אנחנו לא אנשים רעים, אבל אנחנו מרגישים מחויבים להזהיר אתכם שמה שאתם עומדים לקרוא ישבור כנראה לרבים מכם את הלב. אתם זוכרים בני כמה הייתם כשגיליתם שפיית השיניים היא בעצם אמא שלכם? אז קחו את זה, הוסיפו לזה עותק מהספר "האריה שאהב תות" של תרצה אתר והנה לכם תגלית משנת חיים.
כזכור, בספר של אתר, האריה מתעקש שהוא רוצה לאכול אך ורק תות ולא שום דבר אחר. אחרי שהוא משגע את כל העולם ומצליח בסופו של דבר להשיג תות, הוא מבין שבעצם הוא סתם בנה לעצמו עולם של פנטזיה מתוקה והמציאות מרה הרבה יותר.
זה מה שקרה, בערך, לגולשת שני בן עמי, חברה פעילה ואנינת טעם בקבוצת הפייסבוק המצליחה "רעבים ברעבך" (שמונה יותר מ-291 אלף חברים) כשגילתה יום אחד שהשוקולד האהוב עליה, שוקולד פרה של עלית בטעם תות, למעשה אינו נאמן לשמו ואינו מכיל תות, או לפחות לא את התות שהצרכנים מניחים שהוא מכיל.
"בני כמה הייתם כשגיליתם שבשוקלד תות אין בכלל תות ויש רסק תפוחים? שום שריד לתות. בכל מקרה אני מכורה", כתבה בן עמי בפוסט שהעלתה לקבוצה בתחילת שבוע שעבר. כותבת הפוסט אמנם הייתה מזועזעת מהגילוי שהתות הוא למעשה סוג של רסק תפוחים והתות הנשגב בשוקולד הוא למעשה רק "בטעם", אך לא האמינה עד כמה הגילוי שלה יצליח להכות גלים בקבוצה. תוך שעות, הסטטוס צבר יותר מ-4000 לייקים ,אלפי תגובות ומאות שיתופים. הדיון שהתפתח סביב הסטטוס התלהט בסופו של דבר עד כדי כך שמנהלי הקבוצה נאלצו בשלב מסוים לחסום את הפוסט לתגובות.
הדעות חלוקות
עוד לפני שהגילוי היכה גלים בקבוצה, זה לא היה סוד שטעם התות הוא טעם שנוי במחלוקת בקרב חובבי מתיקה מזה שנים רבות (ולא רק בארץ). החלוקה היא ברורה: מעריצים מושבעים שנשבעים שזה הדבר הכי טעים בעולם, גן עדן של ממש לחובבי מתיקה, ומהצד השני, מתנגדים מוחלטים שלא מבינים איך אפשר לעשות דבר כזה לשוקולד.
"הרסת לי את החיים", "אבדה לי הילדות" ו"הייתי מעדיפה לא לדעת את זה לעולם", הגיבו עשרות גולשים לפוסט, כשחלקם מעלים גם צילום של עטיפת השוקולד שמוכיח שברשימת המרכיבים המופיעים מאחור אכן לא מופיעה בשום מקום המילה תות.

"פעם זה היה נראה לי אחד הדברים המוזרים כמו ששוקולד עם אלכוהול בפנים זה לא קשור", כתבה גולשת. "היום אני עפה על זה" . מכורי השוקולד מיהרו להגן על כבודו בלהט והצהירו: "זה השוקולד הכי טעים שיש!, "הדבר הכי טעים בארץ". "מצידי שיהיה בזה ציאניד, אני אמשיך לאכול את זה! זה השוקולד הכי מופלא שיש", הצהירה מעריצה נלהבת.
"חד משמעית הכי טוב שיש. מי שלא חושב ככה הפסד שלו ורווח נקי שלי". "זה רק לאליטה אניני הטעם. פשוטי העם לא אוהבים, וזה בסדר, ככה נשאר לנו יותר", הוסיפו אחרים, כשכמה מציינים בציניות שמדובר בסערה על לא כלום, שכן גם שמן תינוקות לדוגמא לא באמת מכיל תינוקות.
