רומן ראשון: סורקין חולם להגיע רחוק

מהשיחות עם ג'ף רוזן ועד לארוחות השבת אצל מנכ"ל מכבי חיפה • האימונים האישיים והעזרה עם צה"ל • התקופה המחשלת באורגון והחבר לחדר ממכבי ת"א והטופים שהחביא בגרביים אלוף ה-NBA לעתיד • בגיל 23 הכישרון הצעיר מתחיל לממש את הפוטנציאל

צילום: עודד קרני // סורקין. "הפוטנציאל הכי גדול בכדורסל הישראלי"

"רומן סורקין הוא אחד השחקנים הישראלים בעלי הפוטנציאל הכי גדול בכדורסל הישראלי ב-20 השנים האחרונות", מכריז גורם במכבי חיפה, "ואנחנו מתנהגים אליו ככזה".

לקבוצה בירוק הגיע סורקין בחלק השני של עונת 2017/18 בניסיון להציל אותה מירידת ליגה, אך ללא הצלחה. בעונה שעברה בליגה הלאומית חל אצלו שיפור משמעותי, ככל הנראה גם בשל האיכות הפחותה של היריבות, והוא קלע 14 נקודות, לקח 6 ריבאונדים ומסר 3 אסיסטים בממוצע. 

כשבחיפה אומרים שהם מתנהגים אליו כפוטנציאל גדול, הם מתכוונים לזה. בתחילת הקיץ הבעלים ג'ף רוזן לקח אותו לשיחה והבהיר כי העונה הוא מקבל צ'אנס גדול. בשונה מקבוצות אחרות, הירוקים בנו את הקו הקדמי שלהם עם שלושה ישראלים וזר אחד, ולסורקין בן ה-23 (2.08 מ') הובהר כי אם יהיה טוב יקבל דקות משמעותיות. 

רוזן. "ג'ף מאמין בנו" // צילום: אלן שיבר

מאז מספרים בחיפה כי רוזן ואחיינו מת'יו משוחחים אחת לכמה שבועות עם השחקן, כמעט כל שישי בלילה הוא אוכל סעודת שבת אצל המנכ"ל אסף רוזנבלט ובמהלך היום מקבל אקסטרות של אימונים אישיים עם עוזרי המאמן עמית בן דוד וליאור ברנע. פרט לכך, כשסורקין חזר באפריל 2018 לישראל הוא נחשב לעריק מצה"ל לאחר שבאיגוד הכדורסל לא סידרו לו מעמד של ספורטאי. ראשי חיפה נכנסו לתמונה וסידרו את הנושא.

"נותנים לי את הכלים להצליח", מספר סורקין ל"ישראל היום", ג'ף מאמין בנו ובנה משהו שיאפשר לנו להצליח. אמרו לנו שאנחנו רק צריכים לשחק טוב והכל מסביב יסתדר".

עד כה לאף אחד אין תלונות. סורקין משחק 23.2 דקות בהן מעמיד ממוצעים נאים של 9.6 נקודות ו-5 ריבאונדים. בשבוע שעבר סידר לקבוצתו ניצחון חוץ בבאר שבע עם ארבע נקודות ב-19 שניות, כולל חטיפה וסל ניצחון לאחר דהירה של חצי מגרש. 

בצוות המקצועי עובדים עם סורקין להיות אגרסיבי יותר. "קפיצת המדרגה הבאה תהיה כשהוא יעשה את זה. לא יהיה אפשר לעצור אותו", אומרים בחיפה.

"אומרים לי לחדור הרבה ולהיות יותר מעורב", מסייג סורקין, "אני מנסה ועובד על זה יום-יום, אבל אני לא רוצה לעשות 180 מעלות ולקחת כל כדור לסל, זה לא אני. אני כן עובד על זה ומנסה לשפר את זה יום-יום".

סורקין. פריצה מאוחרת? // צילום: באדיבות מינהלת הליגה

התקופה המחשלת באורגון

האם סורקין שנולד במינסק שבבלארוס ובגיל שנתיים עלה לישראל עם הוריו ואחותו בגלל שאבי המשפחה רצה שרומן הקטן יגדל בארץ ישראל עם יהודים, הוא "לייט בלומר" ? רק אם יתן עונה שלמה טובה ויציבה אפשר יהיה לצאת בכותרות ובהכרזות. לדעת אנשי מקצוע ייתכן כי ארבע העונות בהן כמעט לא שיחק במכללת אורגון עיכבו במעט את התפתחותו. 

כשהיה בגיל 18 אחרי שסיים את התקופה במחלקת הנוער של מכבי אשדוד הרגיש סורקין כי הוא לא בשל לעלות לקבוצת בוגרים והחליט לצאת לקולג'ים בארצות הברית. "הרגשתי שאני לא מוכן לשחק בבוגרים ורציתי ללכת לעבוד ולעבוד על הגוף שלי", הוא מסביר, "זה היה סוג של חלום. האמנתי בשיטה הזו, ורציתי ללכת לאיפה שהשחקנים הטובים בעולם נמצאים, רציתי להתאמן עם הטובים ביותר".

בארבע עונות הוא שותף ב-74 משחקים בלבד וקלע בסך הכל 187 נקודות, אבל לפחות השלים תואר במדעי החברה לאחר שלקח "אקסטרות" בשיעורי אנגלית כדי להבין מה המרצים אומרים. 

דורסי במדי ממפיס. "אי אפשר לדעת מה יקרה" // צילום: USA TODAY Sports

מי שעזרו לו לעבור את התקופה הזו בקלות, היו השחקנים הבכירים בקבוצה, ביניהם שחקנה של מכבי תל אביב טיילר דורסי, שהיה חברו לחדר. "יש לי הרבה זיכרונות טובים, כנראה מהטובים בחיי", אומר דורסי, "אני זוכר הכל, היינו מבלים יחד, משחקים יחד. הוא אחד החברים הטובים שלי, אבל לצערי הוא גר בחיפה אז קצת קשה להיפגש".

"היינו אומרים לו שהוא צריך תמיד להישאר מוכן", מספר הגארד הצהוב, "כולם עוברים את זה. גם לי זה קרה במהלך הקריירה. מחכים להזדמנות כי זאת קריירה ארוכה ואי אפשר לדעת מה יקרה".

עד לאן הוא יכול להגיע?

"אני חושב שהוא מאוד מוכשר ויש לו מידות גוף מעולות ויכולת אתלטית טובה. הוא משתפר משנה לשנה ואולי נראה אותו מתקדם לליגות בכירות". עוד אחד מחבריו הטובים של סורקין היה ג'ורדן בל שבהמשך הגיע לגולדן סטייט ווריירס וזכה עמה בשתי אליפויות אן.בי.אי. "ג'ורדן היה מצחיק מאוד. אני זוכר איך הוא היה מחביא סוכריות וטופים בגרביים ואוכל באמצע משחקים", אומר שחקנה של מכבי חיפה.

עד לפני שלוש-ארבע שנים, באיגוד הכדורסל תכננו שסורקין ודניאל קופרברג יהיו צמד הגבוהים הבא של נבחרת ישראל. מאז התקוות התחלפו בייאוש מסוים, במיוחד לגביו של קופרברג שנמצא בסוג של סכסוך עם מכבי חיפה ולא צפוי להמשיך. לעומת זאת לגבי סורקין התקוות התעוררו מחדש כבר בקיץ האחרון כשהשחקן השקט וגבה הקומה היה חלק מנבחרת ישראל האולימפית ולמרות שלא היה כשיר לחלוטין מבחינה פיזית התעקש לנסוע לאוניברסיאדה בנאפולי.

הערב ב-20:40 יעלה סורקין לפרקט בארנה שם יפגוש את הפועל ירושלים ועודד קטש, שגם מאמן את נבחרת ישראל, וינסה להראות על הבמה המרכזית שהוא מסוגל להגיע הכי רחוק שאפשר. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר