המשלוח היומי: האריזה עושה את ההבדל

התרגלתם למשלוחים שלא מזכירים במאומה את החוויה שהתרגלתם אליה במסעדות עצמן? קבלו את "ברטון", קרפרי עם מומחיות באמנות האריזה

האריזה עושה את ההבדל // צילום: רז ישראלי

בשעה שבה כל עולם הקולינריה המקומי נמצא במצוקה קשה, החלו מסעדנים רבים לעבור לעבוד במתכונת משלוחים כל עוד זה מתאפשר, גם אם לא היו רגילים לעשות זאת עד עכשיו.

עבורם ועבורכם הגולשים אנו משיקים את מדור "המשלוח היומי", שיסקר מדי יום משלוח או שניים ממקומות שעד לפני ימים ספורים היינו רגילים להגיע אליהם ולאכול ארוחות יוקרתיות, אך "המצב" גרם להם לעבור זמנית, ומי יודע אולי גם לצמיתות, לעולם המשלוחים.

בית ספר למשלוחים: בתקופת הקורונה, עבור רבים משלוחי אוכל הם עניין שבשגרה. לי אישית, רווק תל אביבי נצחי שעובד מהבית, יוצא להזמין ארוחות לפחות ארבע פעמים בשבוע. אבל על אף הביקוש המוגבר למשלוחים ועל אף עלויות המשלוח הנלוות לכל הזמנה, הרבה פעמים יש משהו מרגיז ואפילו הורס חוויה בכל משלוח. בין אם זה רוטב שנשפך על הכל, צ'יפס שהתרכך בגלל אריזה אטומה מדי או חמגשית זולה שעד שהגיעה לפתח ביתי כל מרכיבי הארוחה בה התבלגנו לכדי קשקוש לא מעורר תיאבון, נדמה שהרבה מאוד מסעדות הפנימו כי עליהן להפנות תשומת לב למשלוחים מרובים בתקופה הקרובה אך לא השקיעו מספיק תשומת לב במלאכת המשלוח עצמה.

ככה עושים משלוח // צילום: רז ישראלי
ככה עושים משלוח // צילום: רז ישראלי

המשלוח שקיבלתי מהסניף הפלורנטינאי של ברטון הוכיח לא רק שאפשר לחשוב יצירתי ולהביא את האוכל עד אליך בלי שיאונה לו כל רע בדרך, אלא גם שתשומת לב לאריזה מרימה לגבהים את ההנאה מהאוכל עצמו.

הקרפ של ברטון הוזמן דרך אפליקציית "תן ביס" והגיע תוך זמן קצר, באריזה ייחודית שעוצבה בקפידה. האריזה מאפשרת לקרפ "לעמוד" בלי שהוא יתקפל, היא מוחצת את הקרפ בעדינות כך שתוכנו לא יישפך ולמעשה מאפשרת ליהנות ממנו ממש כמו הייתם במסעדה עצמה וכרגע ירד הקרפ מהאש.

לא מתקפל ולא נוזל // צילום: רז ישראלי
לא מתקפל ולא נוזל // צילום: רז ישראלי

אבל חכו, זה לא הכל. הקרפ עצמו מונח במעטפת בתוך האריזה עצמה, שמאפשרת להחזיק אותו ללא כל צורך בצלחת או סכו"ם ויותר מזה – אחרי שזללתם בהנאה חלק מהקרפ, אפשר לתלוש בקלות חלק מעטיפת הקרטון כדי להגיע לחלקו הצר יותר מבלי להסתבך. למען הסר כל אפשרות של גלישה, נזילה או לכלוך, הקרפ עצמו גם עטוף בנייר מהודק. אריזה של חמישה כוכבים, ללא ספק.

אפשר לתלוש בקלות חלק מעטיפת הקרטון כדי להגיע לחלקו הצר // צילום: רז ישראלי
אפשר לתלוש בקלות חלק מעטיפת הקרטון כדי להגיע לחלקו הצר // צילום: רז ישראלי

ומה לגבי האוכל? ובכן, גם אם נדמה שהאוכל הוא העניין המשני בביקורת זו, אדגיש כי גם הקרפים שהזמנתי ראויים לשבח. הקרפ "צ'דר מעושנת" (36 שקל) כולל מלבד צ'דר גם גבינת אמנטל, תפוח אדמה, תרד, שום, חריף, זיתים ורוקט, שילוב מרכיבים מושלם שמגיע גם במינונים מושלמים. הקרפ עצמו אוורירי ורך ומלא בטעם בפני עצמו והמנה, על אף שנדמית כתמימה למראה, משביעה מאוד.

וגם מה שבפנים לא מאכזב. קרפ "צ'דר מעושנת" // צילום: רז ישראלי
וגם מה שבפנים לא מאכזב. קרפ "צ'דר מעושנת" // צילום: רז ישראלי

הקרפ "קלאסי", שנשמר לארוחת הערב (וטעים מאוד גם לאחר חימום קל בתנור ביתי) מצדיק את שמו עם גבינת אמנטל, ביצה, עגבנייה, בצל סגול, כוסברה, שום ורוקט. ל"נועזים" יותר מומלץ מאוד הקרפ "חלומי צאן", שכולל גם קרם פרש, בצל ירוק, בזיליקום-נענע, עגבניות ורוקט.

בגזרת המתוק יש פחות הפתעות. הקרפ המתוק מזכיר מאוד את הקרפים המוכרים לנו מכל מקום וגם התוספות המתוקות סטנדרטיות יחסית, אם כי מגוונות. מי שבכל זאת חפצה נפשו בקינוח מעניין, כדאי שינסה את הקרפ "צ'אבי האבי", שמחבר מתוק ומלוח עם חמאת בוטנים, שוקולד חלב ושברי בייגלה. לחבילה המלוחה-מתוקה הזאת אפשר להוסיף גם שוקולד לבן, שקדים פרוסים, קוקוס מקורמל, חלווה, חלב מרוכז ובננה.

• "מנותקת מהמציאות": הרשת נגד גל גדות

• ליאור שליין שילם מכספו את משכורות העובדים

• כך הפך YNWA להמנון הקורונה בעולם

• האם דיסני חזו את משבר הקורונה?

• שירי מימון הפרה את כללי הסגר והותקפה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר