"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סופ"ש בסילו: לא בופה? לא נורא
אנחנו אוהבים בראנצ'ים, ולא אכפת לנו שהקורונה לא מאפשרת הגשה בבופה • בדקנו את הבראנץ' החדש של סילו החולונית
הבראנץ החדש של סילו חולון// צילום: בן חסדאי // הבראנץ החדש של סילו חולון

סופ"ש בסילו: לא בופה? לא נורא

אנחנו אוהבים בראנצ'ים, ולא אכפת לנו שהקורונה לא מאפשרת הגשה בבופה • בדקנו את הבראנץ' החדש של סילו החולונית

רז ישראלי
, עודכן

מסעדת סילו בחולון התאימה את הבופה של סוף השבוע לתקופת הקורונה עם הגשת השפע הקולינרי של ימי שישי ושבת לשולחנות. יצאנו לבדוק אם זה עובד גם בהגשה לשולחן.

למי שלא מכיר, התפריט האיטלקי של מסעדת סילו מייחד את עצמו מהשאר עם טאבון עצים שהובא במיוחד מאיטליה. הברנאץ' של סילו, העמוס והמגוון מספיק על מנת שאף אחד לא ייצא רעב, מושך לשני כיוונים מנוגדים: שפע ועדינות. מצד אחד – המון ראשונות קטנות מוגשות לשולחן משל היתה זו מסעדת פועלים מזרחית. מצד שני – כל מנה עדינה יותר מהשנייה ואף טעם אינו משתלט.

הבראנץ' מורכב מכעשר מנות פתיחה, כולן טעימות מאוד ללא יוצא מן הכלל. ראויים לציון הכרובית המטוגנת על טחינה ובוטנים גרוסים שחוסלה וכמובן הפוקאצ'ות שהגיעו לשולחן היישר מטאבון העצים של המקום, מלוות בסלסה ביתית מצוינת.

לאחר מכן מגיעות לשולחן שלוש מנות ראשונות: סיגר פילו עם פטה ותרד, פיצה מרגריטה קטנה ופסטה פוזילי מקמח דורום ברוטב שמנת רוזה. זה המקום בו הארוחה משנה כליל את אופייה, מארוחת בוקר של גבינות (שמנת, בולגרית, גאודה, צזיקי), קונפיטורה, סלט ירקות וחצילים, לארוחת צהריים של פיצה ופסטה.

בידיעה שהביצים שלנו בדרך, לא ממש נגענו בפיצה ובפסטה. אמנם מדובר במנות קטנות לחלוקה, ובכל זאת, בקונספט המדובר לא מצאנו להן שום קשר. מה שכן, חיסלנו את הסיגר, שבכלל לא מגיע כסיגר, אלה בשכבות דקות של פטה, תרד ובצק פילו, יחד עם מטבל גבינה מלא עירית. זו מנה שאי אפשר לעמוד בפניה וגם מחברת יפה בין מנות הפתיחה למנה העיקרית – ביצים לבחירה.

הבראנץ החדש של סילו // צילום: בן חסדאי
הבראנץ החדש של סילו // צילום: בן חסדאי

גם קטגוריית הביצים לא משעממת. פרט לאופציות לקבל ביצת עין, מקושקשת או חביתה (את זה תכינו בבית, לכו על המיוחדים!), אפשר לבחור בין אומלט עם תוספות, סלט ביצים עשיר מאוד שמוגש על לחם מטוגן, שקשוקת עגבניות, לחם צרפתי או ביצים נוסח פלורנטין עם הרבה שמנת ותרד. בתוספת עשרה שקלים תוכלו לשדרג את מנת הביצים לאומלט איכרים עם גמבות, צ'יפס, בצלים מקורמלים ופטה, או לאומלט ציידים עם צ'וריסוס ופפרוני. אנחנו ניסינו את הביצים נוסח פלורנטין, את הפרנצ' טוסט ואת הסלט ביצים, ונהנינו מכל ביס. במיוחד הפתיע הסלט ביצים, שבתפריט אולי עושה רושם תמים, אך הוא למעשה אחת המנות המעניינות והמיוחדות שהוגשו לשולחן.

חשוב לציין לפני סיום שמדובר בארוחה משתלמת. מחיר הבראנץ' הוא 89 שקלים וכולל גם שתיה קרה וחמה וקינוח – עוגת גזר אישית מעוטרת בחתיכות עוגת שמרים וקציפה מתוקה. אם איכשהו בשלב הזה עדיין נשאר לכם מקום, ביס אחד מהקינוח הגדול הזה יסגור לכם את הפינה.

שישי ושבת 09:00-12:00 (שישי החל מ-08:00), מסעדת סילו, פארק פרס חולון

לתפריט הבראנץ' המלא:https://www.silo.co.il/Menu/breakfestbrunch


טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...