פסטיבל אוכל ראשון פוסט ימי הקורונה יצא לדרך, והשמחה רבה: מפת הדרכים של הקולינריה הישראלית שינתה פניה, אופי הבילוי נעשה זהיר ומעט דליל יותר וקהל הסועדים הוא כחול לבן בלבד. אין תיירות, אין עומסים, אך יש קהל נאמן ומסור המבקש לשוב אל המסעדות האהובים, לנהוג על פי ההנחיות ולסעוד נפשו בתאווה גדולה.
צילום: משה בן שמחון
בתוך הבנה זו יוצא לפועל פרויקט אוכל ובירה העונה לשם take eat drink it, בו משתתפות 40 מסעדות מובילות ונהדרות המחולקות לפי קטגוריות שונות, כשלכל קטגוריה תמחור משלה. הפסטיבל יימשך עד ל-5.7.20.
כל מסעדה המשתתפת בפרויקט מציעה תפריט נדיב במחיר מיוחד, וזאת על מנת להנגיש כלכלית את החוויה, הן לטובת לקוחות חדשים ומהוססים והן לטובת לקוחות קבועים שמרגישים על בשרם את השלכות הקורונה.
החזרה לשגרה אינה פשוטה כלל. התנאים השתנו והאחריות המוטלת על המסעדנים והשפים רבה היא. יש קולגיאליות רבה בשילוב מסעדות שף ידועות שם כמשייה וסנטה קתרינה, לצד מזללות כסינטה בר. בסופו של יום, ובזמן ימי קורונה, כל אלה מתמודדים עם אותה שגרה זהירה ומאופקת.
_0.jpg)
הרב גוניות של הפרויקט ניכרת ומורגשת מאוד במתחם בית הכנסת הגדול בסמטת הר סיני, שם ניתן לבלות בשלוש מסעדות שונות בתכלית המציעות שלושה תפריטים אחרים ונפלאים המתומחרים בהתאם לקטגוריה של כל מסעדה.
את התפריטים המיוחדים ניתן להזמין בישיבה במקום, בטייק אווי או במשלוח, כך שכל אחד יכול להתאים את סוג החוויה לתחושותיו האישיות בצל התקופה המאתגרת. הארוחות מלוות בכוס בירה צוננת: קרלסברג, טובורג, ווינשטפן, Blanc 1664 וקירין, לפי תפריט המסעדה.

40 המסעדות שנבחרו חולקו לחמש קטגוריות שונות, בכל קטגוריה שמונה מסעדות אהובות. הקטגוריות הן: מסעדות שף, מסעדות איטלקיות, מסעדות אסייתיות, מסעדות המבורגרים ובר-מסעדה. בין המסעדות המשתתפות בפרוייקט: בית תאילנדי, סינטה בר, אוזריה, משייה, מגרב, מוג'ו, פאט קאו, ג'מה, אונזה, מנטנטן, ועוד.
בקטגוריית מסעדות השף משתתפות המסעדות: משייה, סנטה קתרינה, בית תאילנדי, Tyo, אסתר, סינטה בר, לוקס ומריפוסה, שיציעו תפריט שיכלול מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ובירה ב-180 שקלים.
בסנטה קתרינה התפריט כולל ראשונה לבחירה מתוך: קובהנייה; סביצ'ה ערבי; בשר סרטנים כחולים על בריוש, ולמנות עיקריות שישברק זנב שור; קבב טלה אורפאלי או שיפוד שרימפס.
במשייה התפריט כולל: "אסאדו" מדלעת צלויה; ביצה רכה עם קרם פטריות פורצ'יני, אפונה, פרמזן ושמן כמהין, ולעיקריות: קטאייף טלה בבישול ארוך; ניוקי פטריות יער, פורצ'יני, ארוגולה ופרמזן. לצד בירה 1664 הצרפתית.
בקטגוריית המסעדות האסייתיות משתתפות המסעדות: נאם, מנטנטן, התאילנדית בהר סיני, קיוטו, מון, קיטו קאטו, אובן קובן, ומוג'ו, שיציעו תפריט שיכלול גם הוא מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ובירה קירין היפנית ב-110 שקלים.
במסעדת נאם למשל אפשר לבחור לראשונה מבין פופיה גאי; פופיה פאק; סלט סום טאם או שיפודי סאטה ולעיקרית לבחור מבין פאד תאי; פאד קפאו; פאד וואן סאן; קאו פט טופו לצד בירה קירין היפנית.

בקטגוריית המסעדות האיטלקיות משתתפות המסעדות פיצה פרסקה, ג'מה, פיאצה רוסטיקו, פסטה מיאה, ממבו מילאנו, לחם יין, פיצה פורטו ואונו, שמציעות תפריט שכולל מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ובירה ב-110 שקלים.
בג'מה התפריט כולל: טרטר דג יפואי; קרפצ'יו סינטה צרובה; סלט פנצנלה ובעיקריות: פפרדלה שוק טלה; טליאטלה תרד ומסקרפונה ופיצה ביאנקה עם גבינה כחולה, פרמזן ותרד. מוגש לצד בירה חיטה וינשטפן.
בקטגוריית בר-מסעדה משתתפות המסעדות אונזה, אוזריה, קאב קם, שישקו, מלה בר, מונדו 2000, ששון בר וג'אנגו שיציעו תפריט של מנות בר ממנו אפשר לבחור שתי מנות, בנוסף לבירה, ב-120 שקלים.
באוזריה לדוגמא אפשר יהיה לבחור מבין קרפצ'יו חציל עם גרמולטה, סלסת עגבניות וטחינה גולמית; רביולי סלט ממולא מוס גבינת עזים וסופלאקי פרגיות בגריל או סופלאקי פטריות בגריל לצד בירה לאגר בהירה קרלסברג.
בקטגוריית ההמבורגר משתתפות המסעדות מגרב בורגר, פאט קאו, וולפנייטס, דה ליטל ברגר שופ, פורט 19, הנשיא 1, שגב בורגר ומר באן בורגר, שמציעות תפריט שכולל המבורגר עם תוספת מעליו, תוספת בצד ובירה ב-79 שקלים.
כל תפריטי המסעדות מרוכזות במתחם מיוחד באתר Ontopo, דרכו אפשר להזמין גם מקומות או משלוחים מהמסעדות המשתתפות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו