"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עוגיות טחינה עם סוד בריאותי

רבים מחפשים אחר תחליפי סוכר • TRUVIA, ממתיק אמריקני, הגיע לשוק הישראלי • מאיה דרין בדקה איך הוא משתלב באפייה

,עודכן
עוגיות טחינה

כל מוצר טבעי עדיף על חומר תעשייתי, לא משנה איזה הבטחות גדולות ונצורות מבטיחה האריזה. והפעם סוכר, אויב הציבור מספר אחד החולק את אותה שותפות גורל כנתרן. יש להדירו ולצמצם משמעותית את צריכתו, אך עד שיקרה נס שכזה יש דרכים חלופיות להתמודד עם הגזרה.

ראשית, אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים בריאים יותר לגוף כמו מייפל טבעי, סילאן טבעי, אך גם במקרה זה לנקוט במשנה זהירות וצמצום היקפי צריכה. סוכר חום, סוכר קנים, דבש הם נגזרת של סוכר והשפעתם על הגוף דומה.

הקושי הגדול בתחליפי הסוכר למיניהם, גם אלה הטבעיים, הוא בכל הקשור לאפייה. במקרים אלה קשה מאוד לקחת את המושכות בידיים ולהחליט על המרת הסוכר במאפה בסירופ טבעי נהדר ככל שיהיה, זאת מפני שהתגובה הכימית של מרכיבים אלה שונה ויוצרת מאפה אחר לגמרי.

עבור עולם האפייה הבריאה ההולך וגדל, מייצרים שלל תחליפי סוכר ייעודיים. רובם נועדו לחסוך בקלוריות, חלקם מכוונים לאוכלוסיית חולי הסכרת ומעטים מהם אכן חרטו את דגל הבריאות ההוליסטית על דגלם.

סדרת המוצרים החדשה של המותג האמריקאי Truvia הוא בן כלאיים משום שהוא מבוסס על תמהיל סוכרים שאכן הופך את התערבות למופחתת קלוריות, מתוקה מאוד ומתנהגת כמו‎ סוכר לכל דבר במובנים של אפייה.

האותיות הקטנות

אל לנו לפול בפח השיווקי המלווה בהשקת המוצר והחדרתו לשוק הישראלי. בשקית בעלת השם תערובת סוכר קנים חום עם אריתריטול וגליקוזידים של סטיביול יש בכל זאת 55 אחוזים של סוכר פשוט, חום ככל שיהא.

מה גם לסטיביה עצמה אין ערך קלורי, זה נכון, אך מקריאת התווית אין אנו יודעים בוודאות כמה אחוזי סטיביה יש בתרכובת, שכן היא רשומה יחדיו עם האריתריטול ללא אינדיקציה כמה אחוזים מכל אחד יש בתערובת.

נכון, צמח הסטיביה הגדל בדרום-אמריקה הוא ממתיק טבעי שאינו מכיל קלוריות. אך כל עוד הוא משווק בתוספת סוכרים אחרים יש לבדוק בציציות האם ההבטחות שמקיימת האריזות אכן מתקיימות עם קריאת רשימת הרכיבים והסימון התזונתי.
לטובת מי שעניינו חיסכון בקלוריות בלבד יש אולי טעם במוצרים החדשים, אך לא מעבר. בשביל אלה, המרתי מתכון אהוב עליי במיוחד והשתמשתי באחד ממוצרי המותג. התוצאה היתה טעימה וטובה אך, כאמור, הבריאות ממנה והלאה.

עוגיות טחינה, שוקולד וחמאת בוטנים

רשימת רכיבים לכ-30 עוגיות
1 כוס קמח כוסמין מלא
¾ כוס קמח רגיל
⅓ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/4 כוס (15 גרם) תערובת סוכר קנים חום עם אריתריטול וגליקוזידים של סזטיביול
½ כוס טחינה גולמית משובחת
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
1 ביצה
1 חלמון
100-150 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן/שוקולד צ׳יפס

הוראות הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים ומערבלים לעיסה אחידה
יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-4 ס״מ
מניחים את העוגיות על התבנית ברווחים קטנים ואופים כ 9-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות מעט.
שימו לב לאחר האפייה העוגיות נותרות רכות, אל דאגה, הן יתייצבו לכשיתקררו. לכן, מומלץ להשאירן בתבנית עד שהן קרות לגמרי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר