בין שנגדיר את זה כגל שני, התפרצות מחודשת או "רק" מהלך רגיל של המחלה - הקורונה עוד רחוקה מלעבור. חלק מההקלות הציבוריות נדחו, וגם אם כבר מותר לשבת בברים באופן כזה או אחר - לא בטוח שאנחנו רצים לשם כל כך מהר. גם עם מסיכה.
מצד שני, בשנים האחרונות הפכנו למיני־מעצמת קוקטיילים בינלאומית. הקוקטיילים הפכו לכוכבים של הברים והמסעדות, ברמנים - סליחה, "מיקסולוגים" - זכו למעמד של גיבורי תרבות, נציגי ישראל כיכבו בתחרויות מיקסולוגיות בינלאומיות, וגם תוכניות הלימוד של בתי הספר זמן אמיתי, ברטנדר ודומיהם נהנו משגשוג. כן, עד לקורונה.
תקופת הסגר די ריסקה את הענף, אבל לימדה אותנו שיש המון דברים שאנחנו יכולים לעשות בעצמנו - פתאום יכולות קולינריות או אמנותיות שהיו בנו פרצו החוצה, הפגנו יצירתיות בהעסקת הילדים, העזנו לתקן כל מיני דברים בבית בלי להזמין בעלי מקצוע - ועכשיו מגיע תור הקוקטיילים.
מיקסולוגים, גרסת DIY: מתברר שאפשר לשקשק ולרקוח גם בבית. זה רק נראה מסובך. בתקופה הזו גם למדנו להעריך מחדש קצת את השקט. לא חייבים כל הזמן לקפוץ ממועדון למועדון בשביל איזה דרינק.
אז ליקטנו עבורכם מתכונים מיוחדים ומקוריים לקוקטיילים קיציים על בסיס פירות העונה - והשנה יש שפע של פירות נפלאים בשווקים וברשתות השיווק - שאפשר ומומלץ להכין בבית. זה הזמן להתפנק בקוקטיילים שנכין בעצמנו, עד יעבור זעם ונוכל לחזור לצאת למועדון או לבר הקבוע שלנו בלי חשש, לשתות דרינק מפונפן, ובסוף מישהו אחר גם ישטוף בעבורנו את הכלים. במהרה בימינו.
Summer Time
דניאל קסלסי, הכרם

√ 2 קוביות אבטיח
√ 2 קוביות מלון
√ 40 מ"ל ג'ין וויטלי ניל אוריג'ינל
√ 20 מ"ל (סירופ) רוטן ליצ'י
√ 25 מ"ל מיץ לימון
√ 20 מ"ל מיץ חמוציות
√ לקישוט: עלי נענע, אבטיח ומלון
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את קוביות האבטיח והמלון ומעבירים לשייקר. מוסיפים את שאר המרכיבים, משקשקים היטב ומסננים לכוס נמוכה עם קרח. מקשטים בתפרחת נענע ובכדורים של אבטיח ומלון.
צ'אי קולדה
מסעדת הפי פיש, ירושלים
√ 2 חתיכות אננס טרי, כתושות
√ 30 מ"ל בקרדי לבן
√ 30 מ"ל אמארו אנגוסטורה
√ 45 מ"ל קרם קוקוס (במסעדה משתמשים בקרם קוקוס מתוצרת עצמית)
√ 30 מ"ל מיץ אננס
√ 25 מ"ל מיץ ליים סחוט
√ לקישוט: אננס מיובש ודובדבן אמרנה
אופן ההכנה:
משקשקים הכל יחד בשייקר ומסננים פעמיים לכוס. מקשטים באננס מיובש ובדובדבן אמרנה על קיסם.
בלו נאן אפרסק
מיטיה גורביץ, אחים שקד
√ 30 מ"ל ג'ין
√ 40 מ"ל מיץ אפרסק טבעי
√ יין בלו נאן זהב
√ קמצוץ קינמון
√ קמצוץ פלפל שחור
√ לקישוט: פלחי אפרסק, בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הג'ין, מיץ האפרסק, הקינמון והפלפל בכוס בעזרת כפית, וממלאים את הכוס ביין בלו נאן זהב. מקשטים בפלחי אפרסק ובעלי בזיליקום.
Forest Smash
IBBLS
√ 5 גרגירי פטל טריים
√ 20 מ"ל מי סוכר
√ 50 מ"ל (מנה) קטל וואן
√ 20 מ"ל מיץ לימון
√ מי טוניק
√ לקישוט: בזיליקום טרי, 10 אוכמניות
אופן ההכנה:
בכוס נמוכה כותשים את הפטל הטרי עם מי סוכר, מוסיפים מנה של קטל וואן, 1/2 מנה של מיץ לימון, מוסיפים קרח גרוס, מערבבים מעט וסוגרים עם טוניק Fever Tree. מקשטים בבזיליקום טרי ובאוכמניות טריות.
מוחיטו ברטנורא
מיתולוג'י בר עבור צור, עולם של יין
√ 4 עלי נענע טריים
√ 5 פרוסות אורך דקיקות (בקולפן) של מלפפון
√ 1-2 גבעולי רוזמרין
√ 30 מ"ל וויסקי בונדוקס 11 שנה
√ 125 מ"ל מוסקטו ברטנורא
√ לימונדה מ־3-4 לימונים טריים
אופן ההכנה:
טוחנים את עלי הנענע, מערבבים עם קרח גרוס ומוזגים לכוס יין על רגל. מוסיפים את עלי המלפפון. דופקים קלות באמצעות פטיש (או כף) על עלי הרוזמרין לשחרור הארומות ומוסיפים לכוס. מוזגים את הוויסקי (מעניק למשקה טעם מעושן ייחודי), 1/2 פחית מוסקטו ברטנורא (125 מ"ל) ואת הלימונדה ומערבבים קלות.
