בשיתוף ברק רום
אחד האנשים אשר דוחף היום בישראל את המודעות לנשימה המעגלית הוא מִיכִּי תוסייה-כהן ושאלנו איתו איך הוא התוודע לנושא:
“הגעתי לעולם הזה ממש במקרה.
פגישה מקרית סביב חיפוש עבודה הובילה אותי למפגש עם מי שהתברר לי לאחר מכן שיהיה המורה שלי, נמרוד קאופמן.
שוחחנו על ענייני עבודה אחרים לגמרי ובסופו של דבר לפני שסיימנו, כבדרך אגב הוא סיפר לי שהוא מטפל בריברסינג ומשם פתחנו בשיחה חדשה.
למרות שלא הכרתי כלל את התחום והוא היה רחוק מתחומי העניין והעיסוק שלי, החלטתי ללכת ולהתנסות ומאז כל חיי השתנו”.

מה ההשפעה של הנשימה המעגלית?
השפעת הנשימה המעגלית הינה פיזית, רגשית ומנטלית כאחד – היא יכולה לפעול בכמה כיוונים: בעוד היא מסייעת בהרגעות, בהרפיה פיזית, בהכלה ובתחושה נעימה, היא יכולה גם לגעת בכאבים פיזיים, היא מעוררת נושאים נפשיים, זיכרונות ורגשות האצורים בגוף.
שאלנו את מיכי באיזה אופן חייו השתנו?
“הנשימה עזרה לי “לפגוש את מיכי” שהיה חבוי עמוק בפנים כבר הרבה שנים. היא סייעה לי לעבור תהליך רגשי ומנטלי מטלטל ולבחור בצעדים שישנו את חיי במגוון רחב של תחומים; בסופו של דבר הגעתי למקום שבו אני נמצא היום - מאושר, מטפל באנשים מתוך בחירה, אהבה ורצון לאפשר להם לגלות את נפלאות הנשימה ולקחת את הערכים המוספים שלה לאן שמתאים להם.
יש בי תחושת שליחות – להביא את הנשימה לקהלים רחבים ולעזור לאנשים”.
כיום מיכי הוא בעל קליניקה פרטית ביפו אך עובד בכל רחבי הארץ ובין היתר מקיים סדנאות לקבוצות בירושלים, במודיעין ובנירית ובחודשים האחרונים שם דגש גם על החדרת הנשימה המעגלית גם לארגונים.
שאלנו אותו על כך והוא הסביר בפירוט רב:
“החלק המאתגר והלא פשוט הוא איך להסביר לארגונים את הפוטנציאל הטמון בהחדרת משהו חדש ולא כל-כך מוכר כמו הנשימה המעגלית לארגון - איך מסבירים למישהו שלא חווה את התהליך את יתרונותיו? הפתרון הראשון הוא לאפשר לנציגי הארגונים איתם אני נפגש לחוות את התהליך באופן אישי לפני שהם מטמיעים אותו בארגון. מרגע שהצלחתי להביא את איש או אשת משאבי אנוש לנשום אצלי, הדלת כבר נפתחת מעצמה…
היתרון שלי הוא שאני מביא לעולם הנשימה המעגלית גם את הניסיון העשיר שלי מעולמות הניהול, משאבי האנוש, הייעוץ הארגוני והאימון. ניסיון זה מאפשר לי לעשות טוב יותר את החיבור בין שני עולמות אלו ולקיים בארגונים מפגשי נשימות בפורמטים שונים, המביאים ערך הן לעובדים באופן אישי והן לארגון.
ומה מחפשים היום ארגונים? כמו תמיד, הצלחה עסקית ואולם ההבנה בקרב החברות היא כי הצלחה תגיע רק אם הארגון יצליח לשמר את עובדיו וליצור “מחוברות ארגונית”. אותה מחוברות נמדדת בדרכים שונות ואולם המרכיבים העיקריים אשר תורמים להגברתה כוללים את החוויה בתפקיד, החוויה בצוות, החוויה בארגון, החוויה עם המנהל הישיר, החיבור הרגשי לארגון ולתרבות הארגונית, תפקוד ההנהלה והתקשורת עמה, ההשקעה בעובד והאופק בארגון.
הנשימה המעגלית יכולה להוות תוספת חווייתית בחיי החברה, והיא יכולה לתרום במגוון מופעים וצורות, בין היתר:
* מפגש/י נשימות פתוחים בקבוצות הטרוגניות כחלק ממרכיבי ה-wellness בארגון
* מפגשים ייעודיים לקבוצות אורגניות הן כחלק מתהליך פתוח צוות והן כאירוע קבוצתי של ערבי צוות.
*מפגשי נשימות ייעודיים לצוותי הנהלה ועוד
בכל אחד ממופעים אלו נוצר ערך מוסף הן לארגון והן לעובד באופן אישי ומתחזקת מחוברות העובדים לארגון”.
שוחחנו עם מספר לקוחות “שנשמו” אצל מיכי והמחמאות היו מקיר לקיר - הם סיפרו על חוויה מרגשת ומטלטלת שלוקחת אותך למחוזות אחרים, על תהליך עוצמתי ומפתיע, על תחושת רוגע שחזרה אליהם לאחר שנים, על זיכרונות עבר שעלו במהלך הנשימה ועל “הריפוי” שהנשימה הביאה לכל אחד בדרכו.
מכיוון שאנחנו מדברים על תחום מעולמות הגוף נפש, אנחנו בעצם פועלים מהגוף ומשפיעים עליו ועל הנפש. הפעולה על הגוף מתרחשת דרך הנשימה – המטרה “הטכנית” של הנשימה המעגלית היא להעמיס את הגוף בחמצן; משם מתחיל כל התהליך. ההסבר הכי “פשוט” לתהליך הנשימה המעגלית הוא שביום יום אנחנו משתמשים רק בכשישית מנפח הריאות שלנו, בעוד שבנשימה מעגלית אנחנו משתמשים וממלאים את מלוא נפח הריאות, מחברים את הכנסת האוויר להוצאתו ובכך מובילים למצב שבו אנחנו מעלים את ריכוז החמצן בגוף בערך פי 10, שינוי דרמטי זה בריכוז החמצן בגוף הוא הגורם להשפעה על מנגנוני הגוף והנפש.
מפגשי הנשימה המעגלית של מיכי מעניקים הזדמנות נהדרת לכולם. הם מיועדים:
* לתמוך בצמיחה אישית ומאפשרים לנושם לפגוש את עצמו ללא מסכות.
* לריפוי נפשי וגופני.
* לרגיעה.
* והם מתאימים גם לאנשים שפשוט מעוניינים בחוויה.
מיכי מוביל מפגשי נשימה מעגלית קבוצתיים הן לקבוצות הטרוגניות של אוכלוסיית נושמים מזדמנת, הן לקבוצות הומוגניות של חברים ומשפחה והן מפגשי נשימה מעגלית בארגונים.
לסיום שאלנו את מיכי על האם הוא יכול להסביר לנו את ההרגשה לאחר טיפול של נשימה מעגלית. מיכי חייך, חשב קצת ואמר:
“זה ממש לא יעזור לנסות להסביר בעל פה או בכתב את ההרגשה, היתרונות או את הערך מוסף של הנשימה – שום דבר לא ישתווה לחוויה עצמה כשעושים זאת. כל מי שנושם בפעם הראשונה מעיד כי החוויה שונה מכל מה שהוא יכול היה לדמיין.
מעניין שתמיד כאשר אני נפגש עם אנשי משאבי אנוש השיחה אני מצליח לעורר עניין בתחום, אבל האסימון באמת נופל רק לאחר שאני לוקח אותם למפגש נשימות אישי או קבוצתי.
רק ברגע שאתה חווה את הנשימה המעגלית על עצמך אתה יכול להבין את העוצמה שלה”.
לפרטים נוספים: 054-7887289
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו