"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחאת תרבות נוספת: "האמנים שבויים בידי הממשלה"

ההפגנה, שתכלול מיצגי ומופעי מחאה, תתקיים בבלפור • יוזמי האירוע: "שוקלים פתרונות מרחיקי לכת" • פורום התרבות: "המופעים בחוץ שאושרו הינם חד פעמיים במהותם"

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // "אין צורך במתווה חדש". מחאת האמנים

אמש התבשרו אנשי עולם התרבות כי ההופעות בחוץ יתחילו לחזור במגבלות, וכי אירועי התרבות הסגורים עדיין מושבתים, והם לא מתכוונים לשתוק. מחר מתכננים אירוע מחאה של פורום מוסדות התרבות בישראל, המייצג מאות מוסדות תרבות ואמנות יחד עם אמ"י (איגוד אמני ישראל), שח"ם (ארגון השחקנים בישראל) ורבים נוספים.

האירוע יתקיים בבלפור, לשם תצא מחר החל מהשעה 17:00 שיירת של ענף התרבות מכל רחבי הארץ כשהמטרה ברורה: מחאה על המצב אליו נקלע עולם התרבות בעקבות משבר הקורונה, על אוזלת היד המובילה לקריסת מוסדות התרבות וקריאה לפתיחה מיידית של עולם התרבות בישראל.

מדובר בשיתוף פעולה מרשים של מוסדות תרבות ואמנות בישראל מכל תחומי התרבות, בהם תיאטרון, מחול, מוזיקה, מוזיאונים, בתי ספר למשחק, פסטיבלים, מוסדות קולנוע ועוד. למחאה הצטרפו גם איגוד המוזיקאים החדש, אל"ה (איגוד תיאטרוני הילדים והנוער), פורום היכלי התרבות, פורום עמותות התרבות הערביות, בת״י, אגודת מעצבי הבמה בישראל, איגוד המחזאים, איגוד המוסיקאים, עמותת הכוריאוגרפים לתיאטרון, איגוד הבמאיות והבמאים בקולנוע והטלוויזיה, אסיטז' - המרכז הישראלי לתיאטרון ילדים ונוער, איגוד האמנים הפלסטיים, פורום היוצרים הדוקומנטריים ועוד רבים.

"קוראים לממשלה להתעלות מעל שיקולים זרים". מחאת אנשי התרבות
"קוראים לממשלה להתעלות מעל שיקולים זרים". מחאת אנשי התרבות
בבלפור בירושלים יתקיימו מופעי מחאה ומיצגי תרבות שונים. כמו כן, ראשי המחאה הודיעו כי מתוך דאגה עמוקה לעתיד העובדים והתרבות בישראל, הם שוקלים פתרונות מרחיקי לכת. המחאה התארגנה במטרה להעלות לסדר היום הציבורי את גרירת הרגליים של ראש הממשלה בכל הנוגע לגיבוש מתווה תפעולי, שימנע פשיטת רגל של ענף התרבות כולו על כל עובדיו ויוצריו, וזאת למרות העובדה שבכירי משרד הבריאות, השר יולי אדלשטיין והפרופסורים רוני גמזו ואיתמר גרוטו, הביעו תמיכה בפתיחת האולמות לפעילות מול קהל במתווה מוסכם.

מחאת האמנים: "למה חתונות כן והצגות לא?"

מחאת עולם התרבות: "מימנו את הממשלה - תנו מה שמגיע לנו"

השחקנים מוחים: "שהמדינה תתעורר"


דני וייס, מנכ״ל המדיטק ויו״ר פורום מוסדות תרבות בישראל מסר: "על אף שראשי מערכת הבריאות הסכימו להתחיל לפתוח אולמות בצורה הדרגתית כבר בשבועיים הקרובים, ה'בשורה' שיצאה אמש מראש הממשלה מתייחסת רק למופעי תרבות בחוץ. מופעים בחוץ הינם חד פעמיים במהותם, ואילו ליבת העשייה התרבותית נמצאת באולמות, אשר על פי הפרופסורים גמזו וגרוטו 'אינם מהווים מקור הדבקה'. עד כה המלצתם אפילו לא נדונה.

"אולמות התרבות בטוחים בהרבה ממטוסים, מסעדות, חדרי כושר ומאיקאה, ולמרות זאת רבבות אמני, יוצרי, ועובדי עולם התרבות שבויים בידי ממשלה שמסרבת לקבל את המלצות אנשי המקצוע שלה עצמה. אין צורך ב'מתווה חדש', יש מתווה קיים אשר הופעל בהצלחה במשך 12 יום ובוטל ללא הסבר. ביום ג׳ הקרוב נעלה כולנו לבלפור ונקרא לפתיחת אולמות התרבות והשבת הענף לחיים.
אנו קוראים לממשלה ולעומד בראשה להתעלות מעל שיקולים זרים, להקשיב להמלצות אנשי המקצוע ולפתוח בצורה הדרגתית ובטוחה את אולמות התרבות".טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר