החביות ביקב האיטלקי

הקינוח האולטימטיבי ליין מבעבע איטלקי

יקב גאנצ'יה מרשים למראה, וההיסטוריה מורגשת בכל צעד בין החביות • לכבוד השנה החדשה הרמנו כוסית עם קינוח מתוק בצד

הדרך הכפרית לקאנלי אשר בצפון איטליה ספוגה ניחוחות של גשם רענן. השמיים כבדים ואפורים ומכסים את הנוף הפרוש לכל עבר. שורות של גפנים משתרגות על פני גבעות מוריקות, עצים בשלל צבעי שלכת של שארית הסתיו. כבישים צדדיים מתפתלים ויורדים, עולים וסובבים, איילה קלת תנועה חוצה את הדרך ונעלמת במעלה הכרם, לא לפני שהיא מביטה סביב בעיניה היפות והעמוקות.

קנאלי היא עיירה כפרית קטנה, אשר במרכזה ניצב בגאון מאז 1850 יקב גאנצ׳יה, היקב הראשון לייצר יינות מבעבעים איטלקיים.

הסיפור של יקב גאנצ׳יה מתחיל בשנת 1850. אז, לאחר שבילה שנתיים בחבל שמפיין בצרפת ולמד את רזי הפקת השמפניה הצרפתית, החל קרלו גאנצ'יה לייצר יין איטלקי מבעבע על פי היסודות שאותם למד. היין הראשון של היקב יוצר מענבי מוסקטו, ועל כן היין נקרא בזמנו שמפניית מוסקטו. נוסף על יין מבעבע, ייצר במשך כל השנים גם ורמוט לבן המבוסס על תרכובת של יין, מים, סוכר ואינפוזיה של עשבים.

אחד מנכסי צאן הברזל של היקב הוא ללא ספק הקתדרלות התת־ קרקעיות, כלומר המרתפים ההיסטוריים של גאנצ'יה, המכונים כך בשל הארכיטקטורה הייחודית להם. 

יותר מ־4 קילומטרים של אולמות, מחסנים, מסדרונות וחדרים חצובים באבן מתחת לאדמה. כל אזור הקתדרלות שמור לתפארת, מחופה אבן ומואר באור נגוהות. בשל המבנה הייחודי, היינות נשמרים בטמפרטורה אחידה וקבועה, המעניקה ליינות תו איכות נוסף ונכסף.

גם יקב גאנצ׳יה עבר תהליכים ותמורות, ואופן ייצור היין אינו דבק במסורת בלבד. גם לכאן הגיעה הקדמה ומכונות הוצבו ביקב. יחד עם זאת, הכבוד הרב שרוחשים אנשי גאנצ׳יה למסורת, ניכר בכל חדר, מרתף וחבית. לא בכדי קיבל היקב מעמד אתר מורשת מטעם אונסקו.

כמו כל יקב בעל מורשת, כך גם יקב גאנצ׳יה מתגאה בטרואר הייחודי לפיימונטה. ענבים מכל רחבי הטרואר נאספים בסלסילות והם בעלי שם ייחודי ומוכר לאזור זה בלבד - Alta Lange.

כיום, היקב מחזיק ביכולת ייצור של יותר מ־40 מיליון בקבוקים, המופקים מזנים שונים ובדרכי הפקה שונות, כולל ורמוט. המנעד של היקב מכובד ומניב גם יינות פרימיום מבעבעים זוכי פרסים מן הכרמים שבצפון איטליה, כמו פרוסקו, מוסקטו ד'אסטי, אסטי וכן מוסקטו רוזה. לשמחתנו כי רבה, ישנם לא מעט בקבוקי גאנצ׳יה הנמכרים בארץ. (מחיר מומלץ לצרכן לכל סוגי גאנצ'יה אלו בחנויות היין: 49.90 שקלים).

הכותבת היתה אורחת מטעם יורוסטנדרט, יבואני גאנצ׳יה

צילום: לירון אלמוג

פנקוטה אספרסו עם דובדבני אמרנה

חומרים ל־6 מנות:

√ 2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)

√ 4 כפות סוכר

√ 6 כפות פולי קפה

√ 1 כף אבקת ג'לטין 

 

לקישוט:

√ 8 כפות דובדבנים בסירופ מתוק 

(רצוי מסוג אמרנה)

√ 4 כפות יין לבן מבעבע

 

אופן ההכנה:

1. מביאים לסף רתיחה שמנת, סוכר ופולי קפה ומסירים מהאש. מניחים לכמה דקות.

2. ממסים ג'לטין ב־3 כפות מים קרים, מחממים במיקרוגל עד שהג'לטין נמס והתערובת מתחממת. מסננים את תערובת השמנת ויוצקים את השמנת החמה על הג'לטין המומס. מערבבים היטב.

3. יוצקים לכוסות שמפניה ומצננים כשלוש שעות עד שהפנקוטה מתייצבת לגמרי.

4. לפני ההגשה מקשטים כל כוס בשתי כפות דובדבנים בסירופ ובכף יין לבן מבעבע ומגישים.

צילום: לירון אלמוג

סלט תותים עם ג׳לי פרוסקו

חומרים ל־6 מנות:

√ 36 תותים חתוכים לרבעים

√ 4 כפות קרם דה קסיס

√ 2 כפות סוכר

 

לג'לי קיר רויאל: 

2 כוסות פרוסקו (יין לבן מתוק ומבעבע)

1/2 כוס ליקר קרם דה קסיס

6 כפות סוכר 

6 כפות מים

2 שקיות  אבקת ג'לטין ( 14 גרם)

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה: 

1. מערבבים בקערה יין לבן מבעבע וליקר קסיס, שמים בצד 3/4 כוס של התמהיל.

2. ממסים סוכר ומים מוסיפים ל־3/4 כוס שבצד 3 כפות סירופ סוכר, ושומרים את שארית הסירופ.

3. מעבירים את אבקת הג'לטין לקערה קטנה, יוצקים מעל 1/4 כוס מים, מערבבים ומחממים במיקרו עד שהג'לטין נמס והתערובת חמה אך לא רותחת.

4. יוצקים את שארית הסירופ החם על תמיסת הג'לטין החמה ומערבבים היטב עד שכל הג'לטין נטמע בסירופ.

5. מחממים את קערת השמפניה וקרם הקסיס ומוסיפים את תערובת הסוכר והג'לטין, מערבבים.

6. מעבירים לתבנית קטנה (15 ס״מ על 20 ס״מ) מרופדת ניילון נצמד ומצננים כשעתיים.

7. חותכים לריבועים קטנים. 

8. מערבבים תותים עם קרם דה קסיס וסוכר, מערבבים עם ריבועי ג'לי, מעבירים לכוסות ומגישים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו