מסעדת "שאראק" נפתחה בתחילת השנה, 2020 הארורה, בהובלת בעלי רשת אגאדיר איתן טרבלוס והשף דן שמולביץ', לשעבר שף מסעדת "סבידה" בעכו עליה השלום.הפעם לא מדובר היה ביעד אטרקטיבי בעכו, אלא ברחוב בן יהודה בתל אביב, בחלל בו שכן קודם לכן סניף של רשת ההמבורגרים.
בזמן הקצר שחלף מאז שנפתחה, זכתה המסעדה לשלל ביקורות מפרגנות, דבר הגיוני לאור העובדה שגם מסעדתו הקודמת של שמולביץ' זכתה לגל מחמאות, ובצדק גמור. ההתחלה הייתה מבטיחה והמסעדה זכתה לשלל כתבות מפרגנות, שתיים מהן אפילו כאן אצלנו.
ואז קורונה.
חשבתם שהנגיף שטלטל את עולם הקולינריה ידלג על שמולביץ' ומסעדת הדגים? טעות בידכם. לא נלאה אתכם בפרטים מיותרים, אך מה שקרה הוא שאחרי קצת יותר מחצי שנה, באוגוסט האחרון, עזב השף את המסעדה לטובת הכנת חומוס ממטבח ביתו, ומי שנכנס למלא את החלל במקומו הוא השף רוברט קלוגר, שהשיק תפריט המשתנה בהתאם לדגה היומית לצד מגוון מנות יצירתיות שבעיקר עשו חשק.
 דג שלם פריך רוטב צרמולה 78 שח.jpg)
במקביל, עמל קלוגר על תפריט משלוחים מצומצם על טהרת הדגים והפרנה, אך לא רק. התפריט מורכב מארבע מנות עיקריות: אקמק בליק (פילה דג צרוב בפרנה), שרימפס עגבניות חריף בפרנה, קבב דג ים על גחלים בפרנה ודג שלם על גחלים שדווקא לא מגיע בפרנה. לצדו מוצעים סלטים בעבודת יד, בהם ציזיקי, חומוס, סלט טורקי וטחינה, ואפילו מלבי פירות יבשים לקינוח.
נתחיל מהסוף, המשלוח הזה היה אחד ההכי טובים שאכלנו לאחרונה, ואכלנו. אכלנו המון. אבל הוא גם טריקי, הוא הרבה יותר משביע ממה שהוא נראה ומשדר. מדובר בארוחה מאוד מעייפת, קחו בחשבון ואל תקבעו תוכניות שאינן שינה להמשך הערב. וכעת הפירוט.
פתחנו עם בדיקה של סלטי הבית שנשלחו, ואכן היה להם טעם "ביתי", במובן המחמיא של המילה. אנחנו לא רוצים להחמיא יתר על המידה בחלק יחסית מוקדם של הביקורת, אבל אי אפשר היה להפסיק לאכול את הציזיקי הזה. התמכרות קלה נרשמה גם בגזרת הטורקי ואפילו הטחינה הבסיסית שהייתה מאוד טעימה. בגזרת התוספות קיבלנו פלחי תפו"א מתובלים וטעימים, אם כי היו קצת לא אחידים בכל הנוגע לבישול. לא נורא, כולה תוספת.
.jpeg)
נתחיל עם ה"אקמק בליק", פילה דג צרוב על הפלאנצ'ה, מתובל לעילא ולעילא, שהוכנס לפרנה רכה ונעימה כמו הכרית שאנחנו ישנים עליה בלילה, עם ירקות ואיולי פיקנטי. ידענו שזה יהיה טעים, כי אנחנו אוהבים דג ואנחנו אוהבים פרנה, אבל לא ידענו כמה. בשאראק לא מתקמצנים בכמויות, נאמר זאת כך, וזה היה כיף וטעים לגלות.
פרנה נוספת עמה התמודדנו היא הקבב דג ים, שהיה לא פחות ממושלם. גס ומתובל בדיוק בכמות הנכונה, שמן בכמות הנדרשת וכמובן, גם פה, כמות קציצות נדיבה שגרמה לפרנה הקשוחה כמעט להתפרק, אבל אכלנו מהר ומנענו אסון פוטנציאלי.
.jpeg)
לשתי הפרנות צורף גם דג שלם. כן כן. שלם על הגריל, עטוף בנייר כסף, בלי פרנה, בלי ירקות, בלי לפלט ובלי שטויות. כל ההתעסקות שלפעמים אתם מתבאסים לעשות במסעדות וגורמת לכם לוותר על הזמנת דג שלם, דברים כמו אכילה עם הידיים או יריקת עצמות על השולחן בברבריות - את כל אלה עשינו ממש בסלון, וזה היה נהדר, ארוך ומייגע אבל נהדר. המשלוח לא פגם בדג והתחושה הייתה כאילו ירד מהגריל דקה לפני שהגיע אלינו. אמנם לא הייתה אצלנו בסלון אווירה של מסעדה, לא היה מלצר, לא היה "וייב" של מסעדה והיה בעיקר כלב אחד שמנסה לדוג שאריות מהשולחן, אבל בכל הנוגע לאוכל עצמו, הוא היה הכי מסעדה שיש, ועוד מסעדה נהדרת.
שאראק, בן יהודה 120, תל אביב. 03-6307070, משלוחים דרך אפליקציית וולט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו