טיסה של חברת התעופה ההולנדית KLM המריאה ביום שבת מנמל התעופה סכיפהול שבאמסטרדם לריו דה ז'ניירו שבברזיל. כמה שעות לאחר ההמראה גילו הטייסים סדק בשמשה והבינו שהמשך הטיסה עשוי להיות החלטה לא נכונה.
בעקבות הסדק שהשפיע רק על שכבה אחת משמשת תא הטייס הימנית, החליטו הטייסים במטוס הבואינג 787 של חברת התעופה ההולנדית לשוב על עקבותיהם, כשהיו מעל צפון האוקיינוס האטלנטי. כפי שניתן לראות במפת הטיסה, המטוס חזר על עקבותיו ולאחר יותר מ-9 שעות טיסה, והנוסעים נחתו באותו נמל התעופה ממנו המריאו.

בחברת התעופה פעלו במהירות ותוך פחות משעתיים כבר הוצב מטוס דרימליינר נוסף שהטיס את הנוסעים לריו דה ז'ניירו. הטיסה מאמסטרדם לריו נמשכת כ-12 שעות, כך שהנוסעים נאלצו לעבור מסע של כ-21 שעות במטוס ועוד כמה שעות שחיכו בין לבין, אין ספק שמדובר בחוויה לא פשוטה.
בחודש נובמבר בשנה שעברה התרחש מקרה דומה, גם הוא עם חברת KLM ההולנדית, לאחר שמטוס של החברה שהמריא מאמסטרדם לניו מקסיקו נאלץ לשוב על עקבותיו בשל התפרצות הר געש במקסיקו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו