יש לא מעט מתכונים שהשקעתי שעות רבות בפיתוחם וניסיתי אותם אינספור פעמים על מנת להגיע לשלמות. מכיוון שאימא שלי תמיד אמרה שההבדל בין מתכון למתכון שמור רק לטביעת האצבע של יוצרם, אני תמיד שמחה לחלוק את מתכוניי. אני יודעת שהם מדויקים להפליא אך גם יודעת שאצבעותיי יצרו משהו מעט שונה מאצבעותיכם.
צילום: משה בן שמחון
טביעת האצבע שלכם תעניק למתכון שלי אופי מעט שונה. ניחוח מטבחכם, הנוף הנשקף מחלונכם, סגנון העבודה שלכם – כל אלה ישפיעו על התוצאה הסופית. לכן אני מאושרת להעניק למתכוניי חיים חדשים במטבחים של אחרים, גם את זה של המרנג, אחד ממתכוני הכספת שלי, הטוב שבטובים.
שכן, מרנג פריך ומופלא כמו זה, אין. תעיד חברתי תיקי שאיננה חסידה גדולה של מתוקים אך למראה צנצנת נשיקות מרנג מעשה ידיי מנצנצות עיניה מהתרגשות. הנה, ממני אליכם, מתכון למרנג שלי וכמה קינוחים נהדרים שאפשר להכין ממנו.
מרנג
רשימת חומרים ל-20 יח' פבלובות אישיות או ל-2 פבלובות בקוטר 26 ס״מ או 60 נשיקות מרנג:
3 יח' חלבון (שומרים את החלמונים למתכון אחר כמו קאפקייקס השוקולד שבהמשך)
1/3 כוס סוכר
1 שקית אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר רק כשנותר קצף לבן. וממשיכים להקציף כ-5 דקות נוספות לקצף נוקשה ויציב.
2. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את אבקת הסוכר אל קצף הביצים עד שאבקת הסוכר נטמעת בתערובת והמרנג הופך מבריק.
3. מעצבים:
לפבלובות אישיות:
בעזרת שק זילוף מזלפים גביעי מרנג קטנים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה
לפבלובות גדולות:
בעזרת פלטה מדורגת או סכין מריחה מעצבים שני בסיסי מרנג גדולים על שתי תבניות אפייה מרופדות נייר אפייה
לנשיקות מרנג:
בעזרת שק זילוף מזלפים נשיקות מרנג קטנות על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה
למשטח מרנג לטרייפל:
בעזרת פלטה מדורגת או סכין מריחה מורחים שני משטחים דקים מאוד של מרנג על שתי תבניות אפייה מרופדות נייר אפייה
4. אופים בתנור בחום נמוך (100 מעלות) כשלוש שעות עד שהמרנג אפוי ויבש לגמרי.
קינוח מרנג, תותים וקצפת
2 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות אבקת סוכר
תותים פרוסות
אופן ההכנה:
1. מקציפים קצפת יציבה משמנת מתוקה ואבקת סוכר.
2. מעצבים:
לפבלובות אישיות:
ממלאים את גביעי המרנג בקצפת ומקשטים בתותים
לפבלובות גדולות:
מורחים את הקצפת על פני בסיס המרנג ומקשטים בתותים, אפשר להניח מעל שכבת מרנג נוספת ולקשט בקצפת ותותים.
לטרייפל:
בכלי הגשה שקוף ממלאים שברי מרנג מהמשטח הדק שאפינו, על שברי המרנג מסדרים קצפת ותותים.
קאפקייקס שוקולד פאדג׳ עם נשיקות מרנג פריכות
רשימת חומרים לכ-20 עוגות אישיות קטנות:
200 גרם שוקולדֿ
200 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכרֿ
2 ביצים
2 חלמונים
2/3 כוס קמח
לציפוי:
מעט שוקולד מומס או גנאש שוקולד או אפילו ממרח שוקולד קנוי
נשיקות מרנג
אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לעיסה חלקה ואחידה.
2. מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים פנימה.
3. מוסיפים ביצים וחלמונים ומערבבים עד שהביצים נטמעות בתערובת.
4. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
5. יוצקים לתבניות קאפקייקס קטנות (פחות מגודל של מאפינס)
6. אופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-10 דקות עד שפני העוגות מתייצבים אך הן נותרות רכות.
7. בעודן חמות, מורחים מעל מעט שוקולד מומס, גנאש או ממרח ומדביקים על פני כל עוגה נשיקת מרנג. אין צורך לחכות שהעוגות יתקררו.
8. מומלץ לזלול מיד אך אפשר כמובן לצנן ולשמור בכלי אטום.