מותג המתוקים המוביל בטורקיה מגיע לארץ
יצרנית העוגיות הגדולה ביותר בעולם, המייצרת מעל ל-500 טון בשנה, תמכור את מותג המתוקים ETi הטורקי גם בישראל
, עודכן
ETi, מותג המתוקים ודברי המאפה המוביל בטורקיה שנמכר בלמעלה מ-50 מדינות בעולם מגיע לישראל. מדובר ביצרנית העוגיות הגדולה ביותר בעולם המייצרת מעל ל-500 טון בשנה, כשהיקף פעילות החברה נאמד בכ-1.5 ביליון דולר בשנה.
את המותג תשווק קבוצת גורי. המותג נוסד בשנת 1962 והם מייצרים מוצרים חדשניים בטעמים ייחודים המשווקים בכל רחבי העולם. החברה מעסיקה כ- 7,000 עובדים ב-8 מפעלים שונים בכל רחבי טורקיה ומפעל נוסף באירופה. בנוסף, בבעלותה מפעל לייצור עוגות ועוגיות הגדול ביותר בעולם.
שוק המתוקים ודברי המאפה במזרח התיכון נמצא בעלייה מתמדת, ומהווה כ-3% מהשוק העולמי, מדובר בגידול בקצב של 3.3% לשנה. היקף שוק המתוקים העולמי נאמד בכ-285 ביליון דולר. לפי נתוני סטורנקסט, שוק החטיפים המתוקים והשוקולדים בישראל נמצא בעליה מתמדת ומציג גידול של 2% לשנה.
מחיר חטיפים מתוקים באריזה משפחתית, בהם שוקולד בטעמים בוטנים, קוקוס, שוקולד וקרמל הוא 9.90 ל-140 גרם. מחיר ופלים באריזה משפחתית בטעמים שוקולד, אגוזים, קוקוס ושוקו שוקו 142 גרם ב-7.90 שקלים.
מחיר שוקולדים במגוון טעמים: חלב, אגוז לוז, ושוקולד ייחודי עם חתיכות פיסטוק יעלו 5 שקלים ל-70 גרם. המוצרים ישווקו ברשתות רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, פרש מרקט ומחסני השוק.
אתי ברק, מנהלת השיווק של חברת גורי התייחסה לבחירה להשיק מותג של מתוקים לאחר הסימון התזונתי. לדבריה, "החברה הביאה נציגים לארץ שעשו קבוצות טעימה על מנת להחליט מה להשיק ונבחרו 25 מוצרים שמסומנים באדום מבחינת בסוכר ובשומן רווי".
לשאלה האם היא חושבת שלישראלים יש בעיה עם ייצור בטורקיה עונה ברק כי, "אין לישראלים בעיה עם ייצור בטורקיה. יש שטוענים שזה עניין של תדמית, אבל יש כל כל הרבה מוצרים בארץ שמגיעים מטורקיה. במבחן המציאות, רק הנסיעות לטורקיה הפסיקו בזמנו. יש הרבה סבוני ידיים ומוצרי טואלטיקה שמגיעים מטורקיה ואפילו מוצרים בינלאומיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו