ביקורת פנימית בכחול לבן על השר ניסנקורן

גורמים במפלגה מאשימים את השר הבכיר כי במקום לעסוק בנושא הכלכלי, הוא נגרר לריב חסר משמעות עם רה"מ • "נגרר לוויכוח, במקום לדבר על כלכלה"

שר המשפטים אבי ניסנקורן // צילום: יהונתן סמייה, דוברות הכנסת // שר המשפטים אבי ניסנקורן

מחלוקות בכחול לבן: גורם במפלגה, שעודכן בתכני ישיבת קבינט הקורונה שנערכה היום (רביעי), מתח ביקורת על שר המשפטים ואמר כי ניסנקורן נגרר לוויכוח סרק עם ראש הממשלה בסוגיית הסגר, במקום לעסוק בנושאים שלשמם כונס הדיון ובעיקרם המצב הכלכלי.

לדברי הגורם בכחול לבן, העיסוק בהפגנות עוזר לנתניהו ומאפשר לו להסיט את תשומת הלב מהבעיות האמיתיות של המדינה, ובראשן השלכות הסגר על המגזר העסקי. "לאחר שראש הממשלה העלה את הדרישה להגביל את היציאה מהבתים ל-200 מטר, ניסנקורן נגרר לוויכוח, במקום לדבר על כלכלה".

צילום: קוקו
צילום: קוקו

בכירים בכחול לבן הוסיפו כי הקו העקבי של המפלגה הוא היצמדות להמלצות גורמי המקצוע. "אנחנו מעריכים את עמדתו של ד"ר שטייניץ, אבל הוא לא גורם מקצועי. הגורמים המקצועיים הם אלה שהמליצו בשבוע שעבר על קפסולות של 20 איש והגבלת מרחק של ק"מ. על זה הוסכם בשבוע שעבר וזו העמדה. במקום לפתוח מחדש את הדיון הזה, צריך לדבר על השאלות כגון מדוע לא מכינים את תקציב 2021, מיליון מובטלים ואי החיזוק של מערכת הבריאות".

מוקדם יותר הערב, בתום ישיבת קבינט סוערת שארכה כארבע שעות, במהלכה דרש ראש הממשלה נתניהו להדק את הסגר ולהגביל את טווח היציאה מהבית לעד 200 מטרים, גורמים בכחול לבן טוענים כי נתניהו רוצה להקטין את מרחק היציאה מהבית כדי למנוע הפגנות וסיפרו ל"ישראל היום" כי "צריך לשמור על יציבות. נתנגד לשינויים בהנחיות הסגר".

צילום: משה בן שמחון

בין התומכים בהצעת רה"מ לצמצום טווח היציאה מהבית נמצא השר שטייניץ, שנכח בקבינט הקורונה ואמר: "בסגר של מרץ-אפריל היו הגבלות יציאה מהבית של 100 מטר. אני ממליץ שנטיל עכשיו מגבלות מרחק יציאה של בין 200 ל-500 מטרים, לא יותר. 1,000 מטר אין מרחק אפקטיבי, כי הוא מאפשר מעבר בין ערים והתגודדויות במקמות אטרקטיביים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר