"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הממשלה אישרה: מ-14 ביוני יותרו חתונות עד 250 משתתפים

למרות העלייה במספר הנדבקים בקורונה, השרים אישרו במשאל טלפוני את ההקלה בהגבלות • באירועים שאינם בגדר טקס דתי תתאפשר מכסה של 50 משתתפים בלבד

,עודכן
צילום: רויטרס // אושרה עריכת חתונות עד 250 משתתפים

משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות הודיעו היום (שישי) על עדכון בתקנות לשעת חירום. על פי הודעת המשרדים, הממשלה אישרה במשאל טלפוני כי החל מיום ראשון הקרוב, 14 ביוני, תתאפשר עריכת חתונות או טקסים דתיים, ביניהם בת ובר מצווה ואירוע לציון הולדת בת או בן. כל זאת בתנאי שמספר המשתתפים לא עולה על 250 אישה ואיש - למעט עובדי האולם - ויחס של אדם אחד לכל שני מטרים רבועים.

בהודעה נמסר כי נקבע בנוסף שעל מפעיל האולם "לדרוש מיוזם האירוע להעמיד לרשותו רשימה טלפונית של הנוכחים באירוע, ולשמור רשימה זו למשך 20 ימים ממועד האירוע. בהתאם לקביעת רופא מחוזי או ראש השירות לבריאות הציבור כי אחד העובדים או המשתתפים ששהו באירוע נדבק בנגיף הקורונה, יהיו רשאים גורמים אלה לדרוש את רשימת המשתתפים לשם ביצוע חקירה אפידמיולוגית וקטיעת שרשרת ההדבקה".

עוד הובהר בהודעה כי אירועים אחרים שאינם חתונה או טקס דתי, יתקיימו תוך שמירה על הכללים שנקבעו בעבר: "בשטח פתוח במקום המקיים אירועים לציבור, ומספר המשתתפים לא יעלה על המותר בהתאם לאיסור התקהלות - 50 אנשים נכון להיום. הפרת החובה של מפעיל אולם בקיום כללי ההפעלה תהווה עבירה פלילית".

עוד בנושא:

• ראש הממשלה נתניהו: "אנו במרחק של 10 ימים מחזרה לשיא התחלואה"

• שיא במספר ההידבקויות מאז אפריל

• פי שלושה מאתמול: למעלה מ-900 דו"חות חולקו על אי עטיית מסכות

כמו כן, במסגרת התיקון הוחלט "להאריך את תוקפן של התקנות לשעת חירום עד ל-21 ביוני 2020, שלושה חודשים מיום התקנתן במקור", וצוין כי "במקביל לתיקון הנדון, הוכנה טיוטת חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת החירום ב-45 ימים נוספים".

במשרד הבריאות קוראים לציבור להקפיד על עטיית מסכה, ריחוק פיזי ושמירה על היגיינה, לצורך מניעת התפשטות הקורונה.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין מסר: "‏שמח לבשר ל-25 אלף זוגות שאישרנו בממשלה כעת את פתיחת האולמות וגני האירועים החל מיום ראשון הקרוב, בהגבלה של עד 250 איש. גם באירועים משמחים - הקפידו על הנחיות משרד הבריאות: עטיית מסכות, היגיינה וריחוק של שני מטר. בלי זה לצערי פתיחת המשק לא תוכל להאריך ימים. שבת שלום והרבה שמחות!".

אריק קפלן, יו"ר ארגון ההורים בירושלים, מסר בתגובה: "לאור ההחלטה שניתן לקיים רק חתונות, בת מצוות, בריתות עם 250 אורחים ומאידך - מסיבות סיום מאושרות עד 50 איש בלבד, דבר שלא מאפשר אף טקס כיתתי עם הורים, אני קורא לכל כיתות ו' לקיים בסוף השנה טקס בת מצווה שכבתי. אני קורא לממשלת ישראל להתעשת באופן מיידי ולאפשר לילדים והוריהם לציין את אחד מהאירועים המשמעותיים ביותר בחייהם, זיכרון שילווה אותם שנים ארוכות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר