ריבלין לאפיפיור: "נאבקים באויב אכזר"

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין שוחח עם האפיפיור פרנציסקוס על הצורך לשיתוף פעולה בין לאומי בשל משבר הקורונה • האפיפיור, בתגובה, איחל פסח חג שמח לעם ישראל

האפיפיור והנשיא ריבלין // צילום ארכיון: קובי גדעון, לע"מ

שיא המדינה ראובן ריבלין שוחח הערב (רביעי) לפי כניסת החג עם האפיפיור פרנציסקוס, על רקע משבר הקורונה, במסגרת מאמציו לקדם שיתוף פעולה עולמי במלחמה בנגיף. 

האפיפיור נושא דרשה מול אולם ריק, בספרד הסגר ממשיך // צילום: רויטרס

בשיחתו עם האפיפיור הביע הנשיא את תודתו והערכתו על התגייסותו של האפיפיור למערכה נגד האנטישמיות וביקש ממנו להמשיך ולשאת מסר חשוב זה על רקע גילויי האנטישמיות המתרחבים ביחס להתפשטות מגפת הקורונה.

״המגיפה מלמדת אותנו כי אין בינינו גבולות וכי אף אדם אינו חסין. אנחנו כולנו יחד, נאבקים יחד באויב קשה ואכזר וכך גם נתגבר, שלובי זרועות בכל העולם, יחד״, אמר הנשיא. בנוסף, ביקש הנשיא להעביר את ברכת העם היהודי לנוצרים החוגגים בקרוב את חג הפסחא שיחול ביום ראשון, ה-12 באפריל. האפיפיור הודה לנשיא על דבריו וסיפר לו על ההערכות לחג בצל הקורונה גם בוותיקן, המתכנסת תחת מגבלות המגפה. ״כשתדליקו את נרות החג הערב בישראל, נהיה כולנו איתכם, אהיה אני אתכם בליבי ובתפילותיי״, אמר האפיפיור.

האפיפיור והנשיא ריבלין // צילום ארכיון: קובי גדעון, לע"מ
האפיפיור והנשיא ריבלין // צילום ארכיון: קובי גדעון, לע"מ

מוקדם יותר השבוע, שוחח הנשיא עם מנהיגים רבים ברחבי העולם, בהם מלכי ספרד והולנד ונשיאי גרמניה, צרפת, איטליה, אוסטריה, מולדובה, צ'כיה, קרואטיה, ארמניה, קפריסין, יוון, פורטוגל, רומניה, קולומביה, פרו, הונדורס, קזחסטאן וסרביה, בניסיון לקדם שיתוף פעולה בצל מגפת הקורונה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר