"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המאמץ נכשל: הספר החושפני על טראמפ בחנויות
למרות שמשפחת הנשיא ניסתה לעצור את פרסום הספר השערורייתי שכתבה אחייניתו אודותיו, בית המשפט פסק שהוצאתו חוקית • בספר נחשפו סודות מחייו
"אם לא אבחר - יהיה מרחץ דמים" - טראמפ | צילום: איי.אפ.פי

המאמץ נכשל: הספר החושפני על טראמפ בחנויות

למרות שמשפחת הנשיא ניסתה לעצור את פרסום הספר השערורייתי שכתבה אחייניתו אודותיו, בית המשפט פסק שהוצאתו חוקית • בספר נחשפו סודות מחייו

עמי פרידמן
, עודכן

נסיונות של הרגע האחרון למנוע את יציאתו של הספר החושפני על משפחת טראמפ לא הצליחו: שופט מניו יורק דחה השבוע את עתירתו של רוברט טראמפ, אחיו שלנשיא ארצות הברית, לעצור את הוצאת הספר השערורייתי שכתבה אחייניתו מארי טראמפ, בו היא חושפת סודות רבים מחייה משפחתה.

בהחלטה אותה פירט על פני 20 עמודים, הסביר השופט האל גרינוולד כי עתירתו של רוברט טראמפ לעצור את הפרסום לא עומדת בתנאים שמציב החוק, שכן לדבריו - החדשות אודות התוכן שמכיל הספר "כבר הגיעו למיליוני אנשים בשל תשומת הלב הרבה שהוא משך אליו בכלי התקשורת".

הכרעת בית המשפט ניתנה בלילה לפני יציאתו של ספרה של מארי טראמפ "יותר מדי ואף פעם לא מספיק - כיצד משפחתי יצרה את האיש המסוכן ביותר בעולם", שיצא לחנויות אתמול (שלישי). "בית המשפט עשה צדק בדחיית מאמציה של משפחת טראמפ להשתיק את זכותה הפוליטית הבסיסית של מארי טראמפ, בנושא בעל משמעות ציבורית רבה", אמר בהצהרה עורך דינה של כותבת הספר. "כעת העם האמריקאי יוכל לקרוא את מילותיה החשובות של מארי בעצמו".

עטיפת הספר של מארי טראמפ
עטיפת הספר של מארי טראמפ

"זכות הפרסום היא חופש אמריקני קדוש", נאמר בהודעה מטעם "סיימון ושוסטר", ההוצאה בה יוצא הספר מעורר המחלוקת. "אנו מריעים לבית המשפט על אישורו והחלטתו לצאת נגד צווי מניעה שמטרתם לעצור ספרים בטרם פורסמו".

אחיו הצעיר של דונלד טראמפ ניסה בחודש שעבר לעצור את יציאתו של הספר, בטענה כי הוא מפר הסכם סודי עליו חתמה מארי טראמפ מול משפחתה, לאחר סכסוך עבר בין הצדדים שעסק באופן חלוקת נכסיו של אביו המנוח של הנשיא, פרד טראמפ. במקרה ההוא טענו מארי ואחיה כי דונלד ואחיו מנעו מהם את חלקם בירושה. אך על פי השופט גרינוולד, העובדה כי בין שני הצדדים נחתם בעבר הסכם סודיות לא מונעת ממנה לפרסם היום פרטים אודות משפחתה. "בעת כתיבת ההסכם, משפחת טראמפ הייתה כזו של אנשי נדל"ן ומפתחים מניו יורק ולא הרבה יותר מזה", הסביר השופט. "הם לא היו נבחרי ציבור או אישויות טלוויזיוניות". עוד הוסיף השופט, כי רוברט טראמפ לא הסביר לבית המשפט כיצד פרסום הספר יזיק לו, וכינה את האשמותיו כלפי אחייניתו "לא מבוססות".

מארי טראמפ // מתוך לינקדין
מארי טראמפ // מתוך לינקדין

קניה ווסט: "אתמודד לנשיאות ארה"ב"

מוכנים? הגר וניר חוזרים למסך

חצרוני: "בר מצווה - מעשה מגונה"

טענה נוספת של השופט הייתה כי אלפי עותקים של הספר כבר נשלחו לחנויות הספרים בשלב העתירה, והוא התייחס בנימוקיו להחלטת בית משפט אחרת, בה לא הצליח הנשיא למנוע פרסום ספר אודותיו. אז היה זה ספר שכתב ג'ון בולטון, יועצו הביטחוני הלאומי לשעבר של טראמפ. השופט הסביר כי בשיקוליו לקח בחשבון גם את "העלות הפוטנציאלית העצומה והסיוט הלוגיסטי הכרוך בעצירת פרסום הספר, ואסיפתם של מאות על גבי מאות עותקים משלל סוגי חנויות וספריות".

בראיונות לקידום הספר, שכאמור יצא אתמול לחנויות בארצות הברית, הפצירה מארי טראמפ מדודה "להתפטר". הספר מספק הצצה נדירה אל חיי משפחתו של נשיא ארצות הברית, והוא מתיימר לתעד את האופן שבו עוצבה אישיותו של מנהיג העולם החופשי המכהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...