לחם מטאוואם בלימון מבית אמא

במטבח של עדי נסאר, והפעם: קוביות בשר בקר עם שום ולימון

צילום: מירה נסאר // הולך גם עם תפוחי אדמה ופטריות
  • הופק ע"י מחלקת מוספים מיוחדים

עדי נסאר בן ה-40, במקור מנצרת, גר היום בעתלית עם אשתו ושני ילדיו, משמש מנהל פרויקטים בכיר בקבוצת בסט. ״הבישול מרגיע אותי אחרי יום עבודה מאומץ בבניין״, הוא אומר. בהחלט יש למה להירגע, כי הוא כבר בהכנות אחרונות לתחרות ״איש הברזל״, שתוכננה להתקיים ביולי בספרד, אך בגלל הקורונה נדחתה בינתיים.

שם המנה: ״לחם מטאוואם בלימון״ - בשר עם שום ולימון. המרכיב המרכזי הוא 250 גרם בשר בקר. ״ניתן להשתמש בסוגי בשר שונים, אני אוהב פילה בקר״, הוא אומר.

חותכים את הבשר לקוביות. בבית בנצרת השתמשו בהרבה חמאה (שומרי כשרות יכולים להחליף בשמן זית). מוסיפים פלפל ומלח ומטגנים את הבשר במחבת עם שן שום קצוצה דק. 

עדי בעבודה. "קל וטעים" // צילום: מירה נסאר

לאחר שמטגנים את השום והבשר למידת עשייה מדיום, מוסיפים חצי כוס של מיץ לימון. לאחר מכן מוסיפים כפית קטנה של עמילן, על מנת שהרוטב יקבל סמיכות. ניתן להוסיף פלפל חריף, חתיכות גזר שמתבשלות ביחד עם הבשר, תפוחי אדמה ופטריות.

"קל להכנה וטעים מאוד״, מסכם נסאר.

הופק ע"י מחלקת מוספים מיוחדים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר