"סודות מתוקים": קרין גורן מבשלת עם האויב

דיאטן הוזמן לתוכנית, ויחד עם הניסיון לבישול בריא לא הפסיקה גורן לעדכן שזה בסדר גם להשתמש בחמאה וסוכר • הבעייתיות: זה קרה רוב התוכנית

קרין גורן, צילום: טל גבעוני

קרין גורן חוזרת למסך להמתיק קצת את הכישלון המהדהד של ליהיא גרינר ונעמה קסרי עם "סוגרות עשור", שזכה להתעלמות מוחלטת של הצופים וירד מהאוויר לאחר שתי תוכניות.

• סבן נגד בן זקן: מי עשתה את "אגרוף" יותר טוב?

• לא נעים: עימות קולני ב"הכוכב הבא"

• ביקורת: "לשבור את הקרח 2"

גורן מביאה למסך את המתכונים המתוקים שלה ואת האג'נדה הלא קונבנציונלית שלה, שגורמת לתזונאים ולגורואים של בריאות לצלם מסך ולשגר את מה שהיא אומרת לקבוצות הפייסבוק שלהם, בקטע של "ככה לא עושים". גורן הזמינה דיאטן לתוכנית, שהוא בבחינת "להכין אוכל עם האויב". הם מכינים יחד מנה ולאורך כל ההכנה גורן מדגישה עד כמה שהיא אוהבת סוכר, עד כמה אין בעיה להוסיף עוד ועוד חמאה למתכון ועד כמה היא בזה לכל האיסורים שהחברה, התרבות והווייב הבריאותי של היום משדרים. הבעיה שהיא לוקחת את זה לשלב הבא.

היא לא אומרת את זה בצורה אגבית פעם אחת או שתיים: היא משלבת את זה בכל משפט שני, ומדגישה עד כמה אין סיבה לשמור על חוקים בעניין הזה. החוק היחיד שצריך לשמור עליו הוא שזה יהיה טעים. בלי חשבון לקלוריות, בלי חשבון למראה חיצוני או לשיפוטיות של אחרים.

יש בזה מסר מעצים מאוד מצד אחד, שדווקא בתוכנית בישול לא מנסים להיכנע לתכתיבים "בריאותיים" ומראים שזה בסדר גמור לאכול דברים טעימים בלי חשבון. מצד שני, אפשר למנן את המסרים האלה בצורה כזאת שזה לא יהפוך להיות הדבר העיקרי שזוכרים מהתוכנית. בתיאבון.

"סודות מתוקים עם קרין גורן", רשת ‭ ,13‬שישי, ‭ 17:28‬

• 'הבימה': הושעו סמכויות ההנהלה

• ביקורת: מסע הנקמה של אלון בן דוד

• כל התרבות, הרכילות והבידור - עכשיו באינסטגרם!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר