"עמיתה", בית מאפה עם שם עברי ועשייה לתפארת // צילום: שי נייבורג // "עמיתה", בית מאפה עם שם עברי ועשייה לתפארת

עמיתה: אותו מאפה בגישה כל כך שונה

מאיה דרין כיוונה שעון מעורר לחמש בבוקר ויצאה לפגוש את שתי הנשים שאחראיות למאפייה הלוהטת ביותר בת"א, ואולי גם בישראל כולה • צפו בסרטון

מזה זמן מה, כל עיני הפודיס ואנשי האוכל נשואות אל עבר מיכל בוטון ואנה שפירו. הן ההבטחה שכבר קוימה וממשיכה לסקרן ולענג את החיך המקומי. על כן לא פלא שבמשך שבועות עקבנו בשקיקה אחר תהליך השיפוץ של מה שהפכה להיות המאפייה הלוהטת ביותר בגזרה - "עמיתה".

החלום לפתוח מקום משלהן נרקם לפני חודשים רבים. שפירו, שעד לאחרונה כיכבה וזרחה כשף פטיסייר של מסעדת טאיזו הבשילה אל עצמאות מיוחלת ואילו מיכל בוטון, האופה המחוזרת ביותר במזרח התיכון, אספה לה קהל נאמן שהתוודע למאפיה הנחשקים במסעדת הבסטה.

עם הפתיחה, נדמה כי השתיים הגשימו לא רק את חלומן אלא גם את חלומינו. הכמיהה לשפה הפיוטית השונה כל כך בנוף המקומי, הפכה לחלום שהנה הוא מציאות, ואני אסביר.

אווירת השיק הבינלאומי המאפיינת את עולם האפייה והפטיסרי בארץ הפכה לקו מנחה ומוביל. הקריצה המובהקת לפריז ושכיות החמדה המתוקות שלה, התאווה לניו יורק ולקולינריה המהוקצעת שהיא מציעה - כל אלה הונחו כתוואי ומפת דרכים.

ואז הגיעה מיכל בוטון ובפיה שפה אחרת, דיאלקט שונה. היא אופה בתעוזה ובאינסטינקט ראשוני ואינטואיטיבי. היא אינה שבלונית אך גם לא אופה מחוץ לקופסה - היא פשוט מגדירה את הקופסה באופן המתאים לה, ויוצרת שבלונה ייחודית לה.

ואל מיכל חברה אנה. הן שתיהן בלב, בנפש, ביצירה ובעשייה. אנה המדויקת והמופלאה היא אדריכלית של יצירה. יש לה חזון ברור ומובהק והיא משרטטת אותו למופת ולראווה אל צלחות מרהיבות. השתיים הן "עמיתה", בית מאפה עם שם עברי ועשייה לתפארת.

"עמיתה", בית מאפה עם שם עברי ועשייה לתפארת // צילום: שי נייבורג
"עמיתה", בית מאפה עם שם עברי ועשייה לתפארת // צילום: שי נייבורג

משעת לילה מאוחרת, רגע לפני בוקר מוקדם הן במטבח היצרני של המאפייה. מרדדות, ממלאות, מתפיחות ואופות. מבשלות, קוצצות ומכינות מטעמים. והכל כמעט מוכר לנו אבל לא באמת. בדומה לשורה האייקונית של הג'ירפות, "אותו מקרר וגישה כל כך שונה" - כך גם המאפים ב"עמיתה".

אותו קרואסון שוקולד וגישה כל כך שונה, שכן מי חלם להבריש את קרואסון השוקולד בסירופ סוכר עשוי על בסיס שיבולת שועל קלויה למשעי?! מיכל ואנה.

כך גם אימצו השתיים את המאפה הטרנדי kouign amann הברטוני, הנאפה לרוב עטוף שכבת קרמל סוכרייתי והספיגו את מאפה השמרים המתוק והחמאתי בסירופ מרווה. ביצוע מופתי וחדשני למאפה כה מסורתי. ללא יומרה, ללא שטיקים או טריקים - אלא עם תועפות של אינטליגנציה קולינרית.

אך לפני שאפליג בשבחים על מאפי הבוקר הטעימים ביותר, על פריכותם הנהדרת וניחוח החמאה המשכר המסתלסל מהם - אמליץ על אסטרטגיה. שכן, הגשמת חלום "עמיתה" דורש אסטרטגיה, בטח בימים אלה, ימי ראשית הדרך ומדוע? מפני שמשעת הפתיחה, הלא היא 7 בבוקר, משתרך לו תור מחוץ לדלת הבית המתוק ברחוב סלמה 10, יפו. במילים אחרות, אין כלום בצהריים, אל תבואו.

צילום: שי נייבורג
צילום: שי נייבורג

מדי יום ייאפו יותר מאפים ובכל יום יימכרו כולם מוקדם מהצפוי. ככה זה כשאתן הצמד הנחשק ביותר בזירה. ככה זה כשהזירה מתנהלת בימי קורונה. ככה זה כשהקורונה מקדשת פחמימות טובות ומנחמות. וכן, למצקצקים אענה עוד בטרם ישאלו - הביס שווה את הטרחה ואת ההמתנה. כי הביס הוא חלום ולא תמיד חלומות מתגשמים, הפעם כן.

מלבד מאפי בוקר משגעים, ב"עמיתה" גם מבחר לחמים מצוינים, עוגיות מתוקות ומלוחות, פוקאצ'ות, פוגאסים, גרנולה ועוד. במקרר מיני גבינות בוטיק ומטעמים תוצרת בית.

"עמיתה" בית מאפה, סלמה 10, יפו. שעות פתיחה: מ-7:00 עד שנגמר. 

מומלץ להתעדכן בחשבון האינסטגרם של המאפייה בטרם ההגעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...