אחרים חיזקו את דבריה של בן עמי ומחו על העובדה שהתות שהאמינו שהם צורכים באהבה הוא למעשה רסק תפוחים. "חבל שאין בפנים שום דבר ששייך או מזכיר תותים". "שוקולד תות במילוי שהדבר היחיד שמקשר בינו לבין תות הוא הצבע". "זה שוקולד במילוי נובימול", "הייתי חולה על השוקולד הזה עד שגיליתי שהמילוי זה רסק תפוחי עץ עם צבע מאכל. מאז ירד לי ממנו", כתבו בשרשור תגובות ארוך.
גולשת אחרת הוסיפה תגובה קורעת לב של ממש על הגילוי וכתבה: "מחית תפוחים! סיפרתי את זה לבת המכורה שלי לשוקולד תות. היא העדיפה שאספר לה שהיא מאומצת. ככה כאב לה".
על טעם וריח
לא יכולנו כמובן להישאר אדישים לזעקתם של מכורי שוקולד התות, ומיהרנו לפנות לגורמים בקבוצת שטראוס כדי לקבל תשובות ולנסות להבין עד כמה מדובר בסערה צרכנית אמיתית.
"אין אפשרות למלא את השוקולד בתות אמיתי מסיבות של כשרות ולכן על המוצר מופיעה המילה "בטעם", אישרו לנו שם ואף חשפו קצת "מאחורי הקלעים". "מחית פרי התות כמו מספר פירות נוספים אחרים, אינה מאושרת לשימוש על ידי גוף הכשרות הרלוונטי למוצר, אך מכיוון שטעם התות אהוב מאוד השקענו בפיתוח טעם ומרקם שיהיו הכי דומים למקור".
"הקרם בטעם תות פותח באמצעות תמציות טעם וריח טבעיות: רכז גזר שחור ופולפת תפוח עץ (המשמש גם לריבות וקונפיטורות), וזו למעשה הסיבה שלא תמצאו את התות כרכיב במוצר. על האריזה, אגב, כתוב 'בטעם תות' ולא 'שוקולד תות'".
בשטראוס סיפרו לנו שלמרות הסערה שעורר הפוסט, לא מדובר במידע חדש עבורם. "זה משהו שצץ מדי פעם ואנחנו מודעים לו. למרות הסערה שזה חולל בקבוצה, בשטח מספר התלונות שמוקד שירות הלקוחות שלנו מתמודד איתו בנושא הוא לא משהו יוצא מגדר הרגיל. גם אחרי הפוסט הספציפי הזה, לא הרגשנו עלייה חריגה במספר הפניות".
אם תהיתם באשר לצד שידו על העליונה באשר לשאלה הנצחית האם מדובר בשוקולד הכי טעים בעולם או במשהו שצריך לצאת מפס הייצור, בשטראוס סיפקו לנו נתונים שלא מותירים מקום לספק.
לפי נתוני סטורנקסט (חברת מידע שיווקי. ע.ח), בשנת 2020 נמכרו 3.1 מילון טבלאות ממולדה (שהן טבלאות השוקולד ללא החטיף), בשווי של כ 15.5 מיליון שקלים. הפריט נמצא במקום השלישי במדרג טבלאות השוקולד, שזה אומר שזו טבלת השוקולד השלישית הכי נמכרת בישראל אחרי שוקולד פרה חלב (מקום שני) ושוקלד פרה מריר (במקום הראשון).
אז איך מסכמים בכל זאת את הסערה הזו בצורה מתוקה? בואו נגיד שאנחנו די בטוחים שהפרה (שבינינו היא הכוכבת האמיתית והבלתי מעורערת בכל הסיפור) של עלית תסכים איתנו וגם עם חנן בן ארי, שלמרות הכל, צריך להישאר אופטימיים ולנסות להאמין במנטרה ש"הכל טפו חמסה וברוך השם החיים שלנו תותים". ובאשר למחנות של מתנגדי ואוהבי השוקולד? תקשיבו לאתניקס שאמרו פעם: "בואו נקנה תותים במקום עוד מכונות של מלחמה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו