בתוכה לבין המשפחה והמסורת הדרוזית. יוסי היה אדם שמח ומאושר, נהנה מהחיים וידע להפיק מהם את המיטב. ספורט ותנועה, מוזיקה, שירה וריקודים עמדו במרכז חייו; "הזמיר של מחזור י"ג" – כך כונה בתיכון, הוא היה ספורטיבי מאוד בכל תחומי הספורט, אהב לבלות עם חברים, לטייל ואפילו לבשל.
יוסי חלם ללכת בעקבות אביו, ולשרת כלוחם וכקצין ב"גולני". כשהוצב בחיל אחר נלחם לשרת בגולני וכך קרה. החברים בפלוגה מספרים על חבר למופת, שחיוך מאוזן לאוזן מרוח על פניו דרך קבע, שמצחיק את כולם, אך גם קשוב למצוקות ומסוגל להיכנס לשיחות עמוקות לתוך הלילה.
כתשעה חודשים הספיק יוסי לשרת בצבא, שבמהלכם סיים טירונות ואימון מתקדם. במהלך מבצע "עופרת יצוקה" יוסי נשלח עם חבריו לחזית. בזכות הרמה המקצועית והאישית הגבוהה שהפגין, בחרו בו מפקדיו לתפקיד הנחשב של קַשָר מפקד הפלוגה, ובתפקיד זה יצא למשימתו האחרונה.
יוסי נפל בקרב ברצועת עזה ביום 5.1.2009, במהלך מבצע "עופרת יצוקה". פגז שנורה בשוגג מטנק ישראלי פגע במבנה שבו שהו יוסי וחבריו לפלוגה, והמבנה קרס על יושביו. גם ברגעיו האחרונים, סיפרו חבריו, גילה יוסי אומץ לב וגבורה כאשר גונן בגופו על מפקד פלוגתו מפני הרסיסים וההדף. בכך הציל יוסי את חייו של גל, מפקדו, בעוד הוא עצמו נהרג. עם יוסי נפלו רב-סרן דגן ורטמן וסמל-ראשון ניתאי שטרן. עוד עשרים וחמישה לוחמים נפצעו, חמישה מהם קשה.
יוסי, בן תשע-עשרה בנפלו, הובא למנוחות בבית העלמין שבכפר ירכא. הותיר הורים, אחות ואח. לאחר נפילתו הועלה לדרגת רב-טוראי.

מנת החזה עוף ולוביה מנה הינה אחת מהמנות מהמטבח הדרוזי האותנטי אשר יוסי מאוד אהב. כאשר באחד מן הימים בהם מיהר מאוד לצבא, אך לא היה מוכן לוותר על הארוחה, יוסי החליט להכניס את התבשיל לתוך פיתה דרוזית.
זה היה מאוד משעשע, מאחר ומנה זו אמורה להיאכל בניגוב מצלחת ולא בלאפה כמו שיוסי עשה. מאז אותו היום, רבים מהמשפחה אוכלים מאכל זה כך.
מצרכים
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל חתוך קוביות
6 עגבניות רכות
קילו לובייה חתוכה לחצאים
רבע כוס שמן זית
תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה חריפה.
מים רותחים
אופן הכנה
בסיר עמוק מטגנים את הבצל עם רבע כוס שמן זית עד להזהבה
לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים את העוף ומטגנים יחד עם הבצל למשך 5 דקות
מוסיפים את הלובייה , מערבבים מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
חותכים את העבניות לקוביות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים קורט מלח מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דק.
לאחר 10 דק נוסיף מים רותחים עד לסנטימטר מעל תכולת הסיר.
מבשלים על אש קטנה למשך כשעה אן עד שהלוביה מתרככת
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (למי שאוהב- מעט פפריקה חריפה)
מיזם "מתכון עם זיכרון" מאפשר להכיר את סיפור חייהם של חללי מערכות ישראל וקורבנות פעולות הטרור דרך המתכונים האהובים עליהם ביותר. אלו שאהבו במיוחד להכין או כאלה שאהבו לאכול. במהלך יום הזיכרון נשתף כאן במדור עשרה סיפורים שונים, לשאר המתכונים והסיפורים של הקורבנות - אתר "מתכון עם זיכרון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו