מהמוצלחים שאכלנו בעיר לאחרונה. בורגר סטיישן 23 // צילום: אנטולי מיכאלו

ההמבורגר הצבעוני שמסעיר את ת"א

ממש מול אצטדיון בלומפילד המחודש נפתחה מסעדת "BurgerStation 23" המסקרנת • טעמנו ובדקנו עבורכם אם זהו הלהיט הבא

תמונות של המבורגרים בלחמניות צבעוניות החלו לצוץ כפטריות אחרי הגשם בעמודי האינסטגרם הפודיים בימים האחרונים. בכולם התיוג היה זהה – מסעדת "בורגר סטיישן" – סמאש בורגר חדש שנפתח להרצה לפני שבועות בודדים ממש מול שער 5 באצטדיון בלומפילד המחודש.

את המסעדה פתח המסעדן יונס אוסרוף, לשעבר הבעלים של מסעדת יונס בתל אביב וכיום איש נדל"ן בעל נכסים רבים באזור יפו. ההשראה, עם זאת, הגיעה היישר מארצות הברית כאשר המסעדה מבוססת על ההמבורגריות האמריקניות המפורסמות "שייק שאק" ו"פייב גייס".

כמו כל טרנד קולינרי חדש, יצאנו לשליחות עיתונאית עבורכם, הקוראים, וטעמנו את מבחר ההמבורגרים שמציע המקום החדש, שלמעשה עדיין בהרצה, ואלו הרשמים שלנו.

בורגרקלאס עוף // צילום: אנטולי מיכאלו

אשמח להתחיל דווקא מהסוף. שני ההמבורגרים שטעמנו, הבקר והטלה, היו מעולים, כקציצה וגם יחד עם שאר הדברים. עם זאת, כיום כדי לבלוט וכדי שידברו עליך באינטרנט וברשתות החברתיות צריך גימיק. הגימיק כאן הוא הלחמניות הצבעוניות, אבל תנו לי להגיד לכם משהו – זה לא סתם גימיק אם זה עובד, ועובד טוב.

אוסרוף מגיש במסעדה לחמניות בשלושה צבעים, צהוב (על בסיס כורכום), ירוק (על בסיס תרד) וורוד (על בסיס סלק). שלושתן לחמניות באן איכותיות בעבודת יד ששורדות את כל עומס הבשר, הגבינה, הירקות והרטיבות שמאתגרים לרוב לחמניות המבורגר ואף גורמים לפירוקן.

הדבר הראשון שבלט במסעדה הוא הסטריליות והאסתטיות. לשם שינוי ולהבדיל ממקומות אחרים, מדובר באובר סטריליות ואסתטיות. המקום נקי מאוד וכל הציוד חדיש ונראה כאילו ברגעים אלו ממש יצא מהניילונים וחובר לראשונה לחשמל. אם יושבים על הבר אפשר לראות שמדובר ככל הנראה במכשירים הכי חדשים ומפותחים שיש לשוק להציע – מטחנת בשר ומעשנת בשר, פלאנצ'ה אוטומטית שמתוכננת לפי זמני עשייה מדויקים בהתאם לבקשת מידת העשייה של הלקוח ועוד. מעבר ליופי והקידמה, מדובר גם בייעול זמן וקיצור המתנה לקראת הכניסה העתידית של המסעדה לעולם המשלוחים.

ואם כבר השקעה, אז עד הסוף, במסעדה מבחר רטבים וכולם מוכנים במקום. גבינת צ'דר מומסת המחולקת בנדיבות א-לה שייק שאק, רטבי שום חריפים וחריפים פחות, רוטב "סודי", ספייסי מיונז ועוד.

טעמנו שלושה סוגי בשר. הראשון היה ה"בורגראטי", המבורגר טלה בלחמניית באן בריוש סגולה על בסיס סלק. תל אביב לא בדיוק מצטיינת בבורגרים שאינם בקר, וכאן מדובר באחד מקציצות הטלה הטובות שטעמנו. הלחמניות האיכותיות והירקות העמיסו על הלחמניה ואכן בסיום הארוחה הצלחת שלנו נראתה כמו לאחר פוגרום, אך זה לא פגע בחוויה.

גם מנת ה"בורגריני" שהגיע לאחר מכן, קציצה מנתחי אנגוס מובחרים, המשיכה את הקו המוצלח של המקום. המבורגר טעים, אם כי מעט תפל, לא מנסה להתחכם ובעיקר משתלב נהדר עם התוספות, בראשן הבצל המקורמל, הירקות ורוטב ה"סטיישן הסודי".

בורגריני בקר // צילום: אנטולי מיכאלו

לבסוף, בתור קינוח, אם אפשר לקרוא לדבר כזה קינוח, אכלנו את מנת ה"מייבאך", מיקס בשרים וירקות צלוים בג'בטה אוורירית. מדובר בכריך מאוד טעים אך אגרסיבי מאוד כאשר מה שמורגש בו זה הכמות הדי מוגזמת של הרטבים. טעון שיפור.

מאחר והמקום עדיין בהרצה, חלק מהמנות בתפריט עדיין לא לגמרי קיימות. בהמשך צפויות להגיע גם נקניקיות איכותיות, חזה עוף ועוד. בימי שישי מתוכנן במקום פסטיבל בשרים מהמעשנת שסביר להניח ימשוך לא מעט מבקרים. כמו כן, כמו כל מקום תל אביבי חדש שמכבד את עצמו, גם בבורגר סטיישן יחלו לעבוד ממש בקרוב עם תן ביס ו-וולט, לצד דילים מיוחדים לשכנים מבנייני המשרדים שמסביב.

ולבסוף, הנושא החשוב ביותר, כסף. נכון לעכשיו, כאמור, עדיין אין עסקיות והמחירים מעט יקרים ביחס לשוק, אבל לדעתנו האישית לפחות, לגמרי שווים את זה. המבורגר הבקר, הבורגריני, יעלה לכם כ-54 שקלים. המבורגר הטלה יעלה 64 שקלים ל-200 גרם והמבורגר העוף יעלה 48 שקלים. בתמורה ל-25 שקלים ניתן לקבל קציצה נוספת באותו הגודל. כריך המייבך, מיקס בשרים יעלה כ-76 שקלים. בגזרת התוספות גם כן היצע נרחב: אווז סינטה אסאדו מעושן ששהו במעשנה יעלו כ-13 שקלים. בצל מקורמל פלפלים פיקנטיים צ'דר אבוקדו או פטריות יעלו כשמונה שקלים, מיקס טבעות בצל, צ'יפס פוטטוס ורוטב צ'דר יעלה 28 שקלים, צ'יפס רגיל 13 או 18 שקלים ופוטטוס הבית עם גרידת תפוז כשישה עשר שקלים.

שארית ישראל 23 תל אביב יפו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...