"חוסר שיתוף וקריטריונים לא ברורים": שני יועצים של גמזו התפטרו - ותקפו בחריפות
אריק אלדר ואברהם יוסטמן, המשתייכים למגזר החרדי, הודיעו לממונה על הקורונה כי הם עוזבים את תפקידם • "חשים שהדברים שאנו אומרים אינם נופלים על אוזניים קשובות" • לאחרונה גמזו מהווה מוקד למתקפות מצד החרדים בשל התנגדותו לטיסות לאומן
"מעשים פזיזים ונמהרים, שלא התקבלו בהחלטה משותפת":שני חברים בצוות המייעץ לממונה הקורונה, פרופ' רוני גמזו, הודיעו היום (חמישי) על התפטרותם. השניים, רו"ח אריק אלדר ועו"ד אברהם יוסטמן (איש יהדות התורה), המשתייכים למגזר החרדי, הודיעו על הצעד הדרמטי על רקע הכעס שקיים במגזר על גמזו בשל סאגת הטיסות לאומן והגדרתן של ערים חרדיות רבות כאדומות.
אחת מאותןעריםשנוספה היום לרשימת הערים האדומותהיא בני ברק, שבה משמש רו"ח אלדר כגזבר העירייה וכראש מטה הקורונה. גמזו לאחרונה מהווה מוקד למתקפה מצד החרדים, זאת בשל התנגדותו לקיום הטיסות השנתיות לאומן וכן הגדרתן של ערים חרדיות רבות כאדומות.
"לצערנו הרב, אנו חשים שהדברים שאנו אומרים אינם נופלים על אוזניים קשובות, כאשר ההחלטות החשובות ביותר מתקבלות ללא שיתוף הציבור ונעשות בצורה שאינה שקופה, למרות שזהו בסיס ותנאי לאמון ציבורי בוועדה ובתוכנית 'מגן ישראל", נכתב בין היתר במכתב החריף.
עוד כתבו השניים: "בנוסף להתנהלות הלא נכונה, הבחנו גם בקיומם של קריטריונים לא לגמרי מובנים בתוכנית הדגל, 'תוכנית הרמזור', אשר עשויה לפגוע באוכלוסיות רחבות ללא הצדקה. כך למשל גילינו אתמול 'במקרה' ובשיחות זום בעניין אחר עם נציגי המשרד, כיבתהליך החישובקיים מקדם שלילי לכל עיר גדולה שבמסגרתו היא עשויה לקבל בציון הסופי תוספת ניקוד שעשויה להיות קריטית עבורה במעבר משלב לשלב ברמזור".

"גמזו צריך להתפטר"
בתוך כך, שר השיכון יעקב ליצמן, יו"ר "יהדות התורה",הביע ביקורתעל התנהלות גמזו בשבוע שעבר. בשיחה עם כתבים טען כי להתפטר על רקע הצעדים השונים שהוא נוקט על מנת למנוע את הטיסות לאומן. ליצמן טען שהפנייה הישירה של גמזו לנשיא אוקראינה הייתה "סטירה בפרצופם של רבבות חסידי ברסלב".
כזכור, הרב חיים קנייבסקי, גדול הדור החרדי,פרסם הנחייה חריגה, לפיה אין להכניס תלמידים לבידוד מחשש לביטול תורה.בביקור שערך גמזואתמול בעיר האדומה ביתר עילית ציין: "ההודעה של הרב קנייבסקי מסכנת את הציבור החרדי בהמשך ההידבקות".
ערים רבות שמרבית תושביהם משתייכים למגזר החרדי נמצאות ברשימת היישובים "האדומים". לפי גמזו, החברה החרדית מהווה 22% מסך התחלואה בישראל.
השתתף בהכנת הידיעה: חנן גרינווד
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו