"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לפיד: "הצעתי לבנט להיות ראשון ברוטציה"
על רקע ההתייעצויות בבית הנשיא, יו"ר יש עתיד דיבר לראשונה מאז הבחירות וחשף פרטים מהמו"מ בינו לבין יו"ר ימינה: "צריך להקים ממשלת הסכמה לאומית"
צילום: דודי ועקנין // לפיד ובנט

לפיד: "הצעתי לבנט להיות ראשון ברוטציה"

על רקע ההתייעצויות בבית הנשיא, יו"ר יש עתיד דיבר לראשונה מאז הבחירות וחשף פרטים מהמו"מ בינו לבין יו"ר ימינה: "צריך להקים ממשלת הסכמה לאומית"

,עודכן

יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד קרא הערב (שני) להקמת ממשלת הסכמה לאומית וחשף כי הציע ליו"ר ימינה ח"כ נפתלי בנט להיות הראשון ברוטציה.

בהצהרה שנתן לתקשורת אמר: "כל מי שראה היום את הופעתו חסרת האחריות של נתניהו, מבין שהוא לא יכול להמשיך. הוא הפך להיות מסוכן. לעצמו, למדינת ישראל ולשלטון החוק. אנחנו צריכים במקום זה להקים ממשלת הסכמה לאומית".

"פניתי לחברי נפתלי בנט כדי להקים איתו יחד ממשלה. ממשלה שתתפרס על פני כל המרחב הפוליטי: מפלגות ימין, מרכז ושמאל. ממשלה שתשקף את העובדה שאנחנו חיים פה יחד. אנחנו יודעים לגשר על הפערים. אנחנו לא שונאים אחד את השני.

אנחנו נחושים להביא את השינוי שהבטחנו לאזרחי ישראל. למנוע ממשלה של נאשם בפלילים שנשען על גזענים מטורפים".

לפיד נגד נתניהו: "למנוע ממשלה של נאשם בפלילים שנשען על גזענים מטורפים" // צילום: גדעון מרקוביץ'
לפיד נגד נתניהו: "למנוע ממשלה של נאשם בפלילים שנשען על גזענים מטורפים" // צילום: גדעון מרקוביץ'

"המבחן של מנהיגים הוא לעשות החלטות קשות מול מציאות מורכבת. הצעתי לבנט שנקים יחד ממשלת אחדות והוא יהיה ראשון ברוטציה. זה מה שהמדינה זקוקה לו עכשיו. הישראלים צריכים לראות שהמנהיגים שלהם יודעים לשתף פעולה.

אני קורא לכל המפלגות והמנהיגים שהבטיחו שינוי לאזרחי ישראל. נתניהו ינסה עכשיו בכל כוחו לפרק אתכם. הוא יחפש עריקים, הוא יחפש לפרק מפלגות. אל תתנו לו. אין לו ממשלה. אין לו רוב. הוא שבוי בידי הקיצוניים".

לפיד סיכם דבריו ואמר: "זה משחק ארוך וינצח מי שיהיה נחוש מספיק, סבלני מספיק וממוקד מטרה. אנחנו לא מוותרים ולא נוותר לעולם, מעולם לא נוהלה מלחמה פוליטית צודקת יותר, וזה ייגמר רק כשננצח".

סער לריבלין: זמן את לפיד ובנט כדי לדון על ממשלה פריטטית

דרמה פוליטית התרחשה הערב, כאשר ח"כ יפעת שאשא-ביטון, מס' 2 ברשימת "תקווה חדשה" בראשות גדעון סער, הודיעה לנשיא כי מפלגתה אינה ממליצה על אף מועמד להרכבת הממשלה.

באותו מעמד ביקשה שאשא-ביטון בשם מפלגתה מהנשיא ריבלין שיזמן את יו"ר ימינה נפתלי בנט ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד אליו על מנת לדון בהקמת ממשלה פריטטית במסגרתה תתקיים רוטציה בין השניים על ראשות הממשלה.

"כל אחד המליץ על עצמו ואנחנו לא יכולים להמליץ על אף אחד מהם. אנחנו במציאות מורכבת, לאחר שלוש מערכות בחירות. גם במערכת הבחירות הקודמת הזמנת את נתניהו ואת גנץ. אנחנו קוראים להזמין את בנט ולפיד לנשיא. צריכים להגיע להידברות", אמרה שאשא-ביטון לנשיא ראובן (רובי) ריבלין.

זאב אלקין הוסיף כי "הסיכוי האמיתי להרכבת ממשלה הוא של נפתלי בנט ויאיר לפיד".

יש לציין שהנשיא ריבלין הבהיר לשאשא-ביטון, בתגובה לבקשתה, כי לא יתערב פוליטית. "מה שאתם מבקשים ממני אני רואה אותו שאסור לנשיא להתעסק איתו", הסביר הנשיא. לדבריו, "אחרי ההתייעצויות, אני צריך להתבשל בתוך עצמי". אלקין השיב כי "יש כאן סיכוי. אני אומר לשני המועמדים האלה בנט ולפיד כי המלצתנו בידיים שלהם לטובת ממשלת שינוי".

מאזן הכוחות הפוליטי נכון לשעה זו הוא שלרה"מ נתניהו יש את מרבית הממליצים (52) וללפיד 45 בלבד. 7 חברי ימינה המליצו על נפתלי בנט לראשות הממשלה, ו-6 חברי "תקווה חדשה", כאמור, נמנעו מלהמליץ על מועמד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו