צילום: אורן בן חקון // גפני בוועדת הכספים. "אנשים קורסים תחת המשבר הזה"

הטבות מס למשפרי דיור בחסות ועדת הכספים

חברי ועדת הכספים מקדמים הצעה בקריאה ראשונה לפיה התקופה שבין ה-1 למרץ 2020 ל-28 בפברואר 2021 לא תיחשב לצורך חיוב במס • ברשות המיסים ובאוצר מתנגדים

ועדת הכספים אישרה הבוקר (שלישי) לקריאה ראשונה: הטבת מס למשחלפי דירה. במסגרת מיסוי מקרקעין* - על רקע הקושי למכור דירות בתקופת הקורונה, נקבע כי במסגרת מניין התקופות במיסוי מקרקעין - מס רכישה ומס שבח, לא תיחשב התקופה שבין ה-1 למרץ 2020 ל-28 בפברואר 2021, מדובר בהארכת התקופה שנקבעה בחודש יולי ועמדה על התקופה שבין ה-1 למרץ 2020 ל-1 באוקטובר 2020, ובשיפור ההטבה, כאשר המועדים הקודמים נגעו רק למי שמועדיו הסתיימו בתקופה הנ"ל.

האמור הוא במחזיקי דירה יחידה, ולא במשקיעים, כולל הרוכשים במסגרת קבוצת רכישה.

רשות המיסים והאוצר ציינו כי הם מתנגדים לתיקון בטענה לעלות תקציבית של כ-41 מיליון שקל. הדברים עוררו את זעמם של חברי הכנסת, שתמהו כיצד נטען לעלות תקציבית כה גבוה, שעה שמדובר בדחיית תשלומים ולא בביטולם, ומול טענות הרשות כי לא ניכר בשטח קושי במכירת דירות, הציגו פניות שונות של אזרחים המתקשים למכור את דירותיהם בתקופת הקורונה.

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "אנחנו מקבלים פניות אחת אחרי השנייה, אף אחד לא ביקש פה 41 מיליון שקל, אל תעבדו עלינו, איך אתם מגיעים לסכום הזה?! הרי אם נאמר שאנחנו רוצים להעביר עפרון תטענו שהעלות היא 16 מיליון".

לאור הדברים קבע ח"כ גפני כי הוועדה תצביע על הסעיף לקריאה ראשונה ולא תקדמו, עד להסכמה עם משרד האוצר: "אנשים קורסים תחת המשבר הזה, הפניות אלינו הולכות ונערמות, אין חבר כנסת שלא קיבל פנייה בנוגע לאנשים שלא מצליחים למכור את דירותיהם, נפעל בכל תחום שנוכל לסייע בו".

בתגובה להחלטת בנק ישראל להפסיק באופן גורף ב-1 בינואר 2021 את דחיית המשכנתאות:

רוני מזרחי, נשיא לשכת הקבלנים ובעלי קבוצת מזרחי ובניו: "זוהי החלטה דרקונית וכמעט לא אנושית וגם אין לה הגיון לא כלכלי ולא נדלנ"י. בסך הכל נדחו בימי הקורונה משכנתאות בסך כולל של 52 מיליארד שקלים, שזה כ-15 אחוזים מסך המשכנתאות שנלקחו במדינת ישראל. רוב רובם של הדחיות היו מסיבות מוצדקות ביותר, משקי בית שנקלעו לאבטלה וחל"ת וקריסה בהכנסות.

"החלטת בנק ישראל תאפשר רק לאלה שהכנסותיהם קרסו ב-40 אחוזים ויותר להמשיך את דחיית המשכנתא וזה אומר לצערי שהרוב המכריע של משקי הבית שנפגעו קשות בעד 40 אחוזים יעמדו במצב בלתי אפשרי להחזרת משכנתא ובסכנה של ממש.של עיקול הנכס.

אינני סבור שיקרה משהו ליציבות המערכת הבנקאית אם יידחו את ההחלטה בעוד רבעון אחד, ובמיוחד לאור התרחיש הסביר ביותר שימצא עד אז.חיסון לקורונה וחלק מהמובטליח ואלה שיצאו לחל"ת יחזרו לשוק העבודה והחלטה זו תהיה כמובן גם לטובת יציבות שוק הדיור".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...