כל חנוכה מחדש, והאמת שגם לפני החג ואחריו, הסופגניות של "קפה קדוש" בירושלים הן מוקד עלייה לרגל. לא שהמקום סובל ממחסור בלקוחות גם בשאר השנה, אך תקופת החג היא, מה שנקרא, ה"היילייט" שלהם ושל המכורים למאכל הדגל של החג
כתבת: מאיה דרין // צילום: יוני ריקנר
מגשי ענק גדושים בסופגניות המפתות הללו נפרשים ומקיפים אותנו מכל עבר. שמנמנות, מצופות סוכר, ממולאות בשלל קרמים וטעמים ומעוטרות ממתקים תוצרת בית. השנה, פסטיבל הסופגניות גדול מתמיד. התור המשתרך בפתח הקפה ארוך ועיני הממתינים נשואות אל חלל הקפה שהפך לבית ממכר לסופגניות.
בתום ההמתנה ועם הכניסה ל״קפה קדוש״ מתחילה המשימה הקשה, בחירת הסופגניות. השפע, הניחוחות, הצבעים והטעמים- כל אלה הופכים את הבחירה לבלתי אפשרית בעליל. וכי איך אפשר לבחור בין כל כך הרבה טעמים מפתים?

פטל מרשמלו פטל, אננס מרמלדה אננס, מרשמלו קסיס, ליצ׳י מרמלדה פטל, ערמונים סוכרית טופי קרמל, אגוזי לוז עם גנאש חלב, קרמל טופי קרמל, פיסטוק שוקולד מרשמלו פיסטוק, שוקולד מריר טרפלס ויסקי, סופגניית אבו דאבי (תמרים וקרם תמרים ונוגטין) והרשימה עוד ארוכה.
חנוכה 2020 הוא גם הזדמנות חגיגית להשקת ספר הסופגניות מבית היוצר של קרן ואיציק קדוש. הספר המרהיב נמכר בקפה עצמו וגם במכירה ישירה דרך אתר. שווה לדפדף בו, גם אם בשביל ההשראה והתענוג, ומומלץ מאוד לאתגר את עצמכם ולהתחיל ליצור סופגניות מרהיבות על פי המתכונים המצויינים שבספר. חג שמח!
