חייל ומפקדת כיתה בבסיס ההדרכה של חיל הרפואה (בה"ד 10) נשפטו לאחרונה לעונשי מחבוש בפועל ועל תנאי, לאחר שהסתבכו בתקרית חמורה שהוגדרה על ידי צה"ל ככזו "שאינה עולה בקנה אחד עם ערכי צה"ל", כך נודע ל"ישראל היום".
הפרשה החלה לאחר שמפקדת הכיתה זיהתה מראה חריג במיוחד - חייל שמשרת בבה"ד 10, בסיס ההדרכה שנמצא בלב עיר הבה"דים בדרום, התייצב מול דגל ישראל והצדיע במועל יד. המפקדת לא החמיצה את ההזדמנות וצילמה תמונה, שאותה העלתה מאוחר יותר לחשבון האינסטגרם הפרטי שלה.
עוד במדור חיילים
כמו סבא: עומר סוגר מעגל בחיל הים
דירוג צבאות העולם: איפה נמצאת ישראל?
הטעות שעלתה לחיילת בעשרות שנות חיים
נקרע לגזרים: הדרך הזוועתית שבה חוסל בכיר בארגון טרור בסוריה
אך מפקדי הבה"ד ראו את התקרית כולה כחמורה ביותר, הן מצד המפקדת והן מצד החייל שהצדיע. התיעוד היה עלול לגרום לסערה גדולה בעולם, והמ"כית, שהחליטה לתעד את האירוע כקוריוז במקום להעלות את התקרית בפני המפקדים ולטפל בחייל בחומרה, סיכנה את צה"ל בשערוריית ענק. החיילת נדרשה להסיר את התמונה באופן מיידי ונשפטה בפני מפקדיה. לאחר מכן נשלחה ל־14 ימים בכלא הצבאי. גם החייל, שהצדיע בדרך שבה נהגו הנאצים להצדיע, נשפט לעונש מחבוש.
בצה"ל אישרו ל"ישראל היום" את הפרטים: "אירוע חמור וחריג, שאינו עולה בקנה אחד עם ערכי צה״ל. מרגע גילוי האירוע הושלמו תחקור ושיפוט מחמיר על ידי מפקד בה"ד 10. המפקדת נשפטה עם החייל לעונשי מחבוש בפועל ועל תנאי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
