"צמצום כמות הסועדים גרוע מסגירה"

מסעדנים ברחבי הארץ זועמים על המגבלות החדשות, המאפשרות 20 סועדים בפנים ו-30 בחוץ • בסוף השבוע האחרון נרשמה ירידה של למעלה מ-20% בהזמנות

צילום: אורן בן חקון // |מכת מוות לענף". מסעדות סגורות בתקופת הקורונה

בעולם המסעדנות והברים התרגלו בחודשים האחרונים לבשורות רעות, אך נראה שהמגבלות החדשות, המאפשרות להן להכניס לכל היותר 20 סועדים בחלק הפנימי של המסעדה ו-30 בחלקה החיצוני, גרמו אצלם לזעם ובעיקר ייאוש. 

עוד בנושא:

• השר אדלשטיין על שורת המגבלות החדשות: "הצעדים נועדו למנוע סגר כללי"

• מחשש לסגר נוסף: זינוק במכירות ברשתות המזון

• "הגבלה ל־50 איש? ניאלץ לפטר"

עוד לפני המגבלות הנוכחיות, נראה שהעלייה במספר החולים והדיונים על מגבלות חדשות או אף סגר אפשרי, הפחידו את הסועדים וגרמו לירידה חדה במספר ההזמנות במסעדות. מנתוני אתר "Ontopo" עולה כי בנתוני הזמנות המקום במסעדות בסוף השבוע של ה-18.6 לעומת סוף השבוע האחרון יש הבדלים של למעלה מ-20%. גם אחוז הביטולים הממוצע עלה מ-10% ל-23%. נתונים מדאיגים גם לפני שמחשבים את את הירידה, של עשרות אחוזים, לעומת תקופת טרום הקורונה. 

“ברגע שהתפרסמו ההגבלות החדשות פעלנו יחד עם המסעדנים על מנת להגביל את מספר המזמינים במערכת לפי הדרישה של הממשלה", סיפר מנכ"ל “Ontopo” דני גליקמן. "בנוסף, אנו חושבים ביחד איתם על פתרונות יצירתיים ופרוייקטים קולינריים לטובת המשך קיום הענף, חיזוק המסעדנים ולטובת הסועדים, שרוצים לצאת ולהתאוורר ולאכול טוב".

"כל שינוי הוא מכת מוות למסעדות"

אביאל אוסלנדר, בעלי מסעדת "נאם" בתל אביב, סיפר ל"ישראל היום": "מצב המסעדות כיום הוא סופר קשה ומורכב. רובנו, מי שהצליח, פתחנו את המסעדות עם כוחות ומשאבים אחרונים אחרי תקופה קשה.

"כמו להתחיל מאפס". אביאל אוסלנדר (משמאל) // צילום: אנטולי מיכאלו
"כמו להתחיל מאפס". אביאל אוסלנדר (משמאל) // צילום: אנטולי מיכאלו

"זה ממש כמו להתחיל מאפס - השקעה של כסף ואנרגיה רבה וכמובן הערכות לתו הסגול. כל שינוי בתוואי הפתיחה הראשוני כרגע זה מכת מוות למסעדות. צמצום כמות הסועדים גרוע מסגירה מוחלטת, זו הקטנה דרמטית של ההכנסות בעוד רוב העלויות נשארות אותו הדבר".

"ההגבלות המסתמנות משפיעות על כל אחד מארבע הסניפים שלנו בצורה שונה", מספרת צליל ירון, מבעלי רשת החומוסיות "החומוס של טחינה". "כמובן שזה פוגע ברווחיות, אבל בתקופה זו אנחנו בעיקר מנסים להתעסק באיך לשרוד ולהתגלגל ופחות ברווח.

"אנשים פשוט לא מגיעים. צליל ירון // צילום: תומר עדס
"אנשים פשוט לא מגיעים. צליל ירון // צילום: תומר עדס

"גם בלי ההגבלות, בהגדרות הקונקרטיות של מה מותר ומה אסור – אנשים פשוט לא מגיעים. יש ירידה חדה מאז שהחלו לדבר על גל שני, ירידה בכמות האנשים שמגיעים וגידול בכמות המשלוחים.

"חוסר הוודאות מאוד גדול, אנחנו לא חושבים בכלל על איך להרוויח כסף אלא רק רוצים לשרוד, לספק מקום עבודה לעובדים שלנו ובילוי לסועדים שלנו. המצב מטריד", הוסיפה ירון בצער.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר