"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שבוע המטבח האיטלקי: גרסת הקורונה
זוכרים שבכל סוף נובמבר נהרו לישראל שפים מאיטליה וספיישלים מארץ המגף הוכנו במסעדות ברחבי הארץ? • אז זה לא יקרה השנה • מה יהיה במקום?
שבוע האוכל האיטלקי - כך זה נראה בשנה שעברה // צילום: בר כהן // שבוע האוכל האיטלקי - כך זה נראה בשנה שעברה

שבוע המטבח האיטלקי: גרסת הקורונה

זוכרים שבכל סוף נובמבר נהרו לישראל שפים מאיטליה וספיישלים מארץ המגף הוכנו במסעדות ברחבי הארץ? • אז זה לא יקרה השנה • מה יהיה במקום?

לירן אוהלי
, עודכן

בכל שנה, בשבוע השלישי של חודש נובמבר, חוגגים בערים הגדולות מסביב לעולם את"שבוע המטבח האיטלקי",כך קרה גם בתל אביב בארבע השנים האחרונות. שפים איטלקים מפורסמים הגיעו לישראל ויצרו ספיישלים טעימים במיוחד, מסעדות מפורסמות, קטנות כגדולות, נרתמו עם שלל מבצעים והפתעות, ולא נשכח גם את היינון והקוקטיילים.

אז כל הכיף הזה לא יקרה השנה, קורונה וזה, אתם יודעים, אך שבוע המטבח האיטלקי בכל זאת יתקיים, כי מסורת לא שוברים. איך בדיוק זה יעבוד? התשובה היא אונליין. את הישיבה במסעדות והסיורים הקולינריים יחליפו סדנאות בישול ואפיה שיועברו למשתתפים דרך הרשתות החברתיות, את הספיישלים במסעדות יחליפו משלוחים ואת השפים האיטלקים המפורסמים שיקחו חלק באירוע החגיגי נראה דרך המסך בלבד.

שבוע האוכל האיטלקי 2019 // צילום: בר כהן
שבוע האוכל האיטלקי 2019 // צילום: בר כהן

לא מעט סדנאות יוצעו למשתתפים ורובן יעסקו, איך לא, בקולינריה איטלקית וכל הסובב לה: פיצה, ריזוטו, פולנטה, לחמים, יינות, שמן זית, שוקולד ופרלינים, גלידה ואפילו סדנת נוטלה ומתכונים לילדים ולהורים שרוצים פעילות מגבשת וטעימה.

זה לא הכל, לאנשים שמתגעגעים לחו"ל יוצעו גם סדנאות של אוכל רחוב איטלקי מכל רחבי המדינה שיועברו בשידור ישיר לכל החפץ בכך. בין הערים סיציליה, נאפולי, פוליה, פיאמונטה ועוד. בין השפים האיטלקים שיקחו חלק בסדנאות נמצא את פפה גווידה, בעל כוכב מישלן במסעדת "נונה רוזה" ואת פרנקו פפה, זוכה תחרות הפיצה הטובה בעולם לשנת 2019.

הפעם, רק דרך המסך // צילום: בר כהן
הפעם, רק דרך המסך // צילום: בר כהן

כלליה די קונסיליו, מנכ"לית לשכת התיירות של איטליה בישראל, אמרה: "אנו שמחים להכריז על שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל, שייערך במקביל בעשרות מדינות ברחבי העולם. ברוח התקופה השנה נארח באופן וירטואלי שפים איטלקיים מובילים שיביאו את הניחוחות ואופיו של המטבח האיטלקי לכל עם ישראל במגוון סדנאות בישול, אפייה, יין, גלידה ועוד".

תיצמדו לסדנאות, תוכלו להכין מנות כאלו בדיוק במטבח הביתי // צילום: בר כהן
תיצמדו לסדנאות, תוכלו להכין מנות כאלו בדיוק במטבח הביתי // צילום: בר כהן

הסדנאות הווירטואליות במסגרת שבוע האוכל האיטלקי יתקיימו בתאריכים 23-26 לנובמבר, יהיו פתוחות בחינם לקהל הרחב וישודרו ברשתות החברתיות (פייסבוק ואינסטגרם) של "שבוע האוכל האיטלקי" בכתובות:

https://www.facebook.com/ItalianCuisineWeek

https://www.instagram.com/italian_cuisine_week_2020/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...