מושחת במיוחד: כך תכינו פופ טארט

נמאס לכם מקינוחים סטנדרטים? שפית מאיה דרין במתכון לקינוח שהפך ללהיט בארצות הברית • אם כבר סגר, כדאי שלפחות יהיה לנו טעים

בהנחה שטרם הספקתם לזלול את כל הבונבוניות שקיבלתם לחג וכי נשארו כמה פרלינים בודדים ומיותמים, הנה לכם רעיון כל כך טעים עד כי קיים סיכוי רב שמעתה כל פרלין וממתק שוקולדי יהפוך למילוי למאפה הנחשק הזה.

הפופ טארט האמריקאי הוא הכלאה בין פאי לעוגייה ממולאת. הוא מתהדר בשלל מלויות ובציפוי פרוסטינג מתוק. אני בחרתי למלא את המאפים המתוקים הללו בפרלינים של שוקולד. בעצם כל ממתק שוקולד שאינו מכיל וופל הוא נהדר כמילוי וחוסך המון עבודה. אז למה אתם מחכים? רוצו להכין, כך שכבר יהיה לכם את הביס המושלם עם הקפה של אחר הצהריים.

פופ טארט במילוי פרלינים של שוקולד

 

רשימת חומרים לכ-12 יחידות:

לבצק קקאו:

2 ו-1/4 כוסות קמח

¼ כוס קקאו איכותי

6 כפות סוכר

225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות מים קרים

1 ביצה טרופה להברשה

למילוי:

פרלינים מסוגים שונים: ריסיסס, טראפלים, פרילינים של לינט, שוקובונס ועוד

12 פרלינים קטנים 

או 6 פרלינים גדולים חצויים

לציפוי:

2 שקיות אבקת סוכר מנופה

2 כפות גדושות קקאו מנופה

מעט מאוד מים קרים

סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:

1.    מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, קקאו, סוכר וחמאה עד שנוצרים פירורים דמויי קוסקוס.

2.    מטפטפים כמה טיפות מים קרים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

3.    מחלקים את הבצק לשניים, מיד מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח. מרדדים בעדינות למלבן בקוטר כ-20 ס״מ על 30 ס״מ.

4.    חותכים למלבנים שווים בגודלם ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5.    חוזרים על אותה פעולת רידוד וחיתוך עם החצי השני של הבצק.

6.    מניחים במרכז המלבנים פרלין קטן או חצי פרלין גדול, בעזרת מברשת מברישים את קצוות הבצק בביצה טרופה. מכסים במלבן בצק מעל.

7.    בעזרת מזלג מהדקים את הבצק זה לזה וגם יוצרים דוגמת קו-קווים על פני הבצק, בדיוק כמו פופ טארט קנוי.

8.    מברישים במעט ביצה טרופה.

9.    אם המאפים התרככו קצת או הבצק התחמם קצת, מומלץ להכניס לקירור למשך 10 דקות.

10.    אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשל 10-12 דקות עד שהבצק מתקשה קצת.

11.    מצננים לחלוטין.

12.    בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים את המים בזהירות רבה, אין תורך ביותר מכמה טיפות כדי להמיס את אבקת הסוכר לכדי משחה.

13.    מצפים את הפופ טארטס ומקשטים בסוכריות צבעוניות.



 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...