שקד: "מציעה לנתניהו לשים שנאה אישית בצד"

באירוע שישי תרבות בגבעתיים אמרה יו"ר רשימת ימינה, איילת שקד: "בכל מערכת בחירות נתניהו תוקף רק אותנו, שותפיו הטבעיים - לא את דרעי או ליצמן"

איילת שקד // צילום: יהושע יוסף

יו״ר רשימת ימינה, איילת שקד, תקפה היום (שישי) את ראש הממשלה בנימין נתניהו באירוע שישי תרבות בגבעתיים, וטענה כי ההתקפות על "ימינה" הם קניבליזציה מצד הליכוד.

 

"אני מצפה מנתניהו לשים בצד שנאות אישיות לא רלוונטיות ולעבוד יחד", אמרה שקד. "לצערי נתניהו תוקף אותנו פעם אחר פעם. צריך להבין כי הצבעה לנו היא כמו שני פתקים בפתק אחד: גם נמליץ עליו וגם נדאג שתהיה ממשלת ימין. ממשלה בלי ימינה יש לה משמעות אחת - מחיקת הציונות הדתית והימין האידיאולוגי".

איילת שקד מתראיינת ב-i24NEWS // צילום: באדיבות i24NEWS

על תכנית המאה אמרה שקד: "תכנית המאה היא בעצם תכנית מובלעות. ישובים יהודים יהיו מוקפים בפלשתין. זה יקרה מיד אחרי הבחירות ורק ימינה תבלום זאת". לדבריה, "ראש הממשלה הסביר מה הדברים הטובים שנקבל מתכנית טראמפ אבל לא מה הדברים הרעים שאנחנו יודעים: חלוקת ירושלים ושכל היישובים היהודים יהיו כמו מובלעות בשטח של המדינה הפלשתינית".

 

על ניסיונות הליכוד "לשתות" קולות אמרה שקד: "ראש הממשלה צריך להתעסק בהגדלת הגוש ולא בקניבליזציה של ימינה. כל הקהל הימני ייצא להצביע, וצריך להצביע רק למפלגות שעוברות את אחוז החסימה. בכל מערכת בחירות הוא תוקף אותנו, את השותפים הטבעיים שלו. אתה לא רואה אותו עושה את אותם סרטונים על דרעי או על ליצמן, אלא רק על עלינו. אני אומרת שוב: אנחנו צריכים לעשות מאמץ כדי להגדיל את הגוש. הוא לא צריך להוציא סרטונים לא עליי ולא על אף אחד מהשותפים הטבעיים שלו".

 

"הוא לא צריך להוציא סרטונים עלי". שקד ונתניהו // צילום: אורן בן חקון

 

שקד מסבירה: "ב-2009 לציפי לבני היו יותר מנדטים, אבל נתניהו קיבל את הרכבת הממשלה כי היה לו גוש. בבחירות האחרונות נתניהו הפסיד לנתניהו כי הוא שתה את המפלגות האחרות, ולכן אנחנו וזהות לא עברנו את אחוז החסימה".

 

על תלונות ההדתה כלפי הציונות הדתית אמרה: "ההסתה של ליברמן וגנץ-לפיד נגד כל הדתיים והחרדים היא בעיניי חרפה. בני גנץ ישב במטכ"ל עם הרב פרץ והם גם חברים טובים. אבל גנץ ראה כמה סקרים שלפיד הראה לו שזה טוב לתקוף את הדתיים ולכן הוא החליט להדיר את הדתיים. מה זה הדבר הזה? אי אפשר לחיות ביחד? זה נהיה אופנה בבחירות האלה שכל מה שמריח קצת כמו יהדות צריך לתקוף. אני אישה לא דתייה שעומדת בראש גוש מפלגות דתיות ולא דתיות. אנחנו נוהגים בדיוק הפוך: מדברים על המשותף והאחדות ולא על ההסתה והקיטוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר