לצמוח לגובה
הונחה אבן הפינה למגדל רם בגבעת שאול בירושלים, פרויקט של הקבלן הירושלמי הוותיק יהודה רחמים. ראש העיר משה ליאון, שהצהיר עם כניסתו לתפקיד כי חסרים בעיר בנייני משרדים, הודיע כי "מבני תעסוקה חדשים הם מנוע צמיחה לירושלים".
הפרויקט מלווה על ידי בנק לאומי בהשקעה של כ-400 מיליון ₪. המגדל יכלול כ-27,000 מ"ר משרדים ו-520 מקומות חניה. בין הרוכשים בולטת יבואנית רכבי לנדרובר חברת המזרח השקעות, שרכשה שתי קומות בכ-32 מיליון ש"ח.
השתתפו בטקס ראש העיר משה ליאון, יו"ר הוועדה המקומית אליעזר ראוכברגר, היזמים מחברת יהודה רחמים, מהנדס העיר יואל אבן, אדריכל הפרויקט אמציה אהרנסון, מנהלי סקטורי בנייה ונדל"ן של הבנקים לאומי, המזרחי וירושלים ומנכ"ל החברה המבצעת דניה סיבוס.
צפת צועדת קדימה
לאחר עשרות שנים של קיפאון בתחום הבנייה ופיתוח מקומות תעסוקה, העיר צפת ממציאה את עצמה מחדש.
בין היתר גובשה תוכנית להרחבה משמעותית של הפקולטה לרפואה, פי שלושה מגודלה הנוכחי. זו אחת הדוגמאות למגמה החדשה של משיכת אוכלוסייה חזקה לעיר.
העיר, שכיום מתגוררים בה 39,000 תושבים, צפויה להכפיל את מספר יחידות הדיור בתוך עשור. פרויקטים רבים נמצאים בשלבים שונים - תכנון, אישור, שיווק ואכלוס. בסך הכל מדובר על 10,000 יח"ד. המוקד הינו 6,700 יחידות במה שמכונה צפת החדשה - שכונת מצפה ימים, הכוללת מוסדות חינוך, מבני ציבור ופארקים ונהנית מנוף לכינרת, הרי הגליל והגולן.
לשכונה החדשה מתכוון ראש העיר שוקי אוחנה למשוך אוכלוסיות חזקות, שיעלו את המצב הסוציואקונומי בעיר. לשם כך, אזורים מסויימים ייועדו למנהלת המגורים בצה"ל, רופאים, שוטרים וקבוצות נוספות. עד כה שווק שלב ראשון של 200 מגרשים לבנייה עצמית, ובימים אלה יוצא מכרז להקמת כ-500 יח״ד בשכונה. כנס יזמים וקבלנים מתוכנן להתקיים ב-24.6.

צפת ממציאה את עצמה מחדש // צילום:: יח"צ
במקביל נפתח לאחרונה מכרז להקמת שני בתי מלון חדשים, שיגדילו את ההיצע התיירותי. זאת אחרי כניסת ישרוטל ורשת דן לעיר, בתקופה בה מלונות ישנים מבצעים התאמות וחידוש ושבים לחיים.
איפה יעבדו כל התושבים החדשים? פארק תעשיות נמצא בשלבי פיתוח בהשקעה של 15 מיליון ₪. 200 דונם לתעשייה יצאו לשיווק בהנחה של 90%.
לשחק על עיוור
בצד אחד של השולחן: עידו חג'ג', מבעלי קבוצת חג'ג' ושחקן שש-בש מקצועי, המשחק בטורנירים ברחבי העולם. בצד השני: מנכ"ל עמותת המרכז לעיוור, נתיב יאליסטוק-כהן – אדם עם עיוורון ו-100 אחוזי נכות. לרגל הבליינד דיי – יום ההזדהות וההכרה בציבור העיוורים בישראל שנערך השבוע, קבעו חג'ג' וביאליסטוק-כהן קרב ענקים. זה נגמר בהפתעה גדולה, כשמי שניצח הוא דווקא ביאליסטוק-כהן, שנעזר בחוש מישוש חד ובהרבה זיכרון. במשחק ההזדהות, כאשר חג'ג' עטה כיסוי עיניים, הוא דווקא ניצח. המסקנה ברורה: בשש-בש אין צורך במזל. צריך פשוט לשחק על עיוור.
שעשועים במקום מטוסים
עיריית אילת, באמצעות החברה הכלכלית, מפרסמת מכרז להפעלת פארק שעשועים בשטח שדה התעופה המפונה בעיר. הפארק יוקם בהשקעה של 170 מיליון ₪, וצפוי להיפתח בעוד כשנתיים.

כך ייראה הפארק באילת // צילום: דרמן ורבקל אדריכלות (תכנון והדמיה)
הפארק הענק יהיה הגדול בישראל ויכלול אטרקציות תיירותיות ככדור פורח, גלגל ענק, בריכת גלים, פארק מים, פארק מוטורי, מתחם נינג'ה, מתחם אקסטרים, מוזיאון רכב, שוק אוכל, מתחם קרנבל, מגלשות מים אקסטרים, לונה פארק, פארק מתנפחים, ג'ימבורי, פארק חבלים, מציאות מדומה, קרקס, מכוניות מתנגשות, סימולטור גלישה, בריכת כדורים ועוד.
בנוסף, יבנה מתחם הופעות ופסטיבלים חדשני ממכולות ממוחזרות, מרכז תרבות עירוני, מוזיאון, מלון לואו קוסט, מתחם קמפינג ועוד.
המתמודדים במכרז מוזמנים להציע הצעות בהליך מיון מוקדם כתנאי להשתתפות במכרז. אלה שיעמדו בהצלחה בכל תנאיו יהיו רשאים להשתתף בחלק השני ולהגיש הצעות במסגרתו.
חלום על הים
מירית הררי, שריגשה את הציבור עד דמעות במאבקה נגד מחלת הסרטן, מספרת שגדלה ליד הים בעכו ותמיד חלמה לגור בקרבת החוף. הררי כתבה באינסטגרם על ההפתעה שהכין לה בעלה שדרן הרדיו דידי הררי. "הבעל הנפלא והמקסים שלי, נפשי התאומה, האיש שאני יותר שנים איתו מאשר בלעדיו, הוא, מגשים החלומות שלי", כתבה. "תמיד חלמתי לגור ליד הים, חלמתי על חלון ענק בכל פינה בבית שממנה אני רואה את הים, בגשם וברוחות, ים רגוע ושליו. כשאני מסתכלת על הים, כשאני נוגעת בו, אני מרגישה אושר בלתי מוסבר".
״אז מגשים החלומות שלי, אהוב ליבי, עשה מעשה ושכר לנו דירה קטנה ויפהפייה, חמישים מטר מהמים, בדיוק כמו שחלמתי. התקשר הביתה דקה לפני שידור וביקש תשובה מיידית לדירה שהתפנתה והמעבר למחרת. והנה אני פה. צובטת את עצמי, בודקת אם זה אמיתי. כבר יומיים מתעוררת עם הים והולכת לישון איתו. עם הים ועם מגשים החלומות״.
קצר וקולע
- השבוע נחתם הסכם שכירות בקמפוס גרנית בפארק תעשיות קיסריה עם Edwards Lifesciences, חברת טכנולוגיה רפואית אמריקאית המובילה את השוק העולמי בפתרונות חדשניים עבור חולים במחלות מבניות של הלב וניטור רפואה דחופה.
- קבוצת אשטרום נבחרה להקים את פרויקט קבוצת הרכישה של בסר בשוק מחנה יהודה בירושלים בהיקף של 340 מיליון ₪.
- חברת ההייטק אמדוקס ישראל בחרה בחברת תדהר לביצוע עבודות הגמר בקמפוס החדש שנבנה ברעננה, אשר יכיל 4 מבני משרדים בשטח כולל של כ-60,000 מ"ר.
- חברת המשחקים הבינלאומית פלייטיקה מגייסת 70 עובדים והשיקה בית קפה שישמש כנקודת מפגש ומקום לאירועים מקצועיים לעובדי החברה, הפרוסים ב-3 בניינים בהרצליה פיתוח.
- מחדרה למנכ״לות משרד התחבורה. הממשלה אישרה את מינויו של עופר מלכה למנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים - בהמשך להמלצת השרה מירי רגב. מלכה תושב עמק חפר, איש מערכת הביטחון לשעבר, ניהל את החברה הכלכלית חדרה.
- עיריית תל אביב מקדמת הקלות לטובת מסגרות חינוכיות לגילי לידה עד שלוש. לראשונה יפורסם החודש מכרז להשכרת כיתות גן לטובת גנים פרטיים בפרויקט מידטאון. מדובר במתחם ענק של 3 כיתות גן חדשות ומשופצות, אשר יושכרו בשכירות מסובסדת להפעלת גנים פרטיים לגיל שנה עד שלוש, תוך הגבלת תשלומי ההורים.
- השחקן והקומיקאי ישראל קטורזה יככב בשנית בפרסומת לפרוייקט נווה דורון החדשה של חברת הנדל"ן פרשקובסקי. הקמפיין, של משרד הפרסום ספין יכלול חסות בטלוויזיה ותשדירי רדיו בהיקף כספי של כ 5 מיליון שקל.
- הוועדה המקומית אישרה תוספת צפיפות "שבס" של 15% בפרויקט אור ים באור עקיבא של קבוצת חנן מור. נבנות 713 יחידות דיור, מתוכן 434 יחידות במחיר למשתכן, בהיקף 778 מיליון ₪.
