הדרך הכפרית לקאנלי אשר בצפון איטליה ספוגה ניחוחות של גשם רענן. השמיים כבדים ואפורים ומכסים את הנוף הפרוש לכל עבר. שורות של גפנים משתרגות על פני גבעות מוריקות, עצים בשלל צבעי שלכת של שארית הסתיו. כבישים צדדיים מתפתלים ויורדים, עולים וסובבים, איילה קלת תנועה חוצה את הדרך ונעלמת במעלה הכרם, לא לפני שהיא מביטה סביב בעיניה היפות והעמוקות.
קנאלי היא עיירה כפרית קטנה, אשר במרכזה ניצב בגאון מאז 1850 יקב גאנצ׳יה, היקב הראשון לייצר יינות מבעבעים איטלקיים.
הסיפור של יקב גאנצ׳יה מתחיל בשנת 1850. אז, לאחר שבילה שנתיים בחבל שמפיין בצרפת ולמד את רזי הפקת השמפניה הצרפתית, החל קרלו גאנצ'יה לייצר יין איטלקי מבעבע על פי היסודות שאותם למד. היין הראשון של היקב יוצר מענבי מוסקטו, ועל כן היין נקרא בזמנו שמפניית מוסקטו. נוסף על יין מבעבע, ייצר במשך כל השנים גם ורמוט לבן המבוסס על תרכובת של יין, מים, סוכר ואינפוזיה של עשבים.
אחד מנכסי צאן הברזל של היקב הוא ללא ספק הקתדרלות התת־ קרקעיות, כלומר המרתפים ההיסטוריים של גאנצ'יה, המכונים כך בשל הארכיטקטורה הייחודית להם.
יותר מ־4 קילומטרים של אולמות, מחסנים, מסדרונות וחדרים חצובים באבן מתחת לאדמה. כל אזור הקתדרלות שמור לתפארת, מחופה אבן ומואר באור נגוהות. בשל המבנה הייחודי, היינות נשמרים בטמפרטורה אחידה וקבועה, המעניקה ליינות תו איכות נוסף ונכסף.
גם יקב גאנצ׳יה עבר תהליכים ותמורות, ואופן ייצור היין אינו דבק במסורת בלבד. גם לכאן הגיעה הקדמה ומכונות הוצבו ביקב. יחד עם זאת, הכבוד הרב שרוחשים אנשי גאנצ׳יה למסורת, ניכר בכל חדר, מרתף וחבית. לא בכדי קיבל היקב מעמד אתר מורשת מטעם אונסקו.
כמו כל יקב בעל מורשת, כך גם יקב גאנצ׳יה מתגאה בטרואר הייחודי לפיימונטה. ענבים מכל רחבי הטרואר נאספים בסלסילות והם בעלי שם ייחודי ומוכר לאזור זה בלבד - Alta Lange.
כיום, היקב מחזיק ביכולת ייצור של יותר מ־40 מיליון בקבוקים, המופקים מזנים שונים ובדרכי הפקה שונות, כולל ורמוט. המנעד של היקב מכובד ומניב גם יינות פרימיום מבעבעים זוכי פרסים מן הכרמים שבצפון איטליה, כמו פרוסקו, מוסקטו ד'אסטי, אסטי וכן מוסקטו רוזה. לשמחתנו כי רבה, ישנם לא מעט בקבוקי גאנצ׳יה הנמכרים בארץ. (מחיר מומלץ לצרכן לכל סוגי גאנצ'יה אלו בחנויות היין: 49.90 שקלים).