המקרר המשפחתי שלנו מכיל גם דברים שלא נמנים עם המזון הקונבנציונלי. יש אנשים רבים ששומרים את הסוללות במקפיא, אחרים מעדיפים לשמור סוכר ותבלינים על דלת המקרר ויש מי שמעבירים את מדף האלכוהול לתצוגה במדפים הקרירים.
למי שמניקה יש בוודאי גם שקיות חלב שאוב במקפיא ובמקרר, ואבוי למי שלא יידע כיצד לאחסן כראוי חלב זה. למעשה, המקרר לא נועד לשמור רק על מזון שדורש קירור מיידי, אלא הוא עוזר לנו לשמור גם על מוצרים יבשים, שלרוב, קירור רק ייטיב עימם.
סוללות
האם סוללות מחזיקות מעמד זמן רב יותר כשמניחים אותן במקפיא, או שמא מדובר באגדה אורבנית? ד״ר מלאכי נוקד מאוניברסיטת בר־אילן אומר כי "יש הרבה סוגים של סוללות, ורצוי לעקוב אחר הוראות היצרן בכל הנוגע לאחסון שלהן. בסביבות שנת 2010 הוציאו סוללה שמאבדת רק כשני אחוזים מהקיבולת שלה לאורך זמן בארון, לעומת 30-20 אחוזים בעבר, מה ששינה לגמרי את התמונה".
נוקד מוסיף כי "אנשים מניחים את הסוללות במקרר כדי להאט תהליכים לא רצויים. הסוללה פורקת את עצמה ומאבדת את האנרגיה לאורך זמן, וככל שהטמפרטורה שבה היא נמצאת נמוכה יותר, כך התהליכים הללו מואטים, כך שיש היגיון בשמירת הסוללות בטמפרטורות נמוכות. שמירה של סוללות במקרר לאורך זמן יכולה למנוע ירידה באנרגיה של כאחוז אחד בלבד בחודש".
לשאלה איך מאחסנים את הסוללות במקרר ומוציאים אותן לשימוש חוזר, משיב נוקד כי "עליכם לשים את הסוללות בשקית אטומה לפני האחסון במקרר. כמו כן, יש להשאיר את הסוללה במשך שעתיים בטמפרטורת החדר ולא להשתמש בה מייד כשהיא קפואה, בדיוק כמו שלא מניחים בשר קפוא על האש".
דגנים, קמח וקפה שחור
רבים לא יודעים זאת, אך אפשר ואף רצוי לשמור במקרר את כל סוגי הקמחים, דגנים וקטניות כגון שיבולת שועל, אורז וכוסמת. במעשה זה תימנעו מחרקים, שלא יכולים להגיע למקרר, אך עלולים להיות מצויים במזווה.
אליה אומנסקי, מנהל מוצר בסמליין, אומר כי "את המוצרים היבשים, כגון הדגנים והקמחים, מומלץ לשים במדף התחתון מעל הירקות כי הקור בו לא גבוה לעומת שאר המקרר. מדף זה נחשב פחות נגיש כי פחות רואים אותו. האחסון במדף זה לא מפריע לשימוש הרגיל, ורצוי לאחסן בו את הדברים שנשמרים לאורך זמן".
"אם המוצר היבש נמצא במקרר, אפשר להשאיר אותו עוד שנה או שנתיים מעבר לתוקף שמצוין על גבי השקית", מוסיף אומנסקי, "גם סוכר ואבקה להכנת שוקו אפשר לשמור במקרר כדי להימנע ממזיקים. את הקפה השחור רצוי לשים במקפיא אם אתם רוצים לשמור על הערכים שלו. גם עבור מוצר זה התאריך שבו פג התוקף אינו רלוונטי לאחר ההקפאה".
"מכיוון שמערכות הקירור בסמסונג נפרדות, הדגנים לא יקבלו ריח דגי מהמקפיא או מהמקרר, מה שגורם לאנשים רבים להימנע מאחסון מוצרים יבשים במקרר", הוא מדגיש, "בזכות מערכת דיגיטל אינוורטר אין קפיצות של טמפרטורה, כך שזה מבטיח אחסון טוב של כל המוצרים היבשים, שמרבית האנשים לא טורחים לאחסן במקרר".
איך אפשר לאחסן מוצרים יבשים במקרר?
"רצוי לכסות את המוצר בשקית ניילון או לאחסן אותו בצנצנת זכוכית כדי למנוע הצטברות של לחות".
ומה עם התבלינים והרטבים?
"רוב התבלינים מתאימים לאחסון בקירור, וכך גם מונעים את היווצרות הפשפשים הקטנים שעלולים לצוץ בהם. כדי לשמור על הטעם של התבלינים, יש לוודא שמכניסים אותם למקרר באריזה אטומה. בנוגע לרטבים, אם הילדים מסיימים את בקבוק הקטשופ בתוך כמה ימים, לא חייבים להניח אותו במקרר. אם אתם לא משתמשים הרבה בקטשופ או ברטבים אחרים, האחסון שלהם במקרר ישמור על ערכיהם התזונתיים ויאריך את חיי המדף שלהם. כך, למשל, קטשופ המונח במקרר שמיש לעוד כמה חודשים אחרי התאריך שבו פג תוקפו".
אלכוהול
איך תדעו שקניתם וודקה איכותית? בעזרת מבחן המקפיא. וודקה איכותית לא קופאת במקפיא ויכולה להישמר לאורך שנים. לדברי אומנסקי, "מומלץ לשים במקפיא משקאות עם 30 אחוז ויותר אלכוהול, כי זה מונע את התנדפות הכהלים ועוזר לשמור על הוודקה והקוניאק לאורך שנים. לעומת זאת, יין לבן ושמפניה יש לאחסן במקרר, ואילו יין אדום רצוי לשמור מחוצה לו".
חלב אם
אם את מניקה, בוודאי הצטרכת לשמור שקיות על שקיות של חלב שאוב במקרר. משרד הבריאות קבע תקנות בנוגע לאחסון ולשימוש בחלב אם, ובמקררים גדולים, כמו מקררי ארבע דלתות, אפשר לשמור את החלב בתא ייעודי, מה שיעזור להבדיל בין החלב לבין המוצרים האחרים.
על פי התקנות, אפשר לשמור בקירור חלב אם טרי שאוב עד שמונה ימים. אם הוא הוקפא והופשר, אפשר לשמור אותו עד 24 שעות. במקפיא הנמצא בתוך מקרר בתא ייעודי אפשר לשמור עד שבועיים, וזאת בשל פתיחה חוזרת של דלת המקרר. במקפיא בעל הקפאה עמוקה, מינוס 18 מעלות, אפשר לשמור עד שישה חודשים ויותר. רוב המקררים של סמסונג מגיעים עם צג דיגיטלי, כך שתוכלו לשלוט בטמפרטורה בעצמכם לפי הצרכים המשתנים של המשפחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו