"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"גדול במדים": אורי יוחנן בן ה־18, על רצף האוטיזם, התנדב לשירות בצה"ל

יוחנן, תושב גבעתיים, החל השבוע להתנדב בבסיס הציוד בתל השומר • לאחר שנה במסגרת ההתנדבותית, הוא צפוי להתגייס לשירות מלא

,עודכן
אורי יוחנן (במרכז) ובני משפחתו עם הרב בלניצקי, צילום: רבקה זנד

אורי יוחנן, בן 18 מגבעתיים שנמצא על רצף האוטיזם, עלה השבוע על מדי צה"ל והחל להתנדב בבסיס הציוד בתל השומר, במסגרת תוכנית "גדולים במדים" של עמותת "יד לילד המיוחד". כעת צפוי יוחנן להתנדב במשך שנה בבסיס, ולאחר מכן להתגייס לשירות מלא דרך אותה תוכנית שדרכה התנדב.

כאשר נקרא לקבל את המדים ממנכ"ל העמותה, הרב מנדי בליניצקי, גילה הרב שמדובר בבחור אשר לו ערך את חגיגת בר המצווה לפני חמש שנים, כחלק מפרויקט של העמותה. במפגש בין השניים, חיבק יוחנן את הרב לעיני הורי הנרגשים.

"זו סגירת מעגל מרגשת עבור אורי", התמוגג אביו גיא, "הוא זיהה מייד את הרב ומאז בר המצווה הוא מזכיר את שמו. גם אנחנו, ההורים, הופתענו. לא ידענו שזה פרויקט של אותה עמותה".

הרב בליניצקי הודה שבתחילה לא הצליח לזהות ולזכור את הילד שחנך בבר המצווה בשנת 2015. "התרגשתי מאוד להעניק את מדי צה"ל לאורי", אמר, "לא זיהיתי אותו, ורק תוך כדי האירוע ההורים סיפרו לי ועברה בי צמרמורת. העמותה שלנו תומכת באלפי משפחות וילדים עם צרכים מיוחדים בכל רחבי הארץ".

לדברי הרב, "הליווי שלנו מתחיל בגיל צעיר במרכזים הטיפוליים של העמותה. כשהם מגיעים לגיל מצוות אני עורך להם טקס בר מצווה מרגש, עד לגיוס לצה"ל ולשילוב בתעסוקה. מדובר בפרוזדור ארוך של הכנה לחיים עצמאיים".

המיזם משלב כיום יותר מ־500 צעירים עם צרכים מיוחדים ב־35 בסיסי צה"ל בכל הארץ, 100 מתוכם התגייסו לשירות מלא כשווים בין שווים.

התוכנית מופעלת על ידי "יד לילד המיוחד" וארגון JNF ארה"ב.

היחידה של יוחנן מאומצת על ידי קבוצת נובולוג, בראשות המנכ"ל ערן טאוס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר