"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תל אביב במוקד: מספר מאובחני הקורונה בעיר כפול מבשאר הארץ

על פי נתוני מרכז המידע והידע למערכה בקורונה, 82 חולי קורונה נוספו ביממה האחרונה • 19,122 נדבקו בנגיף סך הכל, מתוכם 302 נפטרים ו-3,430 חולים פעילים • הקורונה במערכת החינוך: 529 נדבקים בנגיף, 193 מוסדות נסגרו

,עודכן
מדידת חום ללקוח בסניף בית מרקחת בתל אביב // צילום: יהושע יוסף // מדידת חום ללקוח בסניף בית מרקחת בתל אביב

מספר חולי הקורונה בישראל עלה ביממה האחרונה ב-82, כך עולה מהנתונים שפרסם היום (שני) משרד הבריאות. עוד עולה מהנתונים כי מספר החולים הפעילים בישראל עומד כרגע על 3,430, כאשר ישנה עלייה במספר הנפטרים, 302. מספר החולים במצב קשה הוא 32.

צילום: משרד הבריאות

עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי השכונות בהן קיים הריכוז הגבוה ביותר של החולים החדשים בקורונה הן שכונות יפו ומרבית השכונות בדרום תל אביב, בהן מרכז יפו, עג'מי, גבעת העלייה, שכונת התקווה, שוק לוינסקי ומתחם התחנה המרכזית.ערים נוספות שמוגדרות כמוקדים פעילים הן בני ברק, ירושלים ואילת כאשר בימים האחרונים הצטרפו גם אלעד וצפת לרשימה.

עוד בנושא:

• במעבדות הקורונה הממשלתיות מאבדים עובדים

• מחקר ישראלי: "גילינו ממצאים חדשים שיכולים להוביל לחיסון לקורונה"

• ההתמקדות רק בענישה אינה נכונה

מנתונים שמתפרסמים בדוח של "מרכז המידע והידע למערכה בקורונה", גוף של צה"ל ומשרד הבריאות, עולה כי רהט, חורה וערערה שבנגב מוגדרים כיישובים "אדומים בהירים", שבהם ישנה עלייה בחולים, מה שדורש את הגברת פעולות ההסברה, הבדיקות והאכיפה של תנאי הבידוד בתחומיהם.

בדוברות משרד החינוך מסרו הבוקר את נתוני התחלואה העדכניים במערכת החינוך, מהם עולה כי מספר החולים הכולל עומד על 529 וסך כל מוסדות החינוך שנסגרו עקב הימצאות חולים בהם עומד על 193. 25,669 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי.

"יש לחזק את ההסברה לציבור על שימוש במסכות וריחוק חברתי" // צילום: יוסי זליגר
"יש לחזק את ההסברה לציבור על שימוש במסכות וריחוק חברתי" // צילום: יוסי זליגר

נכון לאתמול, בתל אביב נוספו השבוע 219 חולים חדשים, אך שיעור החולים נמוך יחסית ועומד על 7 לכל 10,000 תושבים.ברהט נוספו 66 חולים חדשים, בערערה נוספו 51 חולים חדשים. בנוסף לכך, בבני ברק נוספו בשבוע האחרון 91 חולים חדשים, בירושלים - 77, ובפתח תקווה - 50. באלעד התווספו 22 חולים חדשים השבוע, ובצפת - 25.

במרכז ביצעו מיפוי של התחלואה בבאר שבע בעקבות "התפשטות מחודשת בעיר", כהגדרתם. מהמיפוי עולה כי החל מתחילת החודש ועד ליום שישי האחרון נדבקו בעיר 68 תושבים. כמו כן, בעיר ישנם 89 חולים פעילים.

"בימים האחרונים שיעור הבדיקות החיוביות נמצא במגמת עלייה ברורה", נמסר מהמרכז. השכונות המרכזיות שבהן קיים ריכוז החולים הגבוה הן נווה זאב, נווה מנחם (נחל עשן) ושכונה י"א.עוד עולה כי 62% מהחולים נחשפו לנגיף בבית או במשפחה, 14% במקום העבודה ושיעור דומה במוסד חינוכי, 5% במוסד רפואי ו-5% במרכז קניות.במרכז הידע ממליצים "לחזק את ההסברה לציבור אודות שימוש במסכות והקפדה על ריחוק חברתי", ובמקביל להמשיך בביצוע בבדיקות כדי לוודא ששיעור הבדיקות החיוביות הגבוה לא מוסיף להיות במגמת עלייה.

בהכנת הידיעה השתתף נועם (דבול) דביר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר