"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הסנקציות על איראן גרמו לקיצוץ בצבאה"

את הדברים אמר שגריר ארה"ב בגרמניה בפתיחת "קונגרס ישראל" הראשון באירופה • עוד אמר כי מדינות אירופה צריכות להכריז על חיזבאללה כארגון טרור

,עודכן
משמרות המהפכה // צילום: איי. פי

שגריר ארצות הברית בגרמניה, ריצ׳רד גרנל, שיבח היום (שני) את הסנקציות הכלכליות הכבדות שהטיל הממשל האמריקני על הכלכלה האיראנית לאחר נטישת הסכם הגרעין, וטען כי הן "משפיעות באופן משמעותי על הסחר הבינלאומי עםאיראן". עוד אמר כי "הסנקציות גרמו לטהרן להתחיל לקצץ את התקציבים המופנים לצבא איראן ולמשמרות המהפכה".

בנאום שנשא השגריר בפתיחת "קונגרס ישראל האירופי" הראשון, שבו משתתפים כ-150 נציגי ארגונים פרו ישראליים מ-15 מדינות אירופיות, אמר גרנל: "אנחנו ממשיכים להשתמש בכוח האמריקני כדי למנוע את השאיפות האיראניות ולתמוך בישראל נגד האיום הקיומי (מצד איראן). הסנקציות הן דרך יעילה ביותר. אנחנו מונעים מהאיראנים את הכסף ואת המשאבים למימון הטרור הגלובלי. איראן ממשיכה לצמצם את התקציב הצבאי שלה תחת הלחץ הכלכלי הנמשך.

גרנל פירט והוסיף כי "בתקציב ל-2019-2020 נרשם קיצוץ של 28% בהוצאות הצבאיות בכלל זה 17% במימון פעילות משמרות המהפכה. זו התחלה נהדרת, אבל אנחנו חייבים לשמור על ערנות".

הסנקציות גרמו לטהרן לקצץ בתקציבים של משמרות המהפכה // צילום: איי. אף. פי

השגריר גרנל ציין שהיקף הסחר בין מדינות האיחוד האירופי לאיראן קטן ברבע הראשון של 2019 ב-25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. במקביל, היצוא הגרמני לאיראן פחת במחצית הראשונה של השנה הנוכחית במחצית בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2018. "הבהרתי שחברות גרמניות יכולות לעשות עסקים בארה"ב או עם המשטר האיראני, אבל לא עם שתי המדינות", הדגיש גרנל, "אנחנו רואים שחברות גרמניות מודות בכך שתחת המשטר האיראני הנוכחי איראן אינה מקום שניתן לעשות איתו עסקים".

לא צריך לחכות לאיחוד האירופי

גרנל קרא למדינות האיחוד האירופי לנקוט צעדים נוספים נגד שליחיה של איראן בתחום הטרור ולפעול להכרה בחיזבאללה בכללותו כארגון טרור. "זה אחד הנושאים שעומדים בראש סדר העדיפויות של הנשיא טראמפ וממשלו", אמר גרנל. עוד הסביר: "לכן אנחנו מאיצים בגרמניה לנקוט פעולה ברמה הלאומית כדי לאסור את כל פעילות חיזבאללה בשטחה".

כמו כן, האיץ השגריר במדינות נוספות להכריז על בחיזבאללה כארגון טרור, "בעוד שאנחנו רוצים לראות שהאיחוד האירופי כולו יכריז עלחיזבאללה כארגון טרור, מדינות בודדות לא צריכות לחכות לבריסל כדי לעשות את מה שברור שצריך לעשות. ארה"ב הכריזה על חיזבאללה כארגון טרור כבר ב-1997 והגיע הזמן שבעלי בריתנו יעשו זאת צריך למנוע כל מרחב פעילות מטרוריסטים המאיימים על ישראל, שמנציחים את פשעי המלחמה של אסד וגורמים לזרם הפליטים המסיבי שהאירופים מחויבים לנהל".

שגריר ארה"ב בגרמניה, ריצ'רד גרנל / צילום: אי.פי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר