"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ידו בכל: הדילמה הגדולה של יוסי בניון

הטיפול בתקרית האלימה בפולין • הקנס לבכיר שהסתובב עם פלאפון בחדר ההלבשה • יוסי בניון הוא הכתובת לכל דבר בבית"ר ירושלים, ובקרוב יחליט אם להסכים להצעה להאריך את חוזהו שמסתיים בתום העונה הבאה • ניצחון הערב על מכבי ת"א ירגיע מעט את הסערה

, עודכן
צילום: דני מרון // יוסי בניון. עתידו לא ברור

פולין, יולי 2019. מחנה האימונים של בית"ר ירושלים לקראת עונת 2019/20. שחקנים נרכשו בסכומי עתק, אנרגיות חיוביות, הציפיות בשמיים. אבל תקרית אחת איימה לנפץ את האווירה הטובה וכמובן היתה משליכה על המשך העונה. התקרית המדוברת היתה הספתח של יוסי בניון בתפקידו החדש. משבר ראשון מבין רבים, כולל זה בשבוע החולף מאז ההפסד להפועל ת"א, שהמנהל המקצועי ניהל ביד רמה.

הסיפור שלא דלף לתקשורת

אתם מן הסתם סקרנים לדעת מה התרחש באותה התקרית, והבוקר ב"ישראל היום" אנחנו חושפים אותה לראשונה. בהפסקת המחצית של אחד ממשחקי האימון שערכה הקבוצה התפתח עימות מילולי בין אנטואן קונטה לבין גדי קינדה, עימות שמהר מאוד גלש למכות בין השניים. ולא, לא מדובר בעוד עימות פיזי של דחיפות בין שחקנים. על פי גורמים שנכחו באירוע, רק אחרי התערבות של כמה שחקנים ואנשי צוות, שבעיקר ניסו להשתלט על קונטה, הקטטה הגיעה לסיומה.

הקנס, הגיחוך, והתשלום למחרת

בבית"ר שברו את הראש באותו היום אם לדווח על התקרית לתקשורת, שמא הדבר יפגע בשחקנים. האם להעניש או אפילו לחתוך את קונטה וקינדה, שניים מהשחקנים הבכירים ביותר בקבוצה? מי שלקח את המושכות אחרי האירוע האלים היה יוסי בניון, שערך אסיפה קשה לשחקנים ובין היתר אמר להם: "היום זה המבחן שלכם: אם הסיפור הזה יגיע לתקשורת - אני אדע שזה רק מכם. אם לאו, אני אדע שאתם גברים ויש פה חדר הלבשה חזק". הסיפור הזה, עד היום, לא דלף לתקשורת.

יוסי בניון. יצליח להרגיע את הרוחות בבית וגן? // צילום: אורן בן חקון

שני השחקנים נענשו. בהמשך קינדה הפך לכוכב הבלתי מעורער של הקבוצה ושל ליגת העל, עד שנמכר בינואר לספורטינג קנזס סיטי מה־MLS (ליגת הכדורגל בארה"ב). אבל השורה התחתונה היא שבניון הצליח להשאיר את חדר ההלבשה מאוחד. וזו רק אחת הדוגמאות.

במקרה אחר, אחד השחקנים הבכירים סירב לבקשה של המנהל המקצועי שלא להסתובב עם פלאפון בחדר ההלבשה. כשבניון הודיע לו כי הוא נקנס במאות שקלים, השחקן גיחך, וחשב שהמנהל המקצועי יוותר לו. אלא שזה ממש לא קרה - והקנס שולם במלואו על ידי אותו שחקן ביום שלמחרת.

בבית"ר היו גם משברים מסוג אחר, כמו הבלגן סביב עלי מוחמד בתחילת העונה, המתיחות בין הקהל לבין רוני לוי שהחלה הרבה לפני פגרת הקורונה, שחקנים מתוסכלים שהיה צריך לדאוג שלא יעשו בעיות, משברים מקצועיים ועוד. "כשחקן, יוסי עבר את חדרי ההלבשה והמאמנים הכי גדולים בעולם, אז הוא יודע מה השחקנים מרגישים ואיזו סביבה צריך לייצר להם", אומרים עליו במועדון.

השחקנים מספרים שבניון משדר להם תחושה שתמיד יש להם את הגב שלו. הוא מרבה לערוך איתם שיחות אישיות. השיחות הללו, בעיקר עם שחקנים שלא תמיד מקבלים קרדיט, כמו שי קונסטנטין, עדי תמיר ושלום אדרי, עושות את העבודה. יש שחקנים שמקבלים גישה 24 שעות ביממה להתקשר אליו בכל נושא או בעיה. שחקן בקבוצה מספר: "כשצריך להרים מישהו, יוסי יודע מצוין איך לעשות את זה. יש שחקנים שצריכים טיפול אחר, אז הוא מטפל בהם יותר בחום. עם זאת, כשצריך הוא גם יודע לתת בראש. לפעמים רק המבט שלו מספיק לנו".

בניון עם אוחנה. לא נוהג "לערבב" // צילום: דני מרון

בניון תמיד אומר לשחקנים את האמת בפנים, לא מוכר להם דברים לא מציאותיים, ובמילים אחרות לא "מערבב" אותם. זו הסיבה שכמעט רוב הסגל נקשר אליו. גם אחרי ההשפלה מול הפועל ת"א בניון לא בחר לערוף ראשים, לא ביקר את השחקנים בצורה ישירה או עקיפה בתקשורת, ולאנשי המועדון בבית וגן הוא תמיד אומר שצריך לשמור על פרופורציות. "כל ההחלטות של יוסי הן אך ורק לטובת המועדון, גם אם זה אומר שלפעמים הוא עלול להיפגע", מספרים בבית"ר.

הסוגיה שעשויה להשפיע על עתידו

אף שבניון ניהל משברים בצורה נהדרת בעונתו הראשונה בתפקיד, העמיד חדר הלבשה בריא, וגם התוצאות לא היו כל כך רעות, עדיין לא ברור אם ימשיך מעבר לעונה הנוכחית. המנהל המקצועי מחזיק בחוזה גם לעונה הבאה, ולאחרונה נפגש עם חוגג, שהציע לו להאריך את החוזה. הישארותו תלויה בהרבה דברים נוספים, כמו למשל סוגיית המאמן.

מהזווית של בניון, העונה של הקבוצה לא מוגדרת "כישלון". בית"ר זכתה בגביע הטוטו, נמצאת במקום השלישי וקרובה מאוד לאירופה. הקבוצה עברה בקיץ מהפכה של ממש בסגל, קידמה שחקנים שלפני העונה לא שיחקו או בקושי שיחקו בליגת העל, איבדה שחקנים מרכזיים דוגמת קינדה ומיכאל אוחנה (נפצע בתחילת העונה), וגם שכר השחקנים בקבוצה הוא סביב 25 מיליון שקלים - הרחק מאחורי מכבי ת"א, מכבי חיפה והפועל ב"ש.

הבעלים משה חוגג, שהשקיע הרבה מאוד כסף בקבוצה, רואה את הדברים קצת אחרת, בעיקר לנוכח ההדחה מגביע המדינה וההשפלה מול הפועל ת"א, ולכן בסביבתו ממליצים לו להיפרד מרוני לוי.

רוני לוי. יישאר גם בעונה הבאה? // צילום: דני מרון

אם בניון יתעקש על הישארותו של לוי - שהגעה לאירופה תוביל אוטומטית לחידוש חוזהו - הדבר יכול להוביל למשבר מול הבעלים ואולי אף ישפיע על הישארותו. בניון, למי ששכח, הוא הסמכות הבלעדית בנוגע לסוגיית המאמן. מצד שני, בכיר בבית"ר טען לפני כמה ימים: "יוסי לא צריך לקשור את עצמו עם שום מאמן, ולא משנה איך קוראים לו". גורם אחר הוסיף: "בניון התחיל פה את הקריירה החדשה שלו וצריך להסתכל קדימה. יכול להיות שהוא גם יצטרך להתאים את עצמו.

כפי שניתן להבין, סוגיית המאמן לעונה הבאה ממש לא פתורה, למרות כל המסרים המרגיעים שראשי בית"ר ניסו לשדר לפני המשחק הערב נגד מכבי ת"א. אבל בכדורגל, מה שקובע בסופו של דבר זה אך ורק מבחן התוצאה. אם הירושלמים ינצחו הערב את האלופה ופתאום יעלו על גל ניצחונות בפלייאוף העליון, ייתכן שכל המצב ישתנה לחלוטין, אבל גם אם לאו, תהיו בטוחים שבניון יידע כיצד לנהל גם את המשבר הבא

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר