מושלם: מאפה מלוח בטעם פיצה

מבשלים בבידוד: תשכחו מהפיצה הביתית שאתם מכירים, שף מאיה דרין מלמדת איך להכין מאפה הכי דומה לפיצה עם טעם של עוד

פיצה היא ללא ספק אחד המאכלים האהובים ביותר על כולם. איך לא?! הבצק התפוח, הגבינה המותכת, העגבניות הצלויות - עונג צרוף. אך לעיתים, הסבלנות הינה מצרך נדיר, ובצק פיצה דורש התפחה ממושכת. הנה מאפה הנקרא גאלט, עשוי בצק פריך ומהיר ובטעמים של פיצה.

רשימת חומרים למאפה בקוטר כ-26 סנטימטרים:

2 כוסות קמח לבן

200 גרם חמאה 

2 כפיות

2 חלמונים (שומרים חלבון אחד להברשה)

2 כפות מים קרים

למילוי:

4 כפות גבינה לבנה בטעמים (זיתים, שום/שניר וכד׳)

3 עגבניות פרוסות דק

4 כפות גבינת מוצרלה מגוררת

4 כפות פרמז׳ן מגורר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אפשר להוסיף: עלי אורגנו, עלי תימין, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים שאוהבים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק, בקערת המיקסר מערבלים קמח, חמאה ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמונים ומעט מים קרים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק.

מרדדים על משטח מקומח, או על נייר אפייה ליריעה גדולה בעובי ½ ס״מ

מורחים את הגבינה הלבנה על הבצק ומשאירים שוליים של 2 ס״מ.

על הגבינה מסדרים פרוסות של עגבניות כמניפה, מתבלים במלח, פלפל ותבלינים שאוהבים.

מפזרים מעל מוצרלה ופרמז׳ן.

מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים כך שייווצר קיש ללא תבנית.

מושחים את שולי הבצק בחלבון שנותר, אפשר לפזר תבלינים יבשים כקישוט.

אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך 30 דקות.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...