אין סינים? נחפש עובדים אחרים

העובדים הסיניים כבר לא מגיעים, וגם באוקראינה ומולדובה אין לישראל ביקוש

צילום: envato elements // אלפי עובדים דרושים לנו כאוויר לנשימה

לפני פרוץ הקורונה שלחה מדינת ישראל נציגים שיבחנו הגעת עובדים מקצועיים מסין. נבחרו כ-1,000 עובדים, שהיו אמורים להיות יריית הפתיחה להגעתם של עובדים סיניים נוספים בעתיד. הקורונה שפרצה בסין והתפשטה לעולם כולו גרמה לביטול הגעת העובדים.  

הסינים היו העובדים הטובים ביותר מבחינה מקצועית שהגיעו למדינת ישראל בשנות ה-2000, מכיוון שהרומנים המצוינים שעבדו בארץ ברובם לפני שנות ה-2000 הפסיקו להגיע.

בעקבות הצטרפות רומניה לשוק האירופי, העובדים הרומנים העדיפו למצוא עבודה קרובה יותר לבית. כך הם יכולים לחזור הביתה בסופי שבוע, במרחק של מספר שעות נסיעה ברכב. השכר באירופה זהה למה שהם קיבלו בישראל, כך שלא נותרה להם סיבה להגיע אלינו.  

הסינים התאימו לקבלנים הישראלים כמו כפפה ליד. עם שנוי שיטת ההעסקה באמצעות תאגידים בענף הבנייה, המדינה הטילה על המעסיקים מיסים ואגרות במטרה לייקר את עלות העובד הזר. כל העלתה המדינה בצורה דרמטית את עלות העובד הזר למעסיק, ובעקיפין גם לקבלנים ולרוכשי הדירות.

מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>

הסינים, בשונה מהרומנים בעבר, עובדים בצורה קבוצתית ביחידות ביצוע ומייצרים תפוקה גבוהה. העובדים מקבלים תגמול על תפוקות, ההתייקרות של שעת עובד נבלמת ומשך הבנייה מתקצר.

בימינו התהפכו היוצרות, והסינים לא רוצים לבוא לישראל בגלל היקף התחלואה פה. באוקראינה ומולדובה, המדינות הנוספות שבהן המדינה מגייסת עובדים, יש מעט מדי עובדים שמעוניינים להגיע.

על מנת לאתר את אלפי העובדים הדרושים כאן כמו אוויר לנשימה, המדינה חייבת למצוא מדינות נוספות לגיוס עובדי בנייה. חשוב ששיטת הבנייה במדינות אלו תתאים לשיטת הבנייה הישראלית.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר