בינג'? קבלו מתכונים לנשנושים

יחד עם צפייה מרובה במסך, מגיע צורך לכרסם משהו • במקום שקיות מרשרשות שקונים במכולת, כיף להכין מגש טעים

למעלה משישה שבועות שאנחנו זוללים מכל הבא ליד, ולא רק אוכל. גם סדרות טלויזיה, סרטים, משדרים ושאר תמונות המרצדות על מסכים המעסיקים אותנו בזמנים בהם השגרה שינתה פניה.

יחד עם צפייה מרובה במסך מגיע צורך בלתי נלאה לכרסם משהו. לשלוח יד לקערה ובה נשנוש מלוח ולהלעיט את הגוף בחטיפים, פיצוחים ושאר מלוחים. זה הרי חלק בלתי נפרד מהכיף. במקום שקיות מרשרשות שקונים במכולת, כיף להכין מגש מלוח וטעים ביותר. חטיפי זיתים, קרקרים עשירים ואפילו נאצ׳וס פריך. כל שנותר הוא להגיש ליד סלסלת עגבניות או גאוקמולה או אפילו גבינה לבנה ופשוטה ונשנש בכיף.

קרקרים עם גרעינים ושקדים

רשימת חומרים לכ-40 קרקרים:

½ קילו קמח לבן

¾ כוס שמן זית

¾ כוס מים

1 כף סירופ מייפל

1 כף אבקת שום יבש

1 כף פלפל שחור גרוס

לציפוי:

מעט שמן זית או ביצה טרופה להברשה

½ כוס שומשום

1/2 כוס שבבי שקדים

½ כוס גרעיני דלעת קלופים

½ כוס גרעיני חמנייה קלופים

אופן ההכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק, מתקבל בצק גמיש אך יבש, זה בסדר.

מחלקים את הבצק ל-2 מרדדים על משטח עבודה נקי ליריעה דקה, מעבירים את הבצק לנייר אפייה, מניחים עליו נייר נוסף ומרדדים בנוסף על מנת ליצור יריעת בצק דקה ככל האפשר. כך עושים עם שני חלקי הבצק.

על פני הבצק המרודד, מברישים בשמן זית או בביצה טרופה ומפזרים את כל הגרעינים והשקדים. מהדקים מעט אל תוך הבצק.

אופים בתנור בחום בינוני נמוך, 175 מעלות במשך כ-15 דקות.

עם יציאת הקרקרים מהתנור חותכים בעזרת גלגלת פיצה למלבנים. מניחים להצטנן לחלוטין.

חטיפי זיתים ופרמז׳ן

רשימת חומרים לכ-25 חטיפים:

2 כוסות קמח

½ שקית אבקת אפיה

1/3 כוס שמן זית

1 גביע שמנת חמוצה

למילוי:

25 זיתים מגולענים ומסוננים

לציפוי:

½ כוס פרמז׳ן מגורר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי הבצק לבצק דביק ורך.

בעזרת האצבעות הנקיות והיבשות יוצרים עיגול קטן מהבצק, נועצים במרכזו זית ומגלגלים את הבצק מסביבו. כדאי לעבוד בזריזות על מנת שהבצק לא ידבק לידיים.

מיד בתום הגלגול מעבירים לקערה קטנה ובה פרמז׳ן מגורר. מגלגלים בגבינה, זה עוזר ליצירת כדורים אחידים יותר בצורתם.

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה. מסדרים במרווחים קטנים.

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

נאצ׳וס

רשימת חומרים ל-24 חטיפים:

4 יחידות טרטיה

שמן זית לפי הצורך

½ כוס פרמז׳ן מגורר

מעט פפריקה

מעט אבקת שום יבש

קורט צ׳ילי 

אופן ההכנה:

חותכים כל טורטיה ל-8 משולשים. מסדרים על פני תבניות אפיה מרופדות נייר אפייה.

מברישים בשמן זית ומפזרים פרמז׳ן מגורר ותבלינים.

אופים בתנור בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות עד שמשחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...