מצרכים לקציצות
חצי קילו דג טחון - אפשר לערבב מספר סוגי דגים
1 בצל קצוץ
2 פלפלים ירוקים חריפים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
רבע כוס פירורי לחם
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל לבן
1 כפית שטוחה מלח
חצי כף פפריקה
1 ביצה
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן לטיגון הבצל
מצרכים לרוטב
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
רבע כוס שמן
4-5 שיני שום פרוסות
2 כפות פפריקה בשמן
חצי כף כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1כפית מלח
1 רסק עגבניות
2 פלפלים אדומים יבשים חריפים
1 פלפל ירוק חריף שלם
2-3 כוסות מים
מעט כוסברה קצוצה לפיזור
הכנת הקציצות
במחבת קטנה לחמם מעט שמן על אש בינונית. להוסיף את הבצל הקצוץ ומעט מלח ולטגן עד שמזהיב. בינתיים להדליק אש בינונית ולקלות את הפלפל החריף מכל הצדדים, עד שהקליפה שלו משחירה. להניח בקערה, לכסות בניילון נצמד ולתת להצטנן לגמרי. כשהפלפל קר לקלף את הקליפה, לחצות ולהוציא ממנו את הגרעינים. לקצוץ את הפלפל דק דק.
לערבב את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. לכסות בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה במקרר.
הכנת הרוטב
בסיר סוטאג’ לשים את השמן ולחמם על אש בינונית. להוסיף את השום והפלפלים האדומים ולטגן 3-4 דקות. להוסיף את התבלינים: פפריקה, כורכום, כמון, מלח, פלפל לטגן כחצי דקה.
להוסיף רסק, מים, פלפלים יבשים, פלפל חריף ולהביא לרתיחה. לכסות את הסיר במכסה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.
הבישול
כשהסיר עם הרוטב על אש נמוכה, ליצור כדורים מתערובת הקציצות. הרוטב צריך להגיע עד שלושת רבעי מגובה הקציצות. אם חסר מים יש להוסיף.
לבשל את הקציצות בתוך הרוטב כ-20 דקות עם מכסה חצי פתוח. הרוטב בסופו של דבר צריך להגיע עד חצי מגובה הקציצות.
להוסיף מעל את הכוסברה הקצוצה ולבשל עוד 5 דקות עם מכסה חצי פתוח.
