בשורה קולינרית חדשה בכנרת. בימים האחרונים נפתחה מסעדת "אלטה", שהיא למעשה לאונג' דגים ופירות ים, טריים כמובן, מאגן הים התיכון. בעלי המסעדה, האחים נדב ונאור דיין, תושבי האזור, מצהירים כי המסעדה נוצרה מהשאיפה לחבר בין אוכל, יין, אלכוהול ואווירה עבור מי שמחפש ארוחה בסטנדרטים בינלאומיים אל מול נופי הכנרת.
המטבח באלטה מתבסס על חומרי גלם איכותיים ומובחרים והתפריט מבוסס על מנות מן הים בהשראת התרבות הים תיכונית. הדגים, שיגיעו ממיטב הספקים בישראל, לאו דווקא מהכנרת, יעברו טיפול באמצעות גריל פחם או מעשנה בדרך לצלחת.
כמו כן, במסעדה מצהירים על שימוש נרחב בתוצרת מקומית של חקלאי האזור ויצרניו, לכן גם מתחלף התפריט מעת לעת, ומשתנה בהתאם לעונות השנה ולתנובת האדמה.
האנשים שעומדים מאחורי התפריט הם בעלי המקום, נדב דיין (32) ונאור דיין (27 ), אחים מהמושבה מנחמיה שבדרום עמק הירדן . השניים מתפקדים גם כבעליה של מסעדת "על הנהר" הותיקה והמצליחה בצפון.
במנות הראשונות בתפריט ההרצה במקום נמצא, בין היתר, סלט קלמרי ובצל מדורה, סלט טאבולה ודג נא, סיגר דג ים, סביצ'ה דג ים וסשימי דג ים. בעיקריות נוכל למצוא מחבת ים ברוטב בר-בלאם, לוקוס מרקש ופילה.
תפריט היין נבנה ע"י סומלייה עומרי יצחק, הבעלים של בר היין סנט אורבן במלון הסקוטי בטבריה השכנה, תוך התבססות על יבואני בוטיק של יינות מרחבי אגן הים התיכון ואזורי היין הקלאסיים באירופה. את תפריט הקוקטיילים יצר אוריה עטיה מבעלי בר הקוקטיילים טיפהמרה בגבעתיים.
צומת מושבת כנרת-חוף שלדג